aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 2048
    kim türkçü, kim ülkücü kim değil orası bilinmez, ancak reis galatasaray kültüründe başkana verilen ünvandır. burdan bir siyasi çıkarım yapmak, bu kültürden bihaber olmakla açıklanabilir sanırım. galatasaray'ın ilk reisi ali sami yen'dir.

    --- alıntı ---

    ... cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de reis olmuştum. asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakda mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. ben reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. topumuza evladım gibi bakardım. zaten varımız yoğumuz da toptu. mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. yani o zaman reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. cevdet de ikinci reisliği formaları yıkadığı için almıştı.

    --- alıntı ---

    not: ultraslanın durumunu ben de kendimce sonuna kadar eleştiriyorum, yalnız reislik kavramından bu çıkarımları yapmayı da doğru bulmadığım için bu açıklamayı yapma gereği duydum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın