• 4177
    bu entry'yi taraftar özelinde herkese yazmak istiyorum, sorun ne, çözüm ne, bulmaya çalışacağım;

    bana göre, galatasaray'daki ilk sorun hala ünal aysal etkisi. henüz kendisinden kurtulamadık maalesef. bırakıp kaçtığı çığ gibi sorunlar muhtemelen tüm senemizi yok edecek. burada bile gördüğüm şu, birçok insan yine ünal aysal'ın hedef saptırması sonucu kendisinde oluşan fatih terim nefretini bi yandan ünal aysal tapınmasına çevirirken, öte taraftan da abdürrahim albayrak&ali dürüst nefretine yöneltti. sözde kadroyu abdürrahim albayrak kuruyormuş. neden? ünal aysal'ın getirdiği teknik adamın kadrosunu nasıl abdürrahim albayrak kursun? hayır madem kuruyor, bu durumda ünal aysal'ın getirdiği teknik adam o kadar karaktersiz, bu durumda da ünal aysal o kadar kötü bi başkan mı? söylediğiniz şeyi biraz düşünün. sabri olayından yola çıkıyorsunuz da, o kadroyu abdürrahim albayrak'ın kurduğunu varsayarken bi önceki kadroyu ünal aysal'ın kurduğunu söyleyemiyorsunuz. neden? çünkü ünal aysal yapmaz öyle şey. neden? çünkü o fatih terim'i kovdu. biraz mantıklı düşünün, sizce bi teknik adam, elinde daha tarık yokken, elinde oynatabileceği tek sağ bek veysel'ken ki onun da mevkisi sağ bek değil, iki tane sağ bekini, eboue ve sabri'yi kamp bile yapmadan bi önceki teknik adam öyle raporladı diye kadro dışı bırakır mı? şöyle söyleyeyim, bunu prandelli bile yapmaz. bunu yapan, sabri'yi kadro dışı bırakan ünal aysal'dır. kadroya alan da abdürrahim albayrak'tır, o da ayrı bi hadsizlik. tabii bunların hepsine izin veren prandelli denen karaktersizdir.

    öncelikle bu ve bunun gibi ünal aysal sorunlarından bi kurtulacağız. ali dürüst'ün politikasıyla bunu zamanla yerleştireceğini düşünüyorum. diğer bi öncelikli işimiz, prandelli'den kurtulmak. bi önceki paragraf bile yeterli ne kadar çapsız bi teknik adam olduğunu anlamak için de, yine de yazayım. galatasaray hiçbir zaman bu kadar rezil olmadı. sabır dediğin şey her adama edilmez. önce yeterli olacak sabredeceğin adam, ışığı göreceksin. ışığı görmediysen olmaz o iş. şu an takım içi otoritesi falan kalmadı zaten herifin, bu saatten sonra dünya taktik bilse yol olmaz. futbolcularından gereken saygıyı görmüyor, bununla futbolcuları suçlayabilirsiniz, ama saygı görmek teknik adamın işidir. doğru davranış stratejisi uygulamazsan olmaz o iş. futbolcuların seni sevecek, işe geliyormuş gibi gelmeyecek yani. bak, mourinho dünyanın öteki ucunda olsa drogba, sneijder hepsi her gördüğünde sarılıyor. baba gibi seviyorlar adamı. fatih terim demedim dikkat edersen, mourinho dedim. ne kadar profesyonel olursan ol, bu iş böyle.

    sıradaki kalem, futbolcularımız. bugün kötü günde herkes diyor ki yok sinan gümüş oynasın, bruma oynasın efendime söyleyeyim koray oynasın falan. olmaz arkadaşım, bu şekilde aşamazsın o sorunları. bak, 2010-11 sezonunda da öyle dedin, oynadı anıl dilaver, noldu? bitirdin belki de olacak adamı. genç futbolcuyu yetiştirmek için önce takımın takım olacak. takım olacak ki o genç futbolcu hata yaptığında sen kızma, adamın üstünde de hayvan gibi baskı oluşmasın. semih'in ilk sezonunda beşiktaş maçında kendi kalesine attığı gol var, herkes semih'i alkışladı, twitter'dan, sözlükten destek yağdı. neden? çünkü onu kapatabilecek bi takımın var senin. ama bugün bruma topu sürüp herkesi çalımlamaya çalışınca küfrediyorsun adama. adam bi şey öğrenmiyor, üstüne de baskı yiyor. o yüzden böyle bi takımda genç oyuncu yetiştiremezsin. iki haftada mahvedersin adamın psikolojisini. bunu bi geçeceksin.

    selçuk, burak gibi adamlar için de böyle bu bence bu arada. taraftarın yaptığı tüm eleştirilere katılmakla birlikte, daha iyi bi takım olunursa onların da düzeleceğini düşünüyorum. selçuk sürekli geri pas atıyor şu an, çünkü hata yapmaktan korkuyor. gol yedirirse takım geri gelemeyecek, biliyor çünkü. o baskıdan tırsıyor. oysa takımına güvense, rahat oynayabilse çok daha iyilerini yaptı, yine yapabilir. kendisini hiç savunmak istemiyorum, fakat bu da böyle. takım olmaktan geçiyor her şey.

    ve taraftar. şu an dibi gördük. dipteyiz yani. artık fatih terim nefretinden yola çıkıp bu nefretinizi birilerine tapınmak için ya da birilerinden nefret etmek için kullanmaktan vazgeçin. fatih terim konusu ayrı, bana göre fatih terim konusunda çok suçlu olan bir ünal aysal var. fakat siz şu an elinizdekine sahip çıkın, gerisi gelecek.

    umarım tekrar ayağa kalkacağız. galatasaray yerde kalmaz, müsterih olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın