• 28
    uzun zamandır aklımı kurcalayan konudur.

    zira bu kupayı alan takım ertesi sezon gün yüzü görmemiştir. aşağıda örneklerde görüleceği üzere olmadık işler başlarına gelmiştir.

    ilki 2006 yılında oynanan kupayı beşiktaş galatasaray’ı 1-0 yenerek kazanmıştır.
    ertesi sezon beşiktaş ligde ikinci olabilmiştir. o maçta ilk 18’de bulunan oyunculardan biri dışında * hepsi kısa süre sonra takımdan uzaklaştırılmıştır.

    2007 yılında oynanan finalde bu kez fenerbahçe beşiktaş’ı 2-1 yenmiştir.
    bir sonraki sezonda fenerbahçe yine ikinci sırayı almış olsa da, üçüncü beşiktaş ve dördüncü sivasspor’u ancak averajla geçebilmiştir. sezon sonunda zico görevinden alınmıştır.

    2008 yılına geldiğimizde kayserispor’u 2-1’le geçen galatasaray kupayı müzesine götürmüştür.
    lanetin en çok etkilediği takımlardan biri olduğumuzu bu sezon bizzat yaşadık. son sezonun şampiyonu olmamıza rağmen ertesi sezon ligi ancak 5. sırada bitirebildik.

    yıl 2009’da yine fenerbahçe beşiktaş finali gördük. kazanan 2-0’la fenerbahçe oldu.
    fenerbahçe kazandığı kupa ardından lanete uğrayan bir başka takım oldu. ligi ikinci sırada bitirseler de birkaç dakika şampiyonluk kutlamaları ile hatırlanıyorlar. *

    2010 senesinde trabzonspor bursaspor’u 3-0 yendi ve kupayı kazandı.
    trabzonspor ise bu lanet serisini kırmaya en çok yaklaşan ekip oldu. ancak şike ile ellerinden şampiyonlukları alındı. hatta rakibinin şike yapıldığı bütün kurumlar tarafından kabul görülmesine rağmen kupayı hala alamadılar.

    2011 yılında süper kupa finali şike olayları yüzünden oynanmadı. oynansa idi fenerbahçe ile beşiktaş karşılaşacaktı. ancak kupayı hangisi alırsa alsın, sezon sonunda şampiyonluk yüzü görememiş olacaktı.

    sözün özü, korkuyorum sözlük :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın