• 414
    tam olarak düşündüklerimi juppderwall yazmış sağolsun, onun için buraya uzun uzun yazmayacağım. getirilen yabancı oyuncuları kaliteli tutmak, belli kıstaslar getirmek sayıyı sınırlamaktan çok daha faydalı olacaktır. zira kalite kontrol edilmediği için takımlarımıza gelen giden yabancının haddi hesabı yok.

    bu kıstaslar getirilirken de yine aynen kendisinin söylediği gibi ilk 10'a oynayan ülkelerin oyuncularından a milli takım şartı istemek çok mantıklı olmayacaktır. belki u-17, u-20 gibi alt milli seviyelere ya da oyuncunun son sezonda takımında ne kadar maç yaptığına bakılabilir. yine altyapının gelişmesi için 4 değil ama 2 ya da en fazla 3 altyapıdan çıkma oyuncu sınırı getirilebilir.

    tabi bunlar düşünüp tartışılarak geliştirilebilir, türkiye şartlarına uydurulabilir. ama ne yazık ki şuan türk futbolunu yöneten insanların hiç birinin türk futbolunu zerre umursadığına inanmadığım için bunların hiçbirinin onların gündeminde olmadığını tahmin ediyorum. ünal aysal'ın yapacağı en büyük işlerden biri de bu tff yönetimini bir şekilde değiştirilip başına uzaktan kumandası olmayan, gerçekten türk futbolunu düşünen birinin getirilmesine öncülük yapmak olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın