• 218
    haber sitelerindeki "okuyucu yorumları" kısmına yazan insanlardan farklı olması gereken insandır.

    kimseyi küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasın, bizim bokumuzda boncuk yok, o okuyucu yorumlarına yazan insanlardan insani olarak bir üstünlüğümüz de yok. ama burada belki hepimizin bugüne kadar "niteliksiz entry" gerekçesi ile en az bir entrysi silindiyse bunun da sebebi o okuyucu yorumlarına yazmamız gereken şeyi buraya yazmamızdır.

    mesela bugün bir sitede izet hajrovic ile ilgili bir haberin altında "hajrovic kim ya bunu alacağımıza eboue, amrabat, riera, dany takımdan gitsin yabancı sınırımız da rahatlar dağıtırız" tadında bir yorum gördüm. tamam çok güzel abi fikrini belirtmiş, saydığı futbolcular arasında benim de gönderilmesini istediklerim var, ama bu futbolcular gönderilsin de yerine kim gelsin? bu futbolcular neden gönderilmeli? bunun hajrovicle ne alakası var? abinin bunlara bir cevabı yok. çünkü zorunluluğu yok. okuyucu yorumu yapıyor sadece, tanısak belki futboldan anlarım gibi bir iddiası bile yok.

    peki bu yazdıklarımın sözlük yazarları ile ne alakası var? dilim döndüğünce anlatayım. birçok arkadaş elinden geldiğince nitelikli, insana bir şeyler katacak, neden-sonuç ilişkisi çerçevesinde, somut bilgi içeren entryler girerken, maalesef birçok arkadaş da sözlüğü okuyucu yorumları kısmına çevirmiş durumda. zaten üstte yazdığım okuyucu yorumu örneği hepinize sözlükten tanıdık gelmiştir. birçok entry sadece sadece soyut fikirlerini içeriyor sözlük yazarlarının. tabii ki insanlar buraya fikirlerini yazacak, zaten olay o, ben demiyorum kimse burada "şu gönderilsin bu alınsın" demesin, desin desin de nedenini de bir zahmet yanına iliştirsin.

    bizler galatasaray sözlük yazarıyız diyorsak, amacımız galatasaray tarih yazarken onu yazan insanlar olmak, bu koskoca tarihin, bu efsanenin milyonda birinde bile yer edinmekse, bunu galatasaray'a, galatasaray kültürüne yakışır şekilde yapmamız lazım. hani bütün fikirlerimiz deli saçması bile olsa, onları öyle bir anlatmalıyız ki burada, okuyan insanın ofsayta basarken verdiğimiz emeğe, o fikirleri anlatış şeklimize saygısından eli titremeli mesela.

    galatasaray sözlük, galatasaray taraftarının fikirilerini tartıştığı ve dışarıdan galatasaray camiasını tanımak isteyen insanların belki de ilk bakacağı yerdir. nasıl galatasaraylı olmanın bir duruş gerektirdiği konusunda hemfikirsek hepimiz, galatasaray sözlük yazarı olmanın da aynı ciddiyette bir duruş gerektirdiği konusunda da hemfikir olmalı, yazarken her entrymizle bir seviyede galatasarayı temsil ettiğimizi unutmamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın