aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2894
    şu zamana kadar aramızda üyeleri olduğu için * onlar kırılmasın üzülmesin diye hakkında entry girmediğim taraftar grubu. bugün newcastle-arsenal maçını izleyene kadar da birşeyler yazmak istemedim.* bu maçı izleyince gerçekten taraftarın takım ruhuna nasıl katkı verdiklerini çok net gördüm.
    gördüklerimi şöyle aktarayım ; maçın 90. dk'sı newcastle 1-0 yenik durumda. bütün tribünler hep beraber tezahürat yapmıyor takımı itekleyecek şekilde bağırıyorlardı. biraz da bu itelemenin etkisiyle bütün takım saldırdı. arsenal'ı ceza sahasına kitlediler. ultrasın bittiğini söylediğimiz oturarak maç izlendiğini söylediğimiz ingiltere'de taraftarlar takımı müthiş bir şekilde itekledi.
    peki aynı şey bizim başımıza gelse; misal takım elazığspor'a karşı 1-0 yenik olsa dk 90'da neler olurdu. büyük ihtimal ultraslan ölüm varmış, korku varmış'ı söyleyecekti.doğal olarak topçular uyku moduna alıyorlar kendilerini. maç içerisinde de böyle. sıkıcı tezahürat olayını geçtim takımı itekleyecek hiçbirşey olmuyor. tribünler dahil herkes uyuyor.
    oysa ki şöyle olması gerekir. maçta öne geçene kadar takımın atakları sırasında takımı itekleyecek şekilde hadi oğlum diye bağırırsın. top rakibe geçtiğinde ıslıklarsın fark arttığında ise istediğin tezahüratı yaparsın. bunun böyle işlemesi lazım. en azından başka grupların bağırmasına izin verseler tribün renklense hiç fena olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın