• 661
    2013-2014 sezonundaki heyecanını 2014-2015 sezonunda yitirmiş olan takım. bu durumda başrolü oynayan şey her zaman olduğu gibi yanlış transferler. daha önce de fernando torres'ten gelen paranın önemli bir kısmıyla andy carroll'ı almışlardı mesela.** robbie keane'i 15 milyon sterline* alıp yarım sezon oynattıktan sonra devre arası 7.5 milyona satmışlardı. galatasaray'dan daha kötü transfer yapan tek takım olabilirler. yıllardır ne bizim ne de liverpool'un transfer anlayışı ve başarısı değişmedi maalesef.* bir çırpıda akla gelen ve çok büyük paralara alınmış ve katkı veremeden gönderilmiş veya hâlâ gönderilememiş birçok oyuncu var iki takımda da.**

    sezon başında luis suarez'in gitmesinin ardından daniel sturridge de ligin 3. haftasında sakatlanınca* takımın hücum gücü iyice azaldı. suarez'den gelen parayla hücuma yapılan adam lallana ve rickie lambert transferleri, her ne kadar lallana geçen sezon çok iyi bir performans göstermiş olsa da yeterli değildi. lambert'ın oyun tarzı johan elmander'e çok benziyor, elmander'i ve oyun tarzını çok seviyoruz ama premier lig'de başarı, özellikle de şampiyonluk isteyen bir takımın forvetinde sürekli olarak oynayabilecek bir isim değil lambert. yaşı da 31 ve hangi mantıkla transfer edildiğini cidden anlayabilmiş değilim. bunun üzerine bir de dünyanın en sorunlu futbolcusu mario balotelli ve adını sanını duymadığımız* lazar markovic alındı. bu oyunculardan da efsane bir 2013-2014 sezonu geçiren sterling-suarez-sturridge üçlüsünün verdiği katkıyı beklemek saçma olurdu zaten.

    geçen sezon gol atmakta sorun yaşamayan* ama çok gol yiyen* takım savunmaya da dejan lovren gibi bir oyuncuyu alarak yine yanlış bir hamle yapmış oldu. zaten elinde martin skrtel(u: liverpool'daki kel adam :(), daniel agger*, mamadou sakho* ve kolo toure**(u: 2013-2014'te liverpool'un pas oyununu bozan tek kişiydi, aldığı topu mal gibi ileriye vurmak dışında yaptığı bir şey yoktu) olan takım bir stoper daha aldı ve alınan bu stoperin diğerlerinden ne fazlası var anlayabilmiş değilim. aynı zamanda sol beke 18 milyon euro'ya alınan alberto moreno'nun defansif özellikleri de alex telles gibi. ileri çıkıp topu kaptırdığında rakip golü atana kadar yürüye yürüye geri dönüyor beyefendi.**

    buna karşılık olarak geçen sezon içerde yenildiği* ve şampiyonluğu kaybettiği rakibi chelsea(u: şampiyon manchester city oldu ama liverpool'un elinden şampiyonluğu alan takım chelsea'ydi) de filipe luis, cesc fabregas, diego costa gibi nokta atışı diyebileceğimiz transferler yaptı ve çok iyi bir tekniği olan ama savunma anlamında güven vermeyen david luiz'i de efsane bir bonservis bedeliyle* sattı. chelsea şu an ligi lider götürüyor.* lovren-lallana-lambert üçlüsünün geçen seneki takımı southampton da son 4 maçını kaybetmiş olmasına rağmen 5. sırada. liverpool da lider chelsea'nin 18 puan gerisinde 10. sırada.

    şampiyon takımın anasını siktiniz diye bir laf var ya, liverpool bunu şampiyon olamadan yapıyor. 2009'da da yine çok iyi futbol oynayan takım* ligi 2. bitirmişti. 2014'te de aynı şey oldu. belki 2020'de de aynı şey olur. bu transfer saçmalıkları devam ettiği sürece de takım premier lig şampiyonluğu falan göremez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın