• 6316
    defans göbeği, sol bek sorunu, yabancı sınırı, performans gibi nedenlerle şuana kadar belirli bir 11'e sahip olmayan takım. bana göre yerleri değişmeyecek ve ilk olarak yazılacak 3 adam var he çok iyi performans sergilediklerinden mi hayır, alternatifi olmadıkları için; muslera, eboue, selçuk.

    acil ihtiyacımız sol bek ama takıma iyi bir yerli monte etmek zor. seneye h. balta'nın yerine sol bek alınacak mı meraktayım. şu an için konuşursak o bölgede devşirme riera ortalamanın üstü bir performans sergiliyor ama riera ve semih'in birlikte oynadıkları braga ve cluj maçlarında yediğimiz kontra ataklar tesadüf mü bilmiyorum. her ne kadar ağır dense de cris (sakatlığı düzelecek ujfalusi) tecrübesiyle bu defans 4lüsü arasında mutlaka yer almalı. keza dany hakkında net bir fikir yürütemiyoruz. semih-dany ikilisinden hangisi oynamalı sorusunun cevabı net değil. dany oynadığı zaman;

    -----------muslera-----------
    eboue---dany---cris---riera

    5i de yabancı bir defans hattı olusuyor ki bu durum elmander-amrabat-melo üçlüsünden ikisinin yedek oturması demek. elmander'in bu takımda olması gerektiğini düşünsem de alternatifleri olduğu için burak-umut ikilisini tercih edersek adı silinecek diğer bir adam kim olacak? melo'nun şuana kadarki performansı kötü olsa da geçen seneki çıtayı tutturacağı umutları da varken net olarak yekta'yı ilk 11'e koyamıyorum. belki engin de gelirse ilk 11 daha net bir şekilde ortaya çıkabilir.

    geçen sene takım savunmasını daha iyi yapıyorduk özellikle melo'nun katkılarıyla. takım defansif oynamayı öğrenmeli zamanı gelince uygulamalı özellikle avrupa maçları için böyle olmalıydı. dünkü b.belediye maçında * zaman zaman oyunu geride kabul ederek bunu da uyguladık. en azından bazı maçlara tek forvet çıkabiliriz. zorunluluk vs. olsa da geçen sene normal lig süresinde oynadığımız maçların 3te 1ine tek forvetle çıkmışız. zaman zaman yine tek forvetin denenmesini isterim özellikle zor deplasmanlarda ve geç kalmış olsak da avrupa maçlarında. böyle bir taktikle semih'li, dany'li hatta riera'lı bir defans hattında daha az hata yaparız diye düşünüyorum. özellikle ağır olan hamit'in bu taktik anlayışta daha etkili olacağını düşünüyorum hem de amrabat'ın kontra becerisinden daha fazla faydalanabiliriz. zorlu maçlarda engin'in cezasının bitimiyle tek forvet burak veya elmander ile bir kadro oluşturulabilir. en azından iyi bir takım savunması veya uyumlu bir defans hattına sahip olmamıza kadar ara sıra denenebilir.

    ilerleyen haftalarda hatta önümüzdeki sezon, birbirini tetikleyen bu solbek, defans, yabancı sınırı sorununa nasıl bir defans hattı kurarak çare bulunur şimdiden düşünmek lazım, fatih hoca da muhtemelen zihnini bu sorulara çözüm bulmak için meşgul ediyordur. takım kurmak ile transfer yapmak aynı şey olmuyor, bana göre bu sene aykut kocaman bunu acı bir şekilde tecrübe ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın