• 11156
    mo 280 yilinda epirus krali pirus (pyrrhus) romalilara savas acar. cok kanli gecen savas sonunda galip gelen pirus olmustur ancak butun arkadaslari, butun komutanlari hatta neredeyse butun ordusu olmustur. geriye sadece kendisi ve bir kac ise yarayamacak asker kalmistir. romalilar ise savasa kaybettikleri halde erkek sayisi bakimindan epirus'tan cok daha ustundurler. bu nedenle kayiplarinin yerine yeni asker yetistirmeleri hic de zor olmayacaktir. pirus memleketine donerken sunu soyledigi rivayet edilir: " bir baska onemli zafer ve ben epirus'a yalniz donuyorum".

    pirusu o savasi kazanmistir ama asil kaybedeni kendisi olmustur. bu onemli tarihi zafer daha sonralari dilde kullanilmaya baslanmistir. ozellikle spor icin cok uygun dusen bir analojidir pirus zaferi.

    galatasaray futbol takiminin da tarihinde bir kac pirus zaferi vardir. o kadar cok sey kaybetmistir ki onlari kazanirken, sonunda toparlanmasi bir kac senesine mal olmustur. gerets'le kazanilan sampiyonluk buna bir ornek olabilir.

    su anki yonetim, teknik ekip ve futbolcular o kadar yanlis bir stratejiyle savasa giriyor ki, korarim bu sene alinacak zaferlerin hepsi bizim icin pirus zaferine donusebilir. mesele galatasaray olunca isimlerin bir onemi kalmiyor benim icin. eger burak yilmaz'la basari gelecekse evet o oynasin ve gelsin. fakat bunca soytariligin icinde, artik bagira bagira yanlislar yuzumuze gulerken dogru yapma cabasi gostermezsek, butun bu zorlama zaferler kaybettigimiz gelecegimizi kamufle edecek.

    31 ekim'de sabri evet iyi oynadi. tarik'in ve veysel'in geldiginden beri oynadigindan daha istikrarli gorundu. fakat bu bariz olan yanlisi ortmemeli. karsisinda one cikmayan bir sol bek varken savunma yapmasi gerektigi her hamlede ryan babel'in kendisini gectigi gercegini de ortmemeli. bu macta muhtemelen tarik da oynasin bu kadar etkisi olacakti.

    burak'in bugun attigi gol de bizi yaniltmasin, gol vurusu bile yanlisti. umut'un oyuna girmesiyle cift forvet bizim kurtulusumuz artik yapsin demek de yanlis. cunku daha once prandelli cift forvet maclara cikti, arsenal ve dortmund'dan 4'er yedik oturduk. sorun hep oyuncu tercihlerindeydi zaten. ve bu oyuncularin yerlerinin hep yanlis olmasinda. iste bu kadar yanlis icinde zafer de kazansak bu pirus zaferidir.

    galatasaray'in artik gelecegi planlayip, maddi istikrarsizligi gidermek icin gerekirse kontrollu kuculmeyi dusunmesi gerekiyor. bu hedeflerinden vazgecsin demek degil. sadece kulup esnekligini tekrar saglamasi gerekiyor.

    size bir kac dengesizlik: merkez orta saha oynayacak 8 futbolcumuz var a takim seviyesinde fakat sadece bir tane defansif orta sahamiz var.

    asil mevkisi sol kanat/sol kanat forvet olabilecek 7 a takim seviyesi oyuncumuz varken, ayni mevkisi icin asil mevkisi diyebilecegimiz 2 oyuncu var biri aydin yilmaz daha kadroya girmedi. digeri sinan yine kadroya hic girmedi.

    sol bek icin 2 alternatifimiz var sol ayakli. bir de bonus olcan. sag tarafta 6 oyuncu.

    stoperde ayaklarina hakim hizi da yerinde 4 oyuncu var. ama hava topu alacak ve gucunu koyacak bir o da asla oynamayan gokhan.

    daha once a takim seviyesinde en ucta oynamis 5 oyuncu varken sirti donuk oyunu bilen 2, hava topu alabilen 1 oyuncumuz var.

    bu sene transfer edilmis oyuncular icinde skora katki vermis henuz bir oyuncu yok. son 3 sene icerisinde transfer edilmis oyunculardan 10 ve uzeri mac oynamamis oyuncu sayisi 6.

    pirus zaferlerine bir yenisini eklemek istemiyorsak once cozmemiz gereken bu kadrolasma. bize mac kazandiracak olsa bile bazi oyuncularin acil gonderilmesi ve maddi kulfetlerinden kurtulmak gerekiyor. bir sene icerisinde 20 mac yapamayacagi garanti olan, 10 mac yaparsa sanli diyecegimiz oyunculardan genc olmayan herkes gonderilmeli. pandev, dzemaili, yekta, yasin ilk gitmesi gerekenler. daha sonra maddi kulfetleri dusunulup gonderilecek oyuncular var; chedjou, burak. chedjou gercekten iyi oynuyor ve mac da kazandirdi ancak yabanci sinir ve maddi skntilar varken elimizde benzer alternatifi olan ve hala para eden yabanci stoperi tutacak luksumuz yok. burak ise gol atsa bile hucum edememizin en buyuk nedeni. o oldugu muddetce set hucumu yapamayiz. 3.seneye girdik ve onunla yaptigimiz hucum seti bir elin parmaklarini gecmez. hucum yapma zorunlulugu olmayam pasla topa hakim olmasina gereken kalmayacak takimlarda cok is yapar. kendisine bas alti takimlarda basarilar dilerim.
    veysel ikinci dalgada satilmasi dusunulebilek kisilerden.

    bu kadar maddi kulfet varken yaptigimiz her ilerleme aslinda bizi geriye goturecektir. dogru planlama icin anadolu kurnazligi degil, 2-3 yil sonrasini dusunecek kisiler lazim. aksi halde gogsumuzde 4.yildiz, kicimizda uefa'dan yedigimiz finansal fair play cezasi, elimizde atsan atilmaz, satsan satilmaz bir suru yuksek maliyetli kontrat ve sahada yuruyen futbolcular olur.

    galatasaray taraftarinin kendine sormasi gereken soru su: ne pahasina olursa olsun zafer kazanip epirus'a yalniz donmek mi yoksa biraz stratejik hamlelerle gelecegi kurtarirken 4.yildiz savasinda da sansini denemek mi?

    saygilar
App Store'dan indirin Google Play'den alın