• 195
    uyku ve çalışma zamanlarınız fazla düzensizse bu işi yapmak sizin için aşırı zor oluyor. ekim 2013'te başladım. asıl başlama amacım boş olduğum vakitleri bir düzene sokmaktı. bütün gün bilgisayar başında hareketsiz olduğum için en azından spor sayesinde vücut kendini bulur, bir dengeye kavuşurum diye düşünüyordum. iki numaralı nedenim ise bir futbol turnuvasına kendimi hazırlamak isteğimdi.

    ekim-kasım aylarında egzersiz-beslenme-uyku düzenim gerçekten son 4 senede hiç olmadığı kadar iyiydi. aralık ayında okulun ağırlaşması ile birlikte her şey çekilmez bir hal almaya başladı. aralık 23'te turnuva bitti, ocak 5'te okul bitti ama ben de bittim abicim.

    zaten aralık başında salona gidip gelmeyi neredeyse bırakmıştım. ocak ortasında tekrar gidip gelmeye başladım. ama yok. hem fiziksel, hem de psikolojik anlamda spor yapma isteğim kalmamış. 2 ay önce yarım saat aralıksız hızlı tempo koşan adamın artık koşu bandını görünce midesi bulanıyor. niye? çünkü 4 senedir alışmışım ara tatili yayılarak geçirmeye. neyse artık tatil de bitti zaten. yakın zamanda yeniden abanmayı düşünüyorum.

    he ama faydalarını da belirtmeden geçmeyeyim. mesela benim gibi tatil günleri sabah 10'da millet kalkarken uyuyorsanız. veya sabah kahvaltısında bişey yemeyip öğlen fast food tarzı şeyler yiyorsanız. her ay hiç uyumadan geçirdiğiniz gün sayısı minumum 5 ise. standart uyku süreniz dolu günlerinizde 3-4 saat, boş günlerinizde 12-14 saat ise bu olay sizi bayağı bir düzene sokar abicim. hatta öyle bir sokar ki aileniz onlardan önce uyuduğunuzu, düzenli yaşamaya başladığınızı gördüğünde sizi her gün spor salonuna sanki kutsal bir yere gidiyormuşçasına uğurlarlar.

    --- alıntı ---

    oğlum spora falan gitsene sen, boş boş oturma evde.

    --- alıntı ---

    edit: bu arada ekleyeyim. bu yazdıklarımı okuyunca 1.60 boylarında 230 kilo birini hayal etmiş olabilirsiniz. 1.87 boy 90 kilo gayet fit bir insanım aslında. bazen ben bile şaşırıyorum hala nasıl şişmedim diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın