aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2752
    galatasaray tribününde yer alan ve en hafif tabirle "pislik" diye ifade edebileceğimiz herkesi bünyesinde toplayarak, daha doğrusu onları ortak bir havuzda buluşturup ultraslan adı altında kamufle ederek tribünlere dirlik-düzen geitrdiğini iddia eden; sayısal ve örgütsel anlamda dünyanın en büyük taraftar oluşumu. kendilerini siyaset üzerinden eleştirmek, bir takım siyasi odakların diline düşürmek çok da gerekli ve öncelikli olmayan bir tavırdır. bunun sebebi de haklı olmaları değil, stadyumdan beslenen bazı küçük mafyaların güdümündeyken zaten bu konularda fazla bir duruş beklemenin abes olmasıdır. her ne kadar içinde pırıl pırıl insanlar olsa da mevcut durumu ile galatasaray tribünlerinin pablo escobar'ı olmaktan öteye gidememektedir. ve olası bir dağılma/fesih/kapatılma durumunda galatasaray tribünlerinin escobar sonrası kolombiyaya döneceği gün gibi ortadadır. zaten bütün bu ıslıklamaların, parmak sallamaların, spor büro amirlerine işte bunlar bunlar bağırtıyor diye şikayet etmenin altında asıl yatan sebep siyasi değil; tamamıyla bu güç dengesinin korunmasına yönelik kaygılardır. yoksa tamamıyla olmasa da ultraslan'ın istanbuldaki oluşumunda en tepede olmasa da belli başlı bir yere-öneme sahip olan insanlar içinde gezi parkı olayları içinde bir şekilde yer almış insan sayısı az değildir..

    bilet sıkıntısı çekmemek için karaborsa mafyalarıyla, stadda/deplasmanda rahat durabilmek için stad içinde "değnekci" modunda olan insanlarla yakın olmayı seçmiştir; e zaman içinde haliyle bütün ipleri onları eline vermiştir. zaten 10 kusur yıldır galatasaray tribünlerinde barınabilmesinin yegane sebebi budur.

    yoksa daha önce yapılmışı/yaşanmışı çok var; üzerlerine silah çekip tekme tokat kovarlardı tribünden daha ilk sezonlarında...
App Store'dan indirin Google Play'den alın