• 245
    rezilin de ötesinde olan türk futbolunu, yabancı sayısını azaltarak kurtacağını düşünen tff'ye sahibiz. ya kafaları iyi, ya da fazla ciddiler. şu zamana kadar yabancı sınırının türk futboluna sağladığı bir yararı bana kim söyleyebilir? o sınır yüzünden mehmet topuz'a 9, gökhan ünal'a 5, ismail köybaşı'na 5.5, sercan yıldırım'a 3.5 mio euro gibi inanılması güç paralar ödendi. bu liste daha da uzar gider, daha nice futbolcular yazılır buraya. ben de türk futbolcusu olsam, benim de kafam rahat olur. niye? çünkü beni oynatmak zorundalar. niye gelişmek için kendimi yorayım ki? emin olun bu kafada devam eden tonla futbolcu var, her kulüpte.

    bir de, ''yabancılara çok para ödeniyor.'' klişesi var. ödenir tabii, zaten kötü yönetilen kulüplerimiz, isim yapmış ve artık bitmiş yabancı oyuncuları almak için kamyonla para döküyor ortaya. sırf forma satışı ve itibar için. bunun sonu da mali krize, ibra edilmemeye kadar gidiyor.

    asıl olması gereken ne? yabancı sınırının kaldırılması.. eğer yabancı sınırı kaldırılırsa, zaten kulüpler bir yere kadar isim yapmış ecnebi futbolcu getirebilir ülkeye, bütçeler belli(finansal fair-play de geliyor sonuçta). sürekli yabancı futbolcu geldiği için, bizim montofon türk futbolcularının da etekleri tutuşacak. sonuçta yabancı sınırı yok ve onları oynatmak zorunda olmayacak takımlar. böylece, kendilerini geliştirmek zorunda kalacaklar. çalışmak, fit olmak, güçlü olmak zorunda olacaklar.

    ama tabii, yabancı sınırının kalkmasından sonra, ''en az dört tane alt yapıdan futbolcu a takımda bulunmak zorunda.'' gibi bir kural getirirsin, daha şeker olur. tabii bu dediklerimin hepsi ütopya, bunların hiçbiri olmayacak. bir şeyden anlamayan, sadece rant peşinde koşup parasının derdine bakan, herkesin gönlü olsun diye etliye sütlüye dokunmayan kulüp yöneticileri, yayıncı kuruluş ve federasyon olduğu sürece, bizden bi' nane olmaz.

    sevgiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın