resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 7987
    fatih terim 96-2000 yıllarında dahi bi' grup galatasaraylı tarafından eleştirildi. egosundan, taktik bilmemesinden ve hatta kılık kıyafetinden dem vurulup aşağı çekilmeye çalışıldı. bu zihniyet hep vardı galatasaray içinde. onlar için önemli olan fatih terim'in galatasaray'a kattıkları değil, fatih terim'de bulunan kendi değer yargılarına uymayan özelliklere tahümmül edememeleriydi. fatih terim başarılı oldukça, onlar bunu istedikleri gibi gür bi' sesle dışa vuramadılar ancak, bunu değersizleştirmek için başkaları üzerinden türlü türlü hikayeler ürettiler. fatih terim galatasaray'dan iki defa tartışmalı şekilde ayrıldı, başarılı iken üstelik... ilkinde beyaz galatasaraylıların büyük payı vardı. çünkü terim öyle bi' pozisyona gelmişti ki, başkandan bile daha çok sözü geçer durumdaydı neredeyse... ikinci ayrılığında ise yine onun güçlü komuta etme iradesi camia içinde bazı kişilerle çarpışınca bi' tarafın çekilmesi gerekiyordu. bu fatih terim oldu. eğer kulüp terim'e istediği rahatlığı sağlasaydı terim galatasaray'dan asla ayrılmazdı. daha imza attığı ilk gün 3 yıllık sözleşmesini -başarıya bağlı- birer yıllık opsiyonlara indiren bi' başkan ve onun fatih terim'e uzun yıllardır zıt giden bi' danışmanı vardı zira.... ilk geldiği günden itibaren terim yıpratıldı, verdiği transfer listelerinden son sıradakiler alındı, başkanla arasının açılması için her türlü malzeme kullanıldı. milli takım falan bahane...

    gerçek galatasaray efsanelerinden birini bu şekilde eleştirenlere şaşırmıyorum. çünkü galatasaray'da hep kendinden farklı olanlara karşı muhalefet yapılmıştır ve galatasaray'da hiçbir başarı cezasız kalmaz. bu tarihte sabittir. ben mancini'yi geldiği günden beri başarılı olması için destekleyen biri olarak yazıyorum bunları. çünkü ben galatasaraylıyım. doğal olan, sağlıklı olan da budur zira.

    ancak şunu biliyorum, fatih terim bu kulübün efsanesidir. yaptıkları ortadadır. kimsenin bunu itibarsızlaştırmaya ve hatta değiştirmeye gücü yetmez. çevremde galatasaraylı olmayan kim varsa fatih terim'e gıpta ediyorken ve hatta kıskanıyorken, ben terim 'in galatasaraylı olmasından büyük gurur duyuyorum. iyiki onunla aynı renklere, aynı armaya, aynı tarihe gönül vermişim.

    tarih fatih terim'i ve yaptıklarını yazacak. isteyen, istediğini söylesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın