resim
Thomas Tuchel
Görev:Teknik Direktör
Takım:Bayern
Yaş:50
Uyruk:Almanya
  • 158
    elbette alınacak olan bir risktir tuchel, belki de başka hocalardan daha büyük bir risk.

    artıları sürüyle konuşulmakta şuan; iyi hoca, taktisyen, çok hırslı vs.

    ancak biraz soru işaretlerine değinmek istiyorum, türkiye ve galatasaray ile bütünleşmesinden sonra oluşacak soru işaretleri

    mainz performansı gerçekten güzel. çok yazıldı çizildi büyük takımda yapabilir mi? cl tecrübesi yok vs. bunlardan bağımsız olmayan ancak farklı bazı konular var. mancini burada çok eleştirildi. "her maç farklı kadro mu olur? diyerekten. bunu diyip tuchel'i savunmak bu bağlamda saçma çünkü mainz maç kadrolarına bakarsanız sürekli farklı kadro ve dizilim tercihleri vardı. bu işe yarar ve rakibe göre güzel bir hamle. galatasaray'da bunu dener mi o muamma. ancak denerse "biz büyük takımız herkes bize göre oynamalı" vs. eleştirileri dalga dalga gelecektir.

    ikinci konu forvet arkası kavramı çok kullandığı bir kavram değildi. sneijder tarzı bir oyuncuyla çalıştı denilemez. genellikle elindeki kadro hep savaşan ve mücadele eden bir kadro olmuştur. elbette sneijder'den yararlanacaktır. ancak bu tahminimce mancini kadar verimli olmayacaktır.

    üçüncü konu ise türk oyuncu yapısının tuchel'e vereceği tepkidir. alman disiplinindeki futbolcu profili değişken taktik ve kadro, tecrübesiz hoca gibi etmenlere karşı suistimal eder şekilde yaklaşmaz çoğunlukla. ancak mancini'de bir kez daha gördük ki türk oyuncular çok kolay şekilde etrafı karıştırmaya gayret ediyor.

    toparlarsak tuchel büyük risk, güzel vizyon, kendi fikrimce düşük ihtimalle başarı demek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın