• 7258
    şöyle bir baktım da, takımda belli bir standartta oynayan ve bence bu takımı sırtlayan 3 adam var. muslera, selçuk ve burak. umut'u da dahil edebiliriz belki buna ama o hep aynı standartta devam edemedi performans olarak. o yüzden onu eklemiyorum bu üçlünün içine. sezon başından beridir dile getirilen geniş kadromuz olduğu hakkındaki söylemlere de katılmıyorum. geniş kadrodan kasıt eğer oyuncu fazlalığı ise evet doğru. ancak; geniş kadrodan kasıt girenle çıkanın çok fazla fark etmediği bir kadro ise orada maalesef çok kötüyüz ve geniş kadromuz yok. bu sezonu sadece 2-3 futbolcunun üzerinden götürüp bu kadar da kötü futbol oynayıp hala puan farkları ile lider kalmamız gerçekten şanslı olduğumuzu gösteriyor.

    hadi gelin, yukarıda saydığım 3 oyuncu dışındaki oyuncaların durumlarına bakalım bu geniş kadromuzdaki;

    johan elmander = geçen sezon ki viking'den eser yok. drogba ve burak ikilisinden birisinin olmadığı zamanlarda kadroya koyduğumuzda vereceği katkı şüpheli.

    aydın yılmaz = yıllardır takımda olup da istikrar yakalayamayan, vasat bir futbolcu. kesinlikle yeri yok takımda.

    emre çolak = bu adamın bizim sol kanat oyuncumuz olduğunu iddia edecek kimse kalmamıştır diye umuyorum.

    yekta kurtuluş = yerli alternatifimiz olarak gördüğümüz ancak yine vasatın ötesine gidemeyen bir performans gösteren futbolcumuz.

    nordin amrabat = herkesin büyük ümitler beslediği ancak, hayal kırıklığından öteye gitmeyen bir performans gösteren bir diğer futbolcumuz. sol kanat oyuncumuz olacak kapasite ve düzeyde değil.

    sabri sarıoğlu = yine aynı şekilde aydın yılmaz gibi yıllardır bu kulüpte olup gram yol kat edemeyen futbolculardan birisi. galatasaraylılığına kimse bir şey diyemez ama, hala kadroda olması söylenecek söz bırakmıyor.

    çağlar birinci = . . .

    hakan balta = 2008 yılındaki ve geçen sezon ki şampiyonluğumuzda önemli pay sahibi olan futbolculardan ancak riera bile kendisinden formayı alıyorsa yol ayrımına gelmiş olan futbolcumuz.

    engin baytar = inanılmaz bir sezon geçirdikten sonra, yine kendi hatası yüzünden bir sezonu yedi ve kadroya dahi giremez duruma geldi. alternatiflerimiz arasında değil maalesef.

    furkan özçal = niye geldi, niye alındı kimse bilmiyor. yıllık 750 bin euro para alırken, alternatiflerimiz arasına dahi girememesi üzücü.

    dany nounkeu = defansı idare edecek, kontrollü bir stoper değil. amrabat ile birlikte bu sezonun transfer hatalarından. eminim ki yerine çok daha tecrübeli ve sağlam bir stoper alınacak.

    bu listenin dışında bence, sezon sonu gönderilecek isimler riera, melo ve ujfalusi'yi de çıkardığımız zaman, geri kalan isimlere baktığımızda eksikleri ile birlikte şöyle bir ilk 11 çıkıyor ortaya; http://www.idealkadro.com/kadrolar/125024.png

    semih'in yanına sağlam bir stoper, ''orjinal'' bir sol bek, hayal kırıklığı yaratan melo'nun yerine selçuk'un daha iyi alan bulmasını sağlayacak koşan, basan ve güçlü bir orta saha. amrabat'ın yerine ise birebirde adam geçme özelliği yüksek olan, gerektiğinden ileride ki drogba ve burak'ı gol bakımından destekleyecek bir kanat oyuncusu * alındığı taktirde ilk 11'i çok iyi olan bir takım haline geleceğiz. alternatifler konusunda da yerli piyasaya yönelmeli; alper potuk, ömer toprak, serdar taşçı, serdar aziz, kerim frei gibi oyuncularla ilgilenmeliyiz. amrabat ve dany'de ilk 11 oyuncumuz olmaktan çıkar ve olması gerektiği gibi yedek oyuncularımız olarak devam ederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın