• 7253
    ne zaman maç içerisindeki skorlara göre, oyuncu ve sistem değişikliğine gidiceğimizi merak ettiğim takımım. şöyle ki,

    2 mart 2013 eskişehirspor galatasaray maçı'nda sahaya cıkan 11 (muslera-sabri-semih-gökhan-hakan-melo-selcuk-sneijder-burak-drogba-amrabat), mağlup durumdayken oynayabilceğimiz son 20'dakikanın reaksiyon beklediğimiz, baskı kurduğumuz, rakibin geriye yaslandığı zamanlarda, rakibe nefes aldırmamak için tabiri caizse hurra hücüm yapabilceğimiz bir kadrodur. tekrar ediyorum mağlup veya mutlak galibiyet almamız gereken maçların ''son 20'' dakikasında oynayacagımız 11'dir.

    bu 11 ile, rakip kim olursa olsun bu kadronun yapabileceği tek durum eğer ki ilk olarak bu 11 ile başlıyorsanız, 20 dakika içerisinde golü buldunuz buldunuz, bulamadınız geçmiş olsun.

    golü bulamamak, hem karşı rakibi cesaretlendirmek, hem de yorulup orta sahanızı teslim etmektir. özellikle forvetlerinizde burak ve drogba gibi pres gücü düşük iki forvetiniz varsa orta sahayı ele vermek kaçınılmaz olur. örneğin,
    ordu maçında takım 0-2'den sonra bir reaksiyon gösterdi, ve bu reaksiyon da yine bu sistem bu tarza benzer oyuncular oyunu tempolu oynarak sonuca ulaştı. ki hatırlıycak olursak ordu macında da 0-2 'ye gelene kadar bir oyun oynamamıştık.

    işin özetine gelince takım halinde dengeli bir oyun oynamak zorundayız. önümüzde ki schalke maçını düşünürsek. orta sahamızın zenginliğini ön plana cıkarmak zorundayız. gerek savunma gerek hücüm olarak, bunu yapıcak kadromuz var. ve özellikle maça başlarken bir stratejimizin olmasını, maçın gidişatına göre başka bir stratejimizin olması gerektiği düşüncesindeyim. burak veya drogba ikilsinden birini saklayarak sağlam başlayıp sonuca göre reaksiyon takımı pozisyona daha rahat daha sonuc odaklı bürünebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın