• 58
    dallas mavericks mark cuban takımı aldığından beri hep playofflara katılmış ve daha ilerisini zorlamış bir takım olmuştur. 2011 yılında gelen şampiyonluktan sonra takımın dağıtılması tam bir felaket senaryosu idi koca franchise adına. şimdi cuban hatasını düzeltmek adına sınırları sonuna kadar zorlayacak. çok sıkı bir takipçi olduğum için bir çok taraftarın ve takıma yakın muhabir kesimin düşünceleri doğrultusunda ne yapılmaya çalışıldığını ve bunun için nere gerekli olduğunu anlatayım.

    öncelikle birinci heder dwight howard. dh olarak kısaltacağım. dh'nin lakers'tan ayrılacağı gün gibi aşikar. takımların sahip oldukları maaş boşluğuna cap space göre şu an için (farklı takaslarla boşluk oluşturulmadığı sürece) 3 takım var. bunlar houston rockets, dallas mavericks ve atlanta hawks.muhtemelen 10 temmuz 2013 tarihi itibariyle dh'yi bu 3 takımdan birinde göreceğiz. şu an için elindeki değerli oyuncularla houston hepsinden önde duruyor peki dallas ve cuban kendini houston'ın önüne geçirebilmek için ne yapmaya çalışıyor?

    öncelikle kimsenin beklemediği üzere garnett ve pierce boston'dan ayrıldı. rondo da sap gibi ortada kaldı. hemen akabinde zaten playofflara katılmayacak bir takımda oynamak istemediğini açıkladı. nispeten problemli bu adamı gençlerle aynı takımda tutmak büyük hata olurdu. boston'da bir anlamda rondo için teklifleri dinlemeye başladı. dallas ilk açıkça ilgiyi belirten takım oldu. peki neden rondo? çünkü chris paul artık sadece bir hayal. doc rivers'ın clippers'ın başına geçmesiyle paul'ın takımda kalması artık kesin ki bu gece çıkan söylentilere göre 1 temmuzda başlayacak moratoryum*'da menajeri kimse görüşmeye gelmesin paul takımda kalacak açıklaması yapmış.

    cp, dh ikilisini aynı takımda oynatma artık bir hayal. bu bağlamda nba'de alınabilecek en iyi guard'ların biri olarak hem de howard'ın sistemine müthiş uyacak pass first bir guard olan rondo'nun peşine düşüldü. peki rondo'yu boston bu kadar ucuz verir mi? adamlarda haklı, onunla beraber ellerinde patlamış büyük kontratlardan da kurtulmaya çalışacaklar. bunun için en büyük aday courtney lee. rondo'yu alacak takım aynı zamanda lee'nin kontratını da kabullenmek zorunda kalacak. dallas'ın lee'nin kontratını kabullenmesi demek dh'nin başka bahara kalması demek :(

    bunun için çözüm yok mu? olmaz mı? david stern yavşağı burnunu sokmazsa harika bir çözümü var. çok sinsice hem de. :)) bu gece yani oyuncu serbest bırakmak için son tarih olan 30 haziran'ın son dakikalarında dirk nowitzki serbest bırakılacak ve 1 temmuz'un ilk dakikalarında kimsenin ruhu duymadan tekrardan yeni anlaşma sağlanacak. tabi bu anlaşma şu anda kazandığı 20m+ değil de 12m civarı olacak. oldu mu size yeni bir 8-9 milyonluk boşluk? bu yapılacak şey yasal mı peki? pek ala yasal ki daha önce bir çok takım aynı şeyi yapmış. salary cap açısından bakıldığında bir oyuncunun maaşında indirime gitmek istemesi de gayet uygun bir durum. ama bu kadar büyük bir oyuncuda bu risk hiç alınmadı. stern'in durumu veto etmesi demek dallas'ın dirk'i kaybetmesi anlamına gelebilir :(

    değer mi bu riski almaya? e ne yapsın adamlar daha geçen hafta reyizin 35. doğumgününü kutladık adamın kariyer su gibi akıyor son demleri artık bıraksınlar oj.mayo'lar darren collison'larla mı oynasın. bence alınması zaruri bir risk bu.

    peki rondo ve lee geldi 1 ve 2 numara tamam. howard için ne gerekecek. tabi dh için shawn marion, vince carter gibi oyuncuların serbest bırakılması ya da olası bir takasta elden çıkarılması gerekecek. bu şekilde eğer howard da kandırılabilirse güzel bir takım kurulabilir. takımın 3 numarasında bir boşluk göze çarpıyor bunun için de 2 çok iyi aday var aslında. birincisi andre iguadala ikincisi josh smith. bu oyunculardan herhangi birinin alınması için de 3. bir takımın devreye sokulup sign and trade yoluyla alınması gerekecek. tabi bu ekstra oyuncu lüks vergisinin anasını ağlatacak ama sorun değil cuban hatasının ceremesini ödeyecek bir şekilde.

    rondo
    lee
    iguadala
    dirk
    howard

    saf şutör olarak bir tek dirk reyiz göze çarpsa da güzel bir kimya ile kısa vadede karşılık verebilecek bir beş gibi duruyor.

    bu tahminlerim gerçekleşmese bile cuban'dan çok deli hamleler bekliyorum. yarın moratoryum başlıyor. 10 gün boyunca çok sular akacak.

    not: aynı yazının eksisozlukte ya anlamadim simdi biz ne yapiyoruz kullanıcı adıyla yayınlanan kopyası da bana aittir. iki hesap da benimdir. bie sorun teşkil ediyorsa moderasyonun talep etmesi durumunda diğer sözlükten silebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın