• 7259
    deplasmanda 4 maçı kalan takım. fenerbahçe maçını çıkardığımız zaman kayseri, karabük, antep maçları kalmış oluyor. bu 3 takım da görünen o ki bizi zorlayacak. bunlardan en azından 6-7 puan almamız lazım. çünkü hem fenerbahçe hem de beşiktaş ligin ilk yarısındaki gibi olağanüstü puan kayıpları yaşamayacak gibi duruyor. biz fenerbahçe deplasmanında ne yaparız? belli olmaz. 3 senedir yenilmiyoruz. son zamanlarda psikolojik üstünlük bizde. son 7 maçta hep biz daha iyi oynadık. ama işte belli olmuyor derbi işte. önemli olan zaten o maça rahat gidebilmek olmalı.

    kendi sahamızdaki maçlarda ise sistemin etkileri ve mücadele gücünün önemi azalıyor. zaten kalan takımlara bakınca hepsi kendi yarı sahasına çekilecek. hepsi kurbanlık koyun gibi, adeta "drogba gel aslanım seni bekliyoruz" diyecekler. onun için kendi sahamızdaki maçlarda ordu maçında olduğu gibi büyük baskı kurup, belki tek maç hariç hepsini geçeriz gibime geliyor. önemli olan pasa dayalı oyun sistemi ve seyircinin rüzgarını arkaya alabilmek olacak.

    şimdi lig için konuşursak, bu kalan 3 deplasman maçında fatih terim'in rotasyon yapması gerekiyor. geçen seneki başarıya aç olan galatasaray'ı tekrar oluşturması gerekiyor. galatasaray'da 96-2001 jenerasyonundaki en büyük olay, tek koşmayan adamın hagi olmasıydı. diğer oynayan 9 kişi o açığı kapatıyordu. o maçlarda sneijder veya drogba'ya feda dedirtmemiz gerekiyor. açıkça görülüyor ki, takımdaki sistem olayı her ikisi de sahada olduğu sürece işlemeyecak. bir de şu http://gss.gs/eZw tabloya bakarsak umut'un deplasmanlardaki etkinliğiyle, burak'ın deplasmanlardaki etkisizliğini görebiliriz. yani şu http://this11.com/topics/add/abEmFf4aeV veya şuna http://this11.com/topics/add/abEmFu1aom benzer bir düzene geçersek, bu açığın kapanacağını düşünüyorum. sonra takıma göre tercihler düşünülebilir. mesela karabük savunması hızlı ama cılız adamlardan oluşuyor. o maçta kesinlikle drogbalı sistem daha çok işe yarar.

    sonuç olarak deplasman maçları kilit maçlar olacak. son deplasmanda da tüpçüye kupayı kaldırtacağız inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın