• 227
    kısır geçen sezon.

    didier drogba'nın varlığı geçen 1.5 yıl boyunca bize ve takıma büyük bir özgüven veriyordu. hem lider karakterli bir oyuncu olması hem de dünya çapında bir isim olması nedeniyle. şimdi drogba yok. en azından transfer yapmayacaksak bari 1 adet çilek alalım drogba ayarında o da bana yeter. yok eğer "arı" alacaksa başkan, o zaman herkesin gördüklerini herhalde prandelli hocam da görüyordur.

    daha eboue,dany ve gönderilecekse bilemiyorum ama chedjou takımdalar. amrabat kalacaksa ki bence kalmalı, neden derseniz elde daha iyi bir yedek kanat oyuncumuz yok maalesef...(bkz: 5+3 'ün 3 'ü) yok gönderilecekse bilemiyorum kim istiyor kime gider. ontivero gitti olmadı geri geldi , duruyor. bu 5 yabancının durumu henüz kesin değil. gitseler ne kadar para getirirler şüpheli.

    bölge bölge ele alacak olursak;

    sinan bolat ile kale sorununu çözdüğümüzü düşünüyorum. ligde zaman zaman baskı kurabileceğimiz maçlarda sinan'ı kullanmayı düşünebilir prandelli ve yabancı için yer açılabilir.

    defans bence şu an en problemli nokta. semih , chedjou , hakan balta ve koray (ki kendisinden nasıl bir verim alacağımız şüpheli) haricinde bu bölgede adam görünmüyor ki geçen seneki performansları göz önüne alınırsa yeterli durmuyor hiçbiri. tabii şampiyonlar ligi düşünülüyorsa eğer. lig için de eh işte diyebiliriz. bana göre chedjou üst düzey bir stoper değil. ne bir popescu ne bir ujfalusi ne de falco götz ayarında hiç değil. bahsettiğim gibi bir isim olursa semih için de koray için de daha iyi olur. dünya kupasında chedjou'dan 40 kat daha iyi defans oyuncuları izledim.
    ama unutulmaması gereken şey kanatlarda illa bruma ya da amrabat oynayacaksa zaten alınacak yabancı ya da chedjou 'nun 5+3 nedeniyle ligde devamlılıgı olmayacagı için hiçbir maça tam manasıyla hazır olmasını bekleyemeyiz. tıpkı geçen yıl eboue'nin yaşadığı gibi. alex telles 'i hala hakan balta ile yedeklemek zorundayız. üstelik defansta sakatlık veya olası cezalarda büyük sıkıntı yaşamamız olası. o nedenle bana göre buraya bir ömer toprak hamlesi ilaç gibi olurdu. ya da en azından onun bir gömlek altı bir yerli alınmalı. eğer şapkadan bir tavşan çıkmayacaksa buraya hala alternatif bir yerli şart gibi görünüyor.
    belki bazı maçlarda melo 3'lü savunmada oynayabilir. geçen yıl 3'lünün ortası olan yerli ceyhun da artık olmadığına göre. ki bana göre de olmaması daha iyi. bir gökhan zan belki hala kalabilirdi en azından tecrübesi ve çalışkanlığıyla gerektiğinde birkaç maç kurtarırdı diye düşünüyorum.
    sağ bek hamit oynayamaz , çok ağır. semih orası için fazla lüks olur. veysel hala kafamda soru işareti. daha rüştünü ispatlayabilmiş değil. tarık belki alınabilir ama o da kapalı kutu. ishak doğan ya da şener özbayraklı isimleri konuşuluyordu. bir tanesi veysel'i yedeklemeli. dediğim gibi hamit orada olmaz. artık devir hızlı kanatlar devri. hamit olmaz demiş miydim?

    orta sahada sıkıntı yok. kanatlar da bence yeterli. sinan gümüş'ten umutluyum. belki amrabat kalırsa bu sene daha iyi bir performans gösterebilir. belki prandelli onu oynatabilir ve gerçek bir cevher çıkartabilir ortaya diye umut etmek istiyorum. furkan özçal ve umut gündoğan için de aynı şeyler geçerli. tabii bunlar hep iyi dilek. kalite olarak baktığımız zaman elimizde yine sadece selçuk, melo, sneijder , bruma kalıyor. bruma bu sene en büyük patlamayı yapmasını beklediğim adam. umarım saçma bir zemine kurban etmeyiz.

    forvet konusunda burak tek forvet oynayacaksa golcü olarak tamam ama her maç sadece burak'la olmaz. umut bulut ile hiç olmaz. oraya mutlak suretle takviye yapılmalı. mümkünse uzun boylu ve güçlü bir pivot santrfor alınmalı. ya da elmander gibi güçlü ve çalışkan.

    sonuç : abuk sabuk türk futbolculara tonla para saçmamızı sağlayan, takım kurarken kaliteden çok 5 yabancıyı nasıl tamamlarız diye bize muhasebe yaptıran bu zihniyet , türkiye'nin herşeyde olduğu gibi kendine yakışanı yapmasıdır. bravo demirören bravo türkiye.

    sponsorsuz formalarınızla, şikeci takımlarınızla, kötü zeminlerinizle,yandaş medyanızla, eyyamcı hakemlerinizle oynatın şimdi marka değeri aşırı yüksek liginizi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın