• 11159
    kaç kere yazdık söyledim. bu takımın anayasasına çift forvet oynar yazılmalıdır. takımda messi bile olsa messi'yi kanatta oynatırsın ama çift forvet çıkarsın sahaya. bizim ligde bu takım böyle oynar. bu net. tartışılması veya alternatif sunmak bile yasaklanmalıdır. buna girişen kim varsa takımdan derhal uzaklaştırılmalıdır. avrupa'da ise farklı oynanabilir. burada itirazım yok.

    millet tek forvetli sistemi bırakmış artık 2 değil 3 forvetle sahaya çıkıyor. barcelona'da messi-neymar yetmiyormuş gibi pedro'yu saf dışı bırakıp yerine luis suares'i aldı. her biri farklı takımlarda tek forvet oynayabilecek tipte oyuncu ama barça takımı hepsini sahaya sürüyor. çünkü amaç daha fazla gol daha fazla tehdit.
    real madrid benzama'nın yanına ronaldo'yu koyuyor yetmiyor bale'yi koyuyor. üç futbolcu da tek forvet oynayabilecek tipte oyuncular. sezonda 20'nin altında gol atmıyorlar.
    arsenal takımı welbeck'in yanına alexis'i koyuyor. yetmiyor çünkü tek forvet.
    bayern münih muller-robben ikilisinin yanına lewa'yı koyuyor. üç forvet oynuyor.
    manu falcao'nun yanına robin'i koyuyor yetmiyor arkalarına rooney'i koyuyor. daha 2 gün öncesine kadar rooney tek forvet oynuyordu.

    yani artık trend rakip ceza sahasında daha fazla golcü futbolcu oynatmak. orta sahada ise daha az topla oynama ve daha dinamik bir yapı. biz ne yapıyoruz. orta sahada daha fazla topla oynama ve ağır bir yapı ileride ise daha az adam. üstelik ileride burak'ı tek oynatıyoruz. hani drogba olur tek oynarsın kotarır ama burak?

    bu yüzden de galatasaray takımı mevcut kadrosuna baktığımızda hemen burak-umut ikilisi ileriye yazılmalı. sonra sol tarafına sneijder konmalı. sağ tarafa ise dinamik, pres yapan, top kapan, biraz teknik olan ve pis işleri yapabilecek tipte bir oyuncu. bu olcan olur emre olur, yekta olur. hatta sabri olur ya da tarık. bu oyuncunun gol atması asist yapması pek gerekli değil. takıma dinamizm katsın, ileride pres yapsın yeter. bunun dışında yapacağı ekstra katkılar takıma çok fayda sağlar. hatta bunu bruma yaparsa işte o zaman çok iyi bir takım oluruz.
    orta sahada ise melo önce yazılmalı. yanına selçuk da olur. bu düzende selçuk eskisi gibi olur. olmazsa onun yerine oynayacak oyuncu var. dzemaili olur veysel bile olur.

    kısacası sahaya burak-umut ve sneijder üçlüsüyle çıkmak lazım. sneijder sola yazılır ama ona serbestlik verilir. sola mahkum edilmez. zaten kaptırdığı topun peşinden koşan bir oyuncu. defansif zaafiyet göstermez ya da göstersin. hücumda yapacağı işlerle bunu kapatır. sneijder bu olsun o kadar.

    bu takımın teşhisi bu kadar kolay değil tabiki ama buradan geçiyor. önce takım bir rehabilite edilmeli ve sonra bu düzen kurulmalı. hem takıma hem de prandelli'ye iyi gelecek. bizim göremediğimiz ve olmadığına inandığımız prandelli farkı belki ortaya çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın