• 91
    orta sahada emre çolak - selçuk inan ikilisiyle çıkarsak gol yememizin allah'ın emri olduğu maç. şimdi tabi ki melo ve hamit'in yokluğunda oluşacak orta saha yumuşaklığında emre çolak ile yekta arasında tercih yapmak gerekecek. fakat ben de, yekta'nın emre'ye göre sağlayacağı savunma sertliğine karşılık, emre çolak'ın hücuma yapacağı katkıyı tercih ederim. o yüzden emre çolak tercihini çok eleştirebileceğimi düşünmüyorum.

    hamza hoca ilk geldiğinde, defans ve orta sahadan ileri atılan toplarda, ilerideki oyuncularımızın rakibin arasına gizlenme huysuzluğu bir nebze olsun azalmıştı. son maçlarda maalesef mancini ve prandelli döneminde olduğu gibi ilerideki oyuncularımız rakibin arasına saklanmakta. bu maçta da çok farklı olacağını sanmıyorum. bu noktada duran toplar büyük önem taşıyor. özellikle chedjou'nun ve melo'nun yokluğunda hem defansta hem hücumda kafa toplarında sıkıntı çekeceğimiz aşikar denebilir. keza, rakibin arasına gizlenen oyuncularımıza top gelmediğinde atak olgunlaştıramadığımız gibi, kaptırdığımız toplar da kalemizde sıkıntı yaratıyor. bunu çok kereler gördük. örneğin hakan balta ile chedjou orta sahaya kadar gelerek rakibin arasına gizlenmiş olan selçuk'a pası hatalı attığında, rakipler kaptıkları topla kontra şansı yakalıyor. biz de çabuk dönemeyen bir takım olduğumuz için bu ataklarda hatrı sayılır sayıda golü kalemizde görüyoruz. akhisar'ı uzun zamandır takip etmiyorum, ancak son izlediğimde kanatlardan hızla gelebilecek oyuncuları var. vaz te'nin yetişemeyeceğini duymuştum, doğruysa bu bizim iççin bir avantaj. ancak tabi ki rakibin arasına saklanmamak, daha olgun ataklar yapabilmemiz için gerekli.

    sneijder ile yasin'in her zamanki gibi uyumlarıyla bir şeyler yapabileceğini umut ediyorum. burak ise tek forvet oynadığında topu ayağında tutamıyor. bu durumda burak'a mümkün mertebe tek vuruşla gol imkanı sağlayan pozisyon şansı tanımamız, keza sneijder'in yasin'i kaçırarak soldan tehlikeli ataklar yapmamız gerekiyor.

    bu maçla ilgili de bir parantez de bruma için açmak gerek. ligin ilk devresindeki akhisar maçında oldukça etkili oynadığını hatırlıyorum. ancak kendisi fiziksiz olduğundan, sağ kanatta beklentilerimizi karşılayamıyor. aynı fizikle sol kanatta oynarsa daha etkili olabileceğini düşünüyorum, çünkü bruma tekniğini kullanıp terse çalımlar atabilecek bir oyuncu. böylelikle sağ kanatta düz top sürerek fiziğiyle ekarte edemediği oyuncuyu, sol kanatta fiziğine sağ kanattaki kadar gerek kalmadan, tekniğiyle oyundan düşürebilir. bu yüzden, ara sıra yasin'le oyun içinde kanat değişikliğinin kendisine de yarayacağını düşünüyorum. bir de bruma'nın pas özrü var, ki bence en az fiziğine yapacağı yükleme kadar önemli bu durumu düzeltmesi. çünkü sağ kanatta topu alıyor, verkaç yapacak, ama iş daha "ver" kısmında sona eriyor. yine, tam sevdiği tarz boş alanları bulduğu durumlarda yanlış pas tercihleri kontranın hızını düşürüyor, atağı öldürüyor.

    sabri'nin ise allah'ı varsa rakip hücumlarda pişkin pişkin gülmek yerine mevkisindeki oyuncuyu kovalaması, marke etmesi gerekiyor. bu boşluğu kapatmak için oraya genelde chedjou geliyor, bu halde ceza sahasına yapılan orta ve verilen paslarda bir stoper eksik yakalanıyoruz.

    bana kalırsa öyle güle oynaya kazanılacak bir deplasman değil, oldukça sıkıntılı geçecek bir maç bekliyor bizleri. olur da maç başında rakibin gördüğü bir sarı/kırmızı kart olursa, o ya da bu şekilde bir gol atar, bir penaltı kazanırsak, rakibin direnci de düşecektir. ancak bizim en büyük kabuslarımızdan biri olan rehaveti, 4 farktan aşağısı kurtarmıyor. 3 farklı önde olduğumuz karabükspor maçında dahi son dakikalarda yenecek bir golle sahadan bir puanla ayrılabilirdik. dolayısıyla oyuncularımızdan rica ediyorum, işi ne olur sıkı tutsunlar. bu maçı da kazandığımız takdirde şampiyonluk yolunda -bence önemli ve zorlu bir deplasmanı- daha atlattığımız gerçeği akıllarının bir köşesinde dursun. nitekim bjk ile içerde oynayacağız.

    maça 20 saat 26 dk kaldı. geçmez de şimdi süre. allah'ın izniyle sağ salim çıkacağız inşallah bu maçtan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın