• 228
    galatasaray'ın 2013 senesindeki hali için konuşalım:

    1- kale: muslera müthiş, kesinlikle bırakılmamalı. yerine tek alınabilecek adam onur kıvrak, onu da trabzon bırakmaz artık.

    2 - sağ bek: eboue kalsın. zaten gökhan gönül dışında yerli sağ bek de yok.

    3 - stoper: semih'in yanına ömer toprak genç kaçar. tecrübeli bir stoper almamız gerekir, ujfalusi gibi. öyle yeri bir stoper de yok, yabancı alınmalı.

    4 - sol bek: hakan baltayla olmuyor. riera idare ediyor ama orijinal bir sol bek almamız şart. ülkede yerli sol bek olmadığı için, yabancı olmalı.

    5- orta sağa. selçuk'un yanına savaşçı bir ortasaha lazım melo giderse. ama formda bir meloya da hayır demeyiz. alper potuk yeterli değil, gökhan inler gelmiyor. yabancı olmalı oraya da.

    6 - sol kanat: amrabat iyi olur umarım. olmazsa da orada savaşacak ve de yaratıcı biri olmalı. "arda demeyin bana". yabancı birini bulmak lazım.

    7 - on numara: yabancı bir kilit açıcı almak lazım, diego olur, sneijder olur.

    8 - forvet: elmander eskisi gibi güçlü değil, çift forvet devam edeceksek burak'ın yanına sağlam bi adam almak lazım. genç semih filan olacak hali yok yabancı lazım.

    9 - sağ kanat: hamit formsuz, böyle giderse birini almak gerekir. volkan şen olacak değil ya. gökhan töre, sercan sararer yetersiz, yabancı olmalı.

    arkadaşlar, biliyoruz, takımın istediğimiz gibi olması için en az 8 tane filan yabancı oyuncu oynatmalıyız ilk 11'de. ama bu sınırlamayla mümkün değil. yani ya stopere ömer toprak'ı olur, serdar aziz'i olur, orta sahaya alper potuk'u olur, beğenmek zorundayız. almayacaksak da engin baytar'a, hamit altıntop'a, umut bulut'a destek olmak zorundayız. başka imkanı yok ki. gönül ister burak yılmaz'ı 15 milyon euro'ya satıp yerine daha komple görünen yabancı bi forvet almayı ama gelecek yıldan (tam olarak 2014- 2015 sezonu, 2013'e girdik varsaydım da) itibaren takımda ilk 11'de 6 yerli oyuncu olmalı, o yüzden "bunu istemiyorum, oraya yabancı gelmeli" diyen kişiler, artık bir taş oynatmanın kuleyi yeniden yapmak anlamına geldiğini bilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın