• 7269
    zorluk derecesi düşük maçlarda 4-3-1-2, zorlu lig ve avrupa kupası maçlarında 4-4-1-1 oynaması gereken takımım.

    kolay süper lig maçları çift forvet ve arkalarında ofansif ortasaha kaldırabilir. 2006 ve 2008 yıllarında bol hücumcu ile ligde iyi sonuçlar alarak şampiyon olmuştuk. 2004 yılında da fener, kanatlarda forvet orjinli serhat, tuncay ileri uçtada van hoijdoonk, nobre ile şampiyon olmuştu. ancak zorluk derecesi yüksek maçlarda (bilhassa avrupa kupaları) iş değişiyor. 2006 ve 2008 yıllarında ligde fırtınalar estiren takımımız avrupada kelimenin tam anlamıyla döküldü. (tromsö ve leverkusen faciaları)

    eskişehirspor maçında ki kötü futbolu sadece isteksizlik veya düşük motivasyonla açıklayamayız. sonuçta karşınızda birde rakip var. maç öncesi entrimde zayıf bir onbirle çıktığımızı söylemiştim ve daha fazla moral bozmamak için topa fazla girmemiştim. doğrusu kadroyu görünce teknik heyetimizin akıl tutulması yaşadığını düşündüm.

    eskişehirspor deplasmanı, bu ligde 3 büyüklerin seyirci baskısı yaşadığı 3-5 deplasmandan biri. ayrıca kadro kaliteleri bu lig için hiç de fena değil. ersun yanal takımları yüksek kondisyona sahip, mücadeleci ve presli futbol oynayan ekipler oluyor genelde. geçmişte ersun yanal'ın 3 büyüklere karşı sürpriz galibiyetler aldığını çokça yaşadık. aklıma gelenler:

    g.saray 1 ankaragücü 2 (2001)
    ankaragücü 2 g.saray 1 (2002)
    g.birliği 1 g.saray 0 (2003)
    beşiktaş 3 g.birliği 4 (2003-t.kupası)
    manisaspor 5 fenerbahçe 3 (2006)

    fener geçen yıl eskişehirde mağlup olurken bu sene berabere kaldı. biz ise 2 yıldır kötü futbol oynayarak beraberliği zor kurtarıyoruz. maç öncesi zor bir maçın bizi beklediği belliydi. maçta da eskişehirspor müthiş pres yaptı ve oyunumuzu bozdu. bilhassa orta sahada çok ağır bastılar.

    hadi diyelim eskişehir deplasmanında takım isteksiz bir futbol oynadı o zaman schalke ile oynadığımız ilk maçtaki tutuk futbolumuzu nasıl açıklayacağız? bence o maçta takımımız çok da istekli olmasına rağmen sahada istediklerini yapamadı. schalke 04 maçın genelinde hiçte alışık olmadığımız şekilde oyuna hükmetti ve çok önemli pozisyonlar bularak rövanş için avantajlı bir skorla almanya'ya döndü.

    (renktaşlarım bana belki kıızıyorsunuz ama bazıları gibi maç sonunda gelip kimseye sallamıyorum. tam tersine maçlardan önce kendi fikirlerimi paylaşıyorum. tıpkı schalke 04 ve eskişehirspor maçları öncesi olduğu gibi.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın