aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 1905
    düzgün bir galatasaray tribünü için hep konuşuyoruz hep anlatıyoruz ama bir de uzun bir yazı olsun. güzel olsun

    ultraslan dediğimiz dünyanın dört bir yanında temsilcilikleri bulunan, marka olmuş, isim yapmış, ürün satabilen bir oluşum. ama gelgelelim böyle bir oluşumu yöneten pegasus tribünü dediğimiz bok çukuru. bizler ultraslan'ı sevmiyoruz çünkü galatasaray üzerinden zengin olan reisleri var. sevmiyoruz çünkü bu adamlar gerçekten hapçı, keş, boş beleş tipler ve maçlara beleş giriyorlar. yetmezmiş gibi parasıyla bilet alanlara illallah dedirtiyorlar. ama sözlük türkiye'de tribün artık bu. ibb taraftarı dışında* hiçbir taraftar grubu nitelikli elemanlara sahip değil. bunun böyle olma sebebi ise tribün kovalamanın düzgün bir insanın yapabileceği bir iş olmaması. adamın çoluğu var çocuğu var nasıl gitsin her maça? 34/34 yapmayı geçtim iç sahadaki maçlara 17/17 gidenleri bile tebrik etmek lazım.
    ama bir de diğer taraftan bakıyorsun. galatasaray adını duymadığımız bir yerde hazırlık maçı yapıyor. tribünde ultraslan pankartları. galatasaray avrupa maçına çıkıyor, sanarsın ev sahibiyiz. fazla uzağa da gitmeye gerek yok. yapılan koreografileri babamız yapmıyor.

    bir diğer konu ultraslan silinsin konusu. bu adamları öyle hemen silemezsin arkadaş. en azından bunu oturduğun yerde enrty girerek yapamazsın. bu adamlar boş olsa da üst kesimden elemanlarla kanka. önce bir alt grup oluşturarak işe başlanabilir. kapalı*tribünde konuşlanabilirsen süpersin. önce kendini kabul ettirirsin. ultraslan'danmış gibi görünürsün. sen yeni ve düzgün bir grup olacağın için tribündekilerde seni seveceklerdir.* daha sonra giderek direksiyonu ele alırsın. yaratıcı ve düzgün pankartlar. adam gibi besteler. faydalı etkinlikler. hele ultraslan uni oluşumunu tarafına çekebilirsen tadından yenmez. yönetim de seni sevecektir zaten.* ama mevzu bu değil işte. devamlı maça gidecek kitleyi bulabilmek, organize edebilmek asıl sorun.

    ve hepsinden önemlisi
    düzgün galatasaray tribünü için, 90 dk destek için önce takımın bizi başarıya inandırması lazım. bu takım bu işi yapar dedirtirlerse o zaman galatasaray tribünleri önünde kimse duramaz. ben gördüm arkadaş. ben fener maçında* kapalı tribündeydim. bütün stadı gözlemledim. sadece pegasus değil bütün stad tezahürata katılıyor. 1-0 geri düşmemize rağmen kimse inancını yitirmemişti.* işte bunu sağlarsak galatasaray taraftarı elini taşın altına sokacaktır.*

    ama işte bu kadar şeyi kim yapacak?*
App Store'dan indirin Google Play'den alın