• 410
    muhtelif sohbetlerde, muhtelif mecralarda defalarca dile getirdiğim gibi; esas amaç türk futbolunun gelişmesi veyahut türk futbol takımlarının başarısı değildir. esas amaç artık çok büyük bir sektör haline gelen futbolun iç piyasaya yönelik bir ekonomisinin de olmasını sağlamaktır. kaygılar ekonomiktir. biber gazı ithalatıyla, mesut yılmaz dönemlerinden gelen doğalgaz anlaşmalarıyla ve daha nice abuk subuk şey ile yurt dışına kaçan paraların diyetini türk futbolu ödemektedir. çünkü; böyle bir kısıt getirilmezse, bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da kalitesizliği şiar haline getirdiğimiz için çok kısır bir iç piyasa oluşacağı aşikardır.

    allah aşkına; onur kıvrak, alper potuk, bursaspor'un sağ beki şener, belki ferhat kiraz... başka kaç isim ekleyebilirsiniz bu listeye deneyimlerini ve pasaportlarını göz ardı ederek, salt yetenekli ve potansiyelli oldukları için bir kaç milyon euro'yu gözden çıkartırsınız? ben cevap vereyim, hiç birine. gider çek cumhuriyeti'nden, hırvatistan'dan, almanya'dan, fransa'dan, afrika'dan vs. genç oyuncu ararsınız. hiç bir şey yapamazsanız, ülke ve kulüp tanınırlığı adına hasan ali cizız yerine japon veya koreli bir sol bek alırsınız.

    buradaki herkes zehir gibi, üşenmeyen, araştırmayı, okumayı ve öğrenmeyi seven insanlar. bundan eminim.

    ama olur ya; üşengeç anınıza denk gelir, okumazsınız diye özet geçiyorum:

    -bu kural ile amaçlanan; türk futbolunu geliştirmek değil, hayali bir iç piyasa dinamiği yaratmaktır. kaygı tamamen ekonomiktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın