• 258
    herkes diyor ki çok iyi oynamamamıza rağmen,

    iyi oynamıyor gibi gözükmemizin 2 sebebi vardı;

    fatih terim'in 4-4-2'yi son birkez daha 65 dakika denemesi. sneijder'in sol, hamit'in sağ kanatta oynadığı ve çift forvetli oynanan hangi sistemde bir takım başarılı olur ki biz olalım?

    takım drogba girdiği için değil sistem 4-3-3'e dönüp herkes olması gerektiği yerde oynadığı için iyi oynadı 64. dakikadan sonra, tabii ki drogba girip özel şeyler yaptı ama 65 dakika kuramadığımız baskıyı kurmamızın sebebi "doğru sistemdi".

    rıdvan çok objektif olarak birşey söyledi programda "hoca baktı ki maç elden gidiyor, 65. dakikaya kadar yapmayıp geç kaldığı şeyi yaptı ve oyun düzenini değiştirip drogba'yı aldı" dedi.

    fatih hoca bence son kez sneijder ile birlikte 4-4-2 düzenini denedi ve gördü ki eğer sneijder oynayacaksa bu takım 4-4-2 sisteminde sneijder artı iki forvet ile oy-na-ya-maz.

    galatasaray şu saatten sonra ligi koparmıştır, neden mi? çünkü türkiye üzerinde iyi bir kadro ile kurulmuş 4-3-3 oynayan bir futbol takımını durdurabilecek taktik bilgisi yok. ancak kapanan defanslar yorabilir ama eğer kadronuzda sneijder, selçuk ve drogba var ise kapanan defanslar hiçbirşey yapamaz, ya ara pası ile ya da kafa topu ile her türlü gol yerler.

    bu demek oluyor ki; galatasaray 4-3-3 oynayıp; sneijder ve drogba'yı oynattığı müddetçe bu takım artık berabere bile kalmaz.

    ama ne zaman 4-4-2 deneriz, işte o zaman sorun başlar ve her türlü riske açık oluruz.

    tahminim şu ki hoca artık sneijder oyundayken kafasından 4-4-2 sistemini sildi, çünkü kadronda burak, umut, sneijder, hamit, selçuk gibi futbolcuların var ve ligin sonuncusuna 65 dakika boyunca kastırıyorsan zaten o taktiği bırakacaksın arkadaş.

    adamların 11'i bizim bir sneijderiöiz değil ama 65 dakika sırf yanlış sistemde top oynamaktan ötürü oyun kilitleniyor ve puan kaybetme riski başlıyor.

    geçen seneki durumlar gibi, hani eboue bir sol kanatta oynadı bir sağ açıkta oynadı. hayır arkadaş artık allah aşkına şu takımı deney tahtası yapmayalım, fatih hoca bu işi herkesten iyi biliyor ama kendi deneme-yanılma metodlarını da denemekten bir türlü vazgeçmiyor.

    hocam lütfen artık takımı olması gerektiği gibi, 65. dakikadan sonraki gibi oynat ve namalup bitirelim şu ligi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın