resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 8498
    (bkz: fatih terim/#1414262)

    bir kaç gün önce üstte yazan yorumları yazmıştım kendisi hakkında. sanırım yanıldım, kendi yorumumda hatalar görüyorum.

    ülke gündemimiz malum; hergün yenisi yayınlanan tapeler. burası galatasaray sözlük burda siyaset konuşmayalım diyerekten işin siyasi boyutunu geçiyorum*.

    ama bu son yayınlanan ve konusu aziz yıldırım olan ses kayıdından* sonra fatih hocanın hakkını yediğimizi düşünmeye başladım. şöyleki şimdi bu kaydı dinleyenler biliyor; fenerbahçe yönetimine bir müdahele gayreti söz konusu, kaldı ki başbakanın fenerli olduğu malum. bir yerlerde fenerbahçe kazanamayınca aşırı sinirlendiğini falan okumuştum. silvio berlusconi misali* spora direkt etki etmek arzusu sanki devlet yönetimi tarafından arzulanmış*.

    neyse gelelim bu hikayede fatih terim nerede kısmına. tamamen varsayım üzerine diyorumki birgün fatih terim ve başbakan arasında bir tape çıkar mı ?
    başbakanın kendisine milli takımın başına geçermisin diye rica ettiği bir tape mesela. zaten kendisi* bunu basın yoluyla bir temenni olarak duyurmuştu, tape çıksa nolur diyebiliriz.

    şimdi hikaye gerçekten çok karmaşık. çok fazla aktör var ve olaylar tamamen bilinemiyor, ispatlanamıyor. ama benim kafamda oluşan büyük resim şöyle ;
    gerçekten inanarak ve samimi bir şekilde ben diyorumki play-off larda başımızda fatih terim olmasa şampiyon olamazdık. zaten bu iş fenerbahçe şampiyon olsun diye kurgulandı; son maçın kadıköyde olması, fikstür, puanların yarılanması vb. hepimiz bundan %100 eminiz. kaldı ki fatih terim ve galatasaray klubünün ten uyumu ortada. 7,5 sezonda 6 şampiyonluk tesadüf olamaz. bence fatih terimin milli takımın başına geçmesi olayı tamamen bir hırs ve sinirin sonucu oldu. fenerbahçe yönetimini iktidara yaklaştırma planının tutmamasının nedenlerinden bir tanesi galatasarayın aldığı son 2 şampiyonluktur. bilerek veya bilmeyerek tarihin gidişatını değiştirmiştir. herkes play-off larda fenerbahçe şampiyon olsaydı ne olurdu sorusunu bence cevaplamaya çalışmalı.

    konuya geri dönersek fatih terimin milli takıma geçişi kendi rızası dışında oldu artık buna yürekten inanıyorum*. en başta paylaştığım linkde demişim ki kendisi mesaj vermeye çalışıyor. evet doğru ama artık bu mesajın gerçektende içindeki üzüntüyü saklamaya yönelik olduğunu düşünüyorum, kısaca güçlü durmaya çalışıyor. sahte gülüşleri, demirörenle pozları bundan. istemediği bir yerde ve istemediği bir işi emirüzerine yapıyor. belki de ünal aysala arkasında durmadığı için kızgın.

    sonuçta bu görev değişimi başkaları için bir taşla 3-5 kuş vurmak demek; galatasarayı baltalamak*, fenerin önünü açmak, milli takımı kurtarıp milli duyguları okşamak, ünal aysalın ayağına çelme takmak, şike davası varken ve fener avrupada yokken aradaki farkın açılmasını engellemek, ligtv yi korumak vs. isteyen arttırabilir, hepimizin bildiği şeyler. işin fenerbahçe kısmına girmiyorum burası bu konunun yeri değil*.

    velhasıl kelam artık kendisine kızmıyorum, yada üzülmüyorum gittiği için. kime oy verirsek verelim ülkemizin iyi yönetilmediği, her yere yetki sınırları dışında müdaheleler olduğu ortada. bu kadar olaydan sonra fatih terim tek başına ne yapabilirdi ki demekten kendimi alamıyorum. bu başlıkta sürekli hortlatılan nefretveya aşşağılama sözlerini de anlamakda zorlanıyorum, hayat bu kadar basit değil*.

    hep birlikte doğruyu bulmak zorundayız, adaletherkes için geçerli olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın