• 247
    rezillik örneğidir. başka bir açıklaması yoktur. bir işe yaramayan topçuların "ben nede olsa bu takımdan kesilemem, sal gitsin" demesine neden olacak, 1 liralık oyuncu değerini 8 liraya çıkaracak, "nede olsa bir şekilde takımda kendime yer bulurum" diyen genç ve yetenekli futbolcuların çalışma hırsını kaybetmesine neden olacak bir uygulama.
    ama kimin umurunda, hala bu ülkede yabancı sayısı azalmasının nedenini yerli oyuncuların gelişimesine neden olacak bir durum zannedenler var. yazık. hatta "bakın voleybola, yabancı sayısı azaldı ve şaha kalktık" benzetmesini yapacak sözde akıllılar da var.

    (bkz: türkiye'de futbol menajeri olmak)
    (bkz: türkiye'de futbolcu menajeri komisyonları)
    (bkz: menajer oyunları)
    (bkz: ilhan cavcav)
    (bkz: bülent uygun)
    (bkz: kulüpler birliği)

    kısaca futbol godamanları bir araya gelir ve aralarında karar alır: "kardeşim sahada 6 yabancı var. şu bizim alper* gibi avrupa ve afrika'da sürüyle topçu var 1 milyona gelecek. indirelim şu sayıyı, türk gençlerinin önünü açalım. alper'i de 7 milyona satarız. 1 milyon'da benden size hediye olur. "

    biz neden porto gibi olamıyoruz deriz hep. olamayız sevgili arkadaşlar. adamlar futbolcuları bulup, görüp deniyorlar. var mı senin deneme şansın? aldığın futbolcu takıma katkı vermeye mecbur çünkü sınırlı sayıda oyuncu alabiliyorsun. şu an devre arası transfer sezonu. diyebilir miyiz ki şu adamı alalım iyiye benziyor, iyi potansiyel var, 1 milyon euro bu adam için risk almaya değer. diyemeyiz tabi. tecrübesiz deriz, ne gerek var bu adam için kontenjan doldurmaya deriz.

    ama adamların öyle derdi yok ki, alıyorlar, deniyorlar, tutarsa köşe oluyorlar. pepe ve bosingwa için 1 milyon euro, lisandro lopez için 2,5 miyon euro riske edebiliyorlar. hatta bonservisi yok ama potansiyeli var(ricardo carvalho), alalım deneyelim bakalım diyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın