• 138
    son 15 maçında 12 galibiyet almış takım. kaybettiği 3 maç da ilginç bir şekilde sacramento kings karşısında oldu. bu süreçte iki detroit ve bir cleveland galibiyeti dışında yendikleri tüm takımlar playoff ya da play-in potasındaydı. zaten ilginç olan bir başka durum da ligin dibindeki takımlara karşı güçlü takımlara göre daha fazla maç kaybetmiş olmaları.

    son süreçte ciddi şekilde kadro rotasyonu da yaptılar. porzi zaten bir süredir yok ve ısrarla riske edilmiyor. maxi kleber biraz oynayıp biraz dinlendiriliyor. luka bu süreçte dinlenmek için 2 maçta oynamadı. jj redick de sürekli dinlendiriliyor. son maçlarda rotasyon 10 oyuncu ile yapılıyor. play-off’lara iyi bir ivme ve motivasyonla yaklaşacaklar. rakip de büyük ihtimalle kısa rotasyonu campazzo’dan ibaret denver olacak. bu sene luka’nın ilk playoff serisi galibiyeti göreceği sene olabilir.
  • 127
    2020-2021 sezonu ilk hazırlık maçını az önce izlediğim takımım. şunu net olarak söyleyebilirim ki atletizm anlamında takım çağ atlamış gibi duruyor. zaten bu sene takıma katılan oyuncular ve draft edilenler hep bu yöndeydi ve amaca ulaşılmış görünüyor. geçen sene sert geçen playofflarda takımın en büyük eksikliği buydu.

    bugünkü maçta milwaukee as oyuncularını maçın yarısında oynatmasına ve geri kalan sürelerde ise yedeklerle oynamasına rağmen dallas as oyuncuları 16 dakika, yedekleri 16 dakika, üçüncü grup oyuncularında 16 dk sahada tuttu ve maç sonunu bu oyuncularla oynadı. buna rağmen dallas gayet iyi bir oyunla rahat galip geldi.

    takımla ilgili birkaç noktaya değineyim. porzi bir süre dinlendirilecek bu yüzden sezona dwight powell ile başlanacak ki fena görünmedi. bu sene josh richardson kariyer sezonunu çıkarabilir. luka doncic hücumda o kadar eşleşme sıkıntısı yaratıyor ki rakipler onu savunmak için sürekli yardım getiriyor ve bu da yanındakilere alan açılmasını sağlıyor. luka’nın ne kadar iyi bir pasör olduğu da düşünüldüğünde sonuç gayet iyi oluyor. savunmada zaten çok iyi olan richardson luka sayesinde bu kontrat sezonunda çok iyi iş çıkarabilir.

    benim için en büyük sürpriz ise nate hinton oldu. bu adama denis rodman klonu falan deniyordu da yuh artık daha neler diyordum. pandemi sezonu ile birlikte tüm sezon kadroda tutabilme hakkı sağlanan two-way contract ile kadroya katılan bu arkadaşın mücadelesi görülmeye değerdi. savunmada böyle bir hareketlilik ve mücadeleyi uzun zamandır görmemiştim. önümüzdeki iki hazırlık maçında da benzer bir efor göstermesi durumunda 3rd string oyuncu olmaktan sıyrılıp kadroda kendine rahatlıkla yer bulabilir. üstelik sudan ucuz!

    bu takım kariyerinde belki tek sezon gerçek anlamda atletizm ve sertliğe sahip bir kadro kurmuştu. o kadroda deshawn stevenson, shawn marion ve tyson chandler vardı. hangi sezon olduğunu bilenler bilir zaten :) takım şu an o yolda ilerliyor.

    vagona binmek isteyenler geç kalmasın.
  • 152
    bu sezonun nba'deki en büyük hayal kırıklığı olan takım.

    normal sezonu 11.sırada bitirerek bırakın play off'u, play in bile oynamaya hak kazanamadılar. birkaç hafta önce yaptıkları kyrie irving hamlesinden pişmanlar mıdır diye merak ediyorum. gerçi abd medyasında kyrie'ye sözleşme uzatma teklifinde bulunacakları da yazılıp çiziliyor ama kyrie geldikten sonra takımın düşüşü ortada.

    önümüzdeki sezon luka doncic'in etrafına çok iyi bir takım kuramazlarsa, doncic'in takımdan ayrılmak isteyeceğini düşünüyorum.
  • 154
    doncic'in şımarık ve gittikçe bireyselleşen oyun stiline hakemlere didişmesi de eklendi bu sezon. ayrıca k24'ü almak için ellerindeki spencer dinwiddie, d-f smith gibi ne vereceği bilinen görev adamlarını kaybettiler. bu takas teksas ekibinin işlerini daha da karmaşıklaştırdı ve o tarihten bu yana maç kazanamaz hale geldiler. ancak bence asıl sorun coach jason kidd ile ilgili.
  • 157
    21 yıldır taraftarı olduğum nba takımı. 21 yıl içerisinde hiçbir dönemde beni böyle çıldırtıp böyle amaçsız, başı boş organizasyona çevirmemişlerdi kulübü. elinde tüm nba'de muadili sadece 3-4 oyuncu olan bir süper yıldız var. etrafına iyisinden 5 tane görev adamı dizsen yine iş yaparsın ki seni 2 tane dizdiğin sene konferans finaline çıkardı. draftta üst sıralardan yer alamazsın, takasta aktif olmazsın, free agent döneminde oyuncu getiremezsin şubeyi levent nazifoğlu mu yönetiyor kardeşim devamlı dwight powell sözleşme yenileme haberi düşüyor. bir de başımıza irving delisini çıkardılar. sign and trade filan yapıp bari şu deli yerine iki tane topçu getirin. tyson chandler'dan beri potayı savunacak adam yok. biraz çalışın.
  • 129
    sezona kötü girdi dedik ama şu an acayip bir şeyler deneyen takımım. an itibariyle ikinci çeyreğin henüz ortasına dahi gelinmemişken olağan kötüler los angeles clippers karşısında 62-18 önde olan takım. skoru yanlış görmediniz. fark tam 44 sayı!

    maalesef ki bütün keyfe rağmen sabahın köründe dersim olduğu için maç sonunu getiremeyeceğim. mavericks fanları görev başına!

    edit: çocuk uyumadı, ben de boş duramadım. maçın ilk yarısı 77-27 bitti ve bu nba tarihinde bir devrede atılmış en büyük fark oldu. ikinci yarıda dallas büyük ölçüde yedeklerle ve rolantide oynarak maçı 51 sayı farkla 124-73 kazandı. 2020 playofflarının intikamı biraz soğuk oldu.
  • 64
    sezonun ilk büyük takasına imza atarak çok akıllı bir işe imza atmış takım. sanıldığı gibi de new york tek kazançlı taraf değildir. takası ve parçalarını tek tek açıklayacağım, sabırla okuyunuz efendim.

    nba'de uzun kısırlığı olduğu bir gerçek. tyson chandler bu kısırlık içerisinde sahip olunabilecek en iyi uzunlardan biridir. 2011 yılında dallas'ın şampiyonluğunun en önemli parçalarından biri olan chandler mı değil onu hep beraber göreceğiz ama nihayetinde dallas'ın her türlü hücum ve savunma sistemini çok iyi bilen, gelir gelmez anında takımı etkili bir parça olarak monte edilecek bir oyuncu chandler.

    chandler'ın dalembert ile kıyaslanması son derece yanlıştır. chandler, sammy'den en az iki gömlek üstün bir pivottur. sezon boyunca hemen hemen her dallas maçını izlemiş biri olarak hücumda kısıtlı, eski orta mesafe şutundan bir hayli uzak ve savunma da blok dışında hiçbir özelliği olmayan, hızlı guardların yanından parkta yürür gibi geçtikleri bir oyuncu dalembert. düşünün ki san antonio spurs serisinde sırf bundan dolayı kendisinden 20 cm kısa dejuan blair'i daha fazla tercih etti koç carlisle.

    chandler ise hem dirk'i tamamlayacak hem de dallas'ın şampiyon olurken oturttuğu ama chandler gider gitmez bir türlü tekrar yerleştiremediği sıkı savunmayı tekrar getirmiş oldu.

    dallas'ın verdiği diğer oyunculara bakarsak jose calderon ismi dikkat çekiyor. calderon benim de yıllardır sevdiğim bir oyuncu. çok iyi bir şut yeteneği ve pasörlüğü var. ama hızlı guardlardan kurulu batı konferansında maalesef ki ciddi bir savunma zaafiyeti yarattı sezon boyunca. skor katkısı olarak da üst seviyelere çıkamayınca daha 3 yıllık kontratı varken kendisini göndermek çok akıllıca bir iş oldu.

    wayne ellington'ın gönderilmesi dallas adına komple bonus. takımda neredeyse hiç süre almadı ve yaklaşık 3 milyonluk yıllık kontratından kurtulmuş ve biraz daha cap space açmış oldu dallas.

    shane larkin için gerçekten üzüldüm diyebilirim zira bu çocukta bir ışık vardı ve çok iyi bir guard olabilirdi. ama sezon başında geçirdiği sakatlık ve sezonu kapatması, nowitzki'nin son demlerinin yaşandığı bu zamanlarda daha etkili ve direk katkı yapacak bir oyuncuya yönelmeyi zorunlu kaldı. takımının daha önce * denemesi vardı bu şekilde ve ciddi şekilde takım bundan zarar görmüştü. larkin de her ne kadar zamanında ümitli olsaydım da elden çıkarılabilecek parçalardan biriydi.

    en çok üzüldüğüm ve gereksiz / fazla bulduğum şey draft 34. sıra seçme hakkı oldu. gerçekten hiç gereği yoktu ve bu hak new york'a komple bonus oldu. belki de takasın en dikkat çekici yanı burası oldu. new york kazançlı çıktı diyenler hep işin bu tarafına bakıyorlar. çünkü 2014 draftı gerçekten çok iyi ve derin bir draft olacak. o sıradan bile iyi bir oyuncu seçilebilirdi ki düşünün mock draft'lara göre 34. sırada bogdan bogdanovic var.

    raymond felton dallas'a gelen oyuncular arasında ama onun da takımda tutulacağına pek ihtimal vermiyorum.

    şimdi neden akıllı bir takas oldu ona bir bakalım.

    dallas bir kere bildiği tanıdığı ve yukarıda detaylıca bahsettiğim bir pivotu tekrar almış oldu. üstelik chandler kontratının son yılında ve bu yılki kontratı 15 milyonun biraz üstünde. bu da gelecek yılki free agency döneminde dallas'a müthiş bir cap space ve rahatlık demek. nereden baksanız chandler ile yeni sözleşme imzalansa da (ki imzalanacaktır) 7-8 milyonluk bir rahatlık olacaktır. bu çok büyük bir artı.

    dallas toplamda 15 milyon kontrat verdi ve 18 milyon geri aldı. yani -3 milyon toplam cap space'ten yemiş oldu. bu da 30 milyonluk boş salary cap'in 26-27 milyon civarına düşmesi demek. bu da ayrıca carmelo anthony veya lebron james'in takıma kazandırılabilmesi için yeterli miktarın sağlanmış olması anlamına geliyor. üstelik bunu elinizde geçen sezon potansiyelini kullanması halinde nasıl bir patlama gücü olduğunu gösteren ve koç carlisle'in elinde çok iyi bir parçaya dönüşen monta ellis ve tyson chandler varken yapıyorsunuz. bu her takımın sağlayabileceği türden bir cap space değil.

    şimdi ne olacak? takım carmelo ve ya lebron'ın peşinden koşacak. lebron'ın zaten ne yapmaya çalıştığı belli. bosh ve wade'in de kontratlarındaki maddeyi kullanıp serbest kalmalarını ve daha düşük maaşla yeni bir oyuncuya boşluk açmalarını bekliyor. şu an diğer iki oyuncunun ne yapacakları henüz belli değil ama lebron büyük ihtimalle miami'de kalacak. ha dallas'a gelir mi? bu ihtimal muhtemelen yüzde 1 bile değil.

    lebron gerçekçi bir hedef değil. takım da öyle olmadığını biliyor. asıl gerçekçi hedef carmelo anthony. ki carmelo ile tyson chandler'ın çok yakın arkadaş olduğu ve chandler hamlesinin carmelo'yu çekmek için bu kadar erken yapıldığı söylentileri de az değil. peki carmelo gelir mi? gelir. en azından ihtimaller fazlasıyla arttı diyelim.

    gelmesi iyi mi olur? bence hiç de iyi olmaz. bana göre carmelo bir franchise'ı üstüne kurabileceğiniz bir oyuncu değil. üstelik yaşı da artık buna müsait değil. ama carmelo iyi ve dengeli bir takımda şampiyonluğa taşıyacak bir oyuncu olabilir. peki dallas'ta o dengeli takım var mı? şu anda o takımın nasıl olacağını tam olarak bilemesek de kesin olan bir şey var; o da ellis, carmelo ve dirk aynı sahada olduğunda savunma 0 (yazıyla sıfır) olacağından ne chandler verimli olur ne de savunma sistemi. dallas savunmada bildiğiniz delik deşik olur. dallas muhtemelen carmelo'nun peşinden koşacak ve her detayı illa ki mark cuban düşünecektir. hayırlısı olsun.

    dallas elinde bulunan 26 milyonu nasıl kullanabilir? bir defa şunu söyleyeyim. artık yan yana getirilen yıldızlar değil takım olabilen takımlar daha başarılı oluyor. önümüzdeki birkaç yıl içerisinde de bunun değişmeyeceği inancındayım. dallas'ın ise yıldızları bir araya getirmek yerine takım oluşturması onları ciddi bir aday haline getirir.

    bu oyuncular kim olabilir. tabi ki 3 numara pozisyonu için luol deng ve guard pozisyonu için kyle lowry. bu parçalar 26 milyonluk cap space'te pek ala getirilebilecek oyuncular ve hem savunmada hem de hücumda müthiş dengeli bir takım oluşturulur. dilerim dallas da bu yolu izler.

    şu şekilde bir ilk 5'i ve derinliği olan takım bana göre şampiyonluğa oynar.

    kyle lowry
    monta ellis
    luol deng
    dirk nowitzki
    tyson chandler

    tabi bunların yanına dallas'ın tekrar anlaşma sağlayabileceği vince carter, shawn marion, devin harris gibi oyuncuların yanına derinlik katacak ek parçalar ile savunma yönü çok güçlü, derinliği olan ve müthiş dengeli çok sağlam bir takım oluşturulabilir.

    bekleyip göreceğiz.
  • 80
    2018-2019 sezonu öncesi kadrosunda 3 temel parça bulunan takım. dennis smith jr, harrison barnes ve luka doncic. nowitzki reyizi nasıl yazamadım inanılır gibi değil ama bu sezon çok büyük ihtimalle bench'ten oyuna dahil olacak. yaş 19 haziran itibariyle 40 oldu.*

    çok önemli 2 bölgeye 2 gün sonra başlayacak transfer sezonunda ekleme yapması bekleniyor.

    adı geçen oyuncular;
    (bkz: deandre jordan)
    (bkz: marcus smart)
    (bkz: kentavious-caldwell pope)
    (bkz: julius randle)
    (bkz: jabari parker)

    son gelen haberlere göre deandre jordan bu iş tamam demiş.* eğer gerçekten de jordan gelirse defansif anlamda çok önemli bir hamle olur ki bu durumda harrison barnes önemli bir space shooter'a dönüşebilir.

    şimdi diğer 4 seçeneğe bakalım. öncelikle smart ve kcp ikilisinden birisi ya da randle-parker ikilisinden birisi olacak şekilde düşünce şu. eğer rick carlisle hocam harrison barnes'ın 4 numarada daha verimli olacağını düşünüyorsa takımın ofansif-defansif dengesini sağlamak adına luka doncic'i 3 numaraya kaydırıp 2 numaraya hem o bölgeyi hem de kanat oyuncularını savunabilecek bir adam almak isteyecektir. ki bu konuda bence en iyi oyunculardan birisi marcus smart'tir. olur gerçekten süper olur. 2. seçenek de zaten bu amaç doğrultusunda kentavious caldwell pope olur.*

    eğer doncic'in ball handling ve oyun kurucu meziyetlerinden daha fazla faydalanmak için 2 numarada oynatmak isterse ve geçtiğimiz sezonun son 1 ayında sürekli oynattığı gibi harrison barnes'ı 3 numaraya çekerse de bu sefer nur topu gibi bir pf ihtiyacı doğuyor. burada da en önemli aday tekrar hollywood huzuruna çıkmaya çalışan los angeles lakers'ın transfer hedeflerinden sonra her ne kadar qualifying offer alsa da takımsa kalma şansı çok düşük olan ve çok büyük ihtimalle free agent olacak olan julius randle ilk tercih olacaktır. ikinci ihtimal ise dallas'ın denemekten hiç sakınmadığı reclamation project yani kötü ya da sakatlıklarla geçmiş sezonlardan sonra kendini ispatlaması için alınan yetenekli oyunculardan birisi olan jabari parker.

    twitter bildirimlerimizi açtık, bekliyoruz.
  • 107
    nba 2019-2020 sezonunun 1/4'lük kısmı geride kalırken tüm takımlar arasında en beklenmeyen sıçramayı yapmış takım. bir mavericks taraftarı olarak ve ben buradaki birçok arkadaşım playoff yapar mıyız diye düşünürken gerek spurs ve portland'ın kötü başlangıcı gerekse gsw'nin bir anda silinmesi ile dallas kendine sadece yer bulmakla kalmadı, başat takımlarla da rekabet eder halde buldu.

    şu ana kadar oynadıklar 21 maçta 15-6 gibi gayet iyi bir galibiyet yüzdesiyle batıda 4. sıradalar. geride kalan 21 maçta ligin en iyi takımlarından olan lakers ile 2 defa, clippers, nuggets, rockets, raptors ve celtics ile birer defa oynadı. lakers, nuggets ve rockets'ı deplasmanda yenerken, raptors'ı içeride yenmeyi başardı. clippers'a içeride, celtics'e de deplasmanda yenildi.

    şu an önünde nispeten 3 kolay maç var; pelicans, kings ve meksika'da oynanacak olan pistons maçı. ardından da doğunun en iyi 5 takımı ile, sırasıyla, miami, milwaukee, boston, philadelphia ve toronto ile arka arkaya oynayacaklar. eğer beklentinin aksine durumda olmasalardı sonraki 3 maç da spurs, warriors ve lakers ile. bu nasıl fikstür lan vicdansızlar? eğer dallas bu maçlar serisi sonunda, ki sonuncusu 30 aralık'ta, ocak ayına 21-11 girerse artık olmuş demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın