resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8627
    kendimi bildim bileli iyi bir galatasaraylı olarak yaşadım, yaşıyorum. fatih terim için bu zamana kadar çok şey yazmak istedim ama yazamadım. aslında şimdide yazmak istediğim gibi bir şey yazamayacağım biliyorum ama şu son olan olaylardan sonra* artık daha fazla kendimi tutamayacağım.

    bende kendisini çok sevenler arasındaydım. o kulübümüz için bir sembol, bizim için aileden biri gibiydi. gel gelelim kendisi ileride olacakları bile bile bu takımı ve bu camiayı yüz üstü bıraktı:

    *kulübün başındayken bas bas bağırarak gelen yabancı kuralına karşılık gerekli önlemleri almadı. doğru düzgün oluşturmadığı kadro mühendisliğiyle takımın bu hale gelmesine sebep oldu.
    *kendisi ego sahibi olabilir doğrudur. fakat zaten milyonlarca galatasaray taraftarının gönlünde taht kurmuş, çoğu için baba sıfatına layık görülmüş biri olarak kulübün başkanının altında olmak, fatih terimin zoruna gitti. bu konuda da kendisi sonuna kadar hatalıdır. kendisinin futbol ile ilgili konularda sınırsız yetkiye sahip olduğu ve işine karışılmadığı bir ortamda artık başında bir başkanın olmasına da sorun çıkarmayacaktı. buna karşılık kendisi bile bile başkanla restleşerek tüpçü ile kader ortaklığı yapma konusunda alt yapısını hazırladı.
    *yine kulübün başındayken kulübümüzün ve kendisinin uğradığı haksızlıklarla ilgili konuşacağını defalarca dile getirdi ama sus pus oldu. aksine kader ortağıyla objektiflere gülücükler saçtı, bizi zıvanadan çıkardı.
    *takımımızın başındayken kendisiyle özel bağı olan futbolcularımızın bazıları ** fatih terim gittiğinden beri doğru düzgün top oynamıyor. bir nevi trip içerisindeler. kendisi madem bu camianın bir sevdalısı, o halde neden milli takımdan da öğrencileri olan bu isimleri arayıp " kendinize çeki düzen verin, formanız için, armanız için mücadele verin " demiyor? kulübün içine düştüğü durumdan zevk mi alıyor yoksa?
    *takımımızın uzun vadeli başarısının önünde engel olarak en büyük etken olan yabancı kuralıyla ilgili milli takımın başına geçtiğinden beri tek bir icraatı olmadı. kendisi madem milli takım ve türk futbolunun yapılanmasından sorumlu, o halde neden kulüpler bazında uluslararası başarısızlığın ya da daha doğrusu istikrarsızlığın en büyük sebebi olan yabancı kuralıyla ilgili bir çalışmada bulunmuyor?

    kimse kimseyi kandırmasın. fatih terim bu olacakları bile bile takımımızı yüzüstü bırakıp gitmiştir. gittikten sonra da kulübümüz adına yapabileceği şeyler olmasına rağmen yapmamıştır ve de yapmayacaktır. emeklilik öncesi bir piyango niteliğinde kazanımlarla teknik direktörlük anlamında son profesyonel sözleşmesine imza atmıştır ve ne yazık ki kendisi ilerleyen yıllarda kulübümüzün başkanlığı için aday olacaktır. umarım o vakit sağduyu sahibi ve bugünleri unutmayan galatasaray taraftarları ve kulüp üyeleri, kendisinin bu meşhur egosunun tatmini konusunda en üst mertebeye ulaşması anlamına gelen başkanlık sıfatını kendisine layık görmezler.

    çok üzgünüm imparator. bunların, tüm bu yaşananların, hakkında böyle şeyler yazmamızın tüm sebebi sensin. biz seni çok sevdik, bir baba gibi gördük ama ne yazık ki sen maneviyatı bırakıp maddiyata geçtin. ama unutma bu hayattan göçüp giderken yanında götüreceğin şeyler *şerefindir, haysiyetindir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın