• 6
    (bkz: #2736567)

    taşı gediğine oturtmuş yazar. sözlük yazarları kendinde nasıl bir had görüyor da şöyle eleştirmeyin, böyle eleştirmeyin diyorlar. siz ne sanıyorsunuz kendinizi? neymiş hakarete varan eleştiri. ben bu sözlükte futbolcular hakkında neler neler yazıldığını gördüm. hiç kimse o zaman ses etmiyordu.

    sözlükte caı avı başlamıştır, son birkaç senedir devam eden azınlığın sesini bastırma işi gözleri dönmüş yazarlarca desteklenmektedir.

    hagi ya da gs çıkıp der ki arkadaş işime gelmiyor yazma o zaman ben de derim ki adamların sözlüğüdür istediklerini yaparlar. diğer yazarlar da birbirini gazlasın ancak. ha gerçi bu gazlamalar sonucu pilot edilmeyen bir kişi dahi hatırlamıyorum. biri tahtaya oturtulur ve gelen desteklerle bir bakarız ki uçmuş, gitmiş.

    fazla ceza almak pilot olmak için yeterli mi emin değilim. 5 senedir burada yazan birisi 10 sefer ceza almış olabilir. e kimi ceza 1 haftalık oluyor kimisi uzunca bir süre, aynı değerlendirmeye tabi tutulamaz.

    bu arada mocuishle sözlükte en sevdiğim yazarlardan birisidir, ve benden yaşça büyük olduğu için de saygı duyarım kendisine, bugüne kadar aramızda en ufak bir kötü mesaj dahi olmadı ve kendisinin çok güzel mesajlarını da aldım.

    ben burada sadece entrysini eleştiriyorum ve entrysine destek verenleri.

    edit: yazar arkadaşımızın pek fazla entrysi olmadığı için kendisine fb trollü yaftası yapıştırılması muhtemel bu arada.
  • 9
    hayatın mükemmel olmadığını, kuralların aslında çok esnek olduğunu, insanların sevmediklerinin kötülüğünü isteyebileceğini, insanlığın ahlak timsali olmadığını ve daha birçok şeyi kabullenirse daha mutlu olacak yazar.

    sokağa çıkın. etrafınızda anasına küfredilse sinirlenecek ama milletin anasına küfredecek yüz kişi bulursunuz.
    sözlüğe gelin. ali eleştirilsin ama veli eleştirilmesin diyenleri de bulursunuz.

    ve bu çok normal. kimse tutarlı olmak zorunda değil ki.
    insanlardan davranışlara yönelik hiçbir beklentiniz olmasın. böyle daha mutlu olursunuz.

    hatta bakın daha ilerisine gidelim. ben dürüst olayım size. iki yazar olsun. aynı kelimelerle, aynı şekilde, aynı şeyi yazsınlar. birini seviyor olayım, birini sevmiyor olayım. sevdiğim pilot edilirse üzülürüm. sevmediğim pilot edilirse ruh halime bağlı sevinebilirim bile. bu beni kötü biri mi yapar? bir insan net şekilde kötü veya iyi, tutarlı veya ahlaklı olabilir mi? abi ben buna sevindikten 15 dakika sonra köpek beslemeye gidiyorum mesela içten gelerek.

    ben insanlardan tutarlılık, iyilik, hiçbir şey beklemiyorum. kendimi de monoblok şekilde şöyle, böyle görmüyorum. iki yüzlü olduğumu da düşünüyorum. notgivingup atıldı bu sözlükten. sevindim. adamın dünya görüşünü sevmiyorum çünkü. aynısı sevdiğimin başına gelse üzülürdüm. bu bana çok normal geliyor.

    daha da kötüsü ben kendisini anlayabiliyorum. adam çok makul bir şey istiyor. sonuna kadar da haklı. ama dünya böyle bir şey değil. ben et yemeyin diyen ama neutrogena kullanan veganlar gördüm ya.

    tutarlılık arayan öldüğünde eli boş ölür. bulamaz.
  • 11
    (bkz: mocuishle/#2736567)

    az bilinen efsane duyarlar tadında bir entry girmiş yazar. başka bir yazarın da dediği gibi cımbızla işine geleni çekip alarak onun üzerinden bir eleştiri yazmış.

    kendisi internet ortamında dönenlerden bihaber sanırım. candaş tolga ışık'ın ekşisözlükteki ve twitterdaki trollerini bilmeyen kalmadı zaten. bu hesaplar galatasaray aleyhine algı için kullanılıyor sık sık. ali koç da bu sene kapattırdığı 12numaraorg'u geri açtırdı ve bu trol işine para akıtmaya başladı. çünkü galatasaray'ı sadece sahanın içinde kalarak yenemeyecekleri bariz. o zaman önce tüm türkiye'yi algı yönetimi yaparak galatasaray'a düşman edelim, galatasaray taraftarını da içeriden bi güzel karıştıralım.

    sosyal medya üzerinden galatasaray'da bir kargaşa yaratacaklarsa twitterdan sonra ekşi sözlük değil galatasaray sözlük gelir. çünkü burası galatasaray taraftarlarının internetteki kalbidir. dolayısıyla bir trol hareketi olacaksa sözlüğü mutlaka kapsamalı. son dönemlerde yeni yazarların içinde bir sürü sızma girişimi oldu. bir kısmını gördük bir kısmı belki çok iyi kamufle oldu ve aramızdadır hala bilemeyiz. dahası uzun zamandır inaktif olup sözlüğe dönen ancak üslubu, görüşleri, tarzları değişmiş yazarlar çıkıyor karşımıza. açıkçası ben hesap sattıklarından falan şüpheleniyorum.

    uzun lafın kısası mocuisle girdiği entryde yerden göğe kadar haklıdır.
  • 12
    (bkz: #2736567)

    "ben canım istediği zaman, canımın istediği kadar eleştiririm, çünkü neyin, ne zaman, ne kadar eleştirilebileceğini ancak ben bilirim. siz de o zamanlarda benden ileri gitmemek kaydıyla bana katılabilirsiniz. onun dışında yapılan eleştiriler zinhar sakıncalı ve yasaktır. hata varsa ben zaten anında fark ederim, bunu da zarar vermeyecek bir zamanda ve şekilde ben söylerim."

    entryde geçen şu sözlerle içinde bulunulan durumu net olarak ortaya koymuştur.

    bugünün sözlük camiasında güncel moda; 'fatih terim yaşayan efsanemiz nasıl eleştirirsin bre zındık' olduğu için yaşananlar çok da tuhaf karşılanmamalı aslında. demirören ile verdiği meşhur poz döneminde - ben de dahil olmak üzere- neler söylendi hakkında. kimse de ne diyorsun demedi. çünkü o zamanın modası oydu. bugünün modası da geçene kadar bu. nasıl o dönemin modasından nemalananlar oldu ise bugünün modasından nemalanan da olacaktır. burada böyle oluyor bu işler.

    anlatmak istediğini bu kadar güzel anlatan bir entry girdiği için teşekkür ediyorum kendisine.
  • 13
    (bkz: #2736567) yazısında tribünlere oynamayan bir yazara, (bkz: #2736225) yazısına istinaden tutarsız demiş.
    ancak ortada bahsettiği gibi tutarsızlık yok. yazının bir bölümünde cümleyi, kendi yazısına dayanak olacak şekilde kesip sadece o bölüm üzerinden güya taşı gediğine oturtmuş. soruyorum size ;

    "bu sebeple konsantrasyonumuzu bozmaya yönelik, hedef 23 yolundan bizi uzaklaştırma çabasında olan ve dahası galatasaray'ın yasayan en büyük efsanesi fatih terim'e ve bizzat onun seçtiği ekibe(onlar da bu kulubun efsanesidir) eleştiri(!) adı altında yapılanın fatih terim'i yalnizlastirma, zayiflatma, enerjisini, motivasyonunu düşürme amaçlı hareketlerin çok net karşısında olmalıdır, bunlara karşı da tavrı net koymalıdır." cümlesi ile "enerjisini, motivasyonunu düşürme amaçlı hareketler" tamlaması aynı anlama mı geliyor ?

    ayrıca bir yazarın geçmişte yazdıkları hakkında yıllarca sessiz kalıp, fikirlerimiz ayrıştıktan sonra yazacaklarımız için onun eskilerini karıştırmak, bunun üzerinden ona saldırıp kellesini istemek cadı avı değil midir ? geyik avı mıdır ?
  • 14
    (#2736567) “kutsal amaçlar”. cadı avları, büyük linçler, nazizm gibi toplumsal cinnetler, haçlı seferleri gibi yağma ve tecavüz şenlikleri vs hep böyle başlar. kutsal amaçlar. lanet olası kutsal amaçlar. çoğunluk gerçekten anlamaz ve inanır; inandığı için kendini heba eder ki azınlık, bu yanılgıyı aratan azınlık, çoğunluğu istediği gibi yönetmeyi kendine hak gören azınlık, bununla beslenmeye devam edecek. ne yazık ki çığ gibi bu hareketler.

    mesaj olarak gönderdiğim düşüncelerimi burada da paylaşmak istedim.

    sözlükte savunulan şeyler şahsen beni şaşkına uğratmıştır. olmazsa bir kurul oluşturulsun “en galatasaraylı” olanlardan; sözlükte sadece bu kurulun onay verdiği giriler yayınlansın? belki o zaman rahatlarsınız diyorum.
  • 15
    (bkz: mocuishle/#2736567)

    bence haksız bir entry girmiş yazardır. mocu'nun entrysinden sadece bir bölümü alıp istediği kalıba göre yorumlamıştır.

    bana göre mocu entrysinde diyor ki eleştir anam eleştir babam yanlış yapanı doğruyu yapana kadar eleştir ama bu kişiye kuruma her ne ise o ona eleştiriyorum kisvesinde hakaret etme veya bu eleştiri benim hakkım diyerek her başlıkta aynı şeyi aynı şekilde defalarca yazma diyor.

    olaylara bir de bu açıdan bakmasını isterim.

    edit : düzenleme
  • 16
    (bkz: #2736567)
    1.nesil duyarcı. başkalarını cadı avcılığı ile itham ederken yeni nesil cadı avcılarina canak tuttuğunun farkinda bile degil. nedir bu yeni nesil cadı avcılığı? önce kafanda bir günah keçisi belirle sonra o gunah keçisi üzerinden konuş da konuş vur da vur ölmedi? mi bu sefer aşağıla, hakaret et yetmedi mi? küfür et o da mı yetmedi tüm sosyal medya araçlarından rahatsız et. öyle bir tüketim kültürü var ki ne cansız ne de canlı hic bir varlık karşısında dayanamiyor.
    galatasaray sözlük seviyesi ile birikimi ile yazarıyla sosyal mecrada önemli bir yer tutuyor. tiyatrocusundan,* dizi-film *
    oyuncusuna spor yorumcusundan* spor sipikerine* kadar yazarı bulunan bir ortam burası. kısacası medya tarafından takip edilen bir yer. ali koç,fikret orman, göksel gümüşdağ ve nihat özdemir yönetimindeki tff'nin söylemleri ve tutumlarına bakarsan tek lokmada yemek istiyorlar galatasaray ve fatih terim ekibini. adamlar nasıl böleriz nasıl tekrar tekrar kaos yaratiririz peşindeler bazıları da galatasaray taraftarının en cok sesinin çıktığı yerde çıkıp buna canak tutuyor ben sadece eleştiriyorum kisvesi altinda. kimse fatih terim eleştirilmesin demiyor. cadi avciligi ile suclanan arkadaslar hakarete varan küçük düşürücü gerçeği yansitmayan iddialarla saldirilmasin daha seviyeli daha temelli eleştiriler yapılsın istiyor. sürekli yazan birisi değilim. toplam 10 tane ofsayt entryim var ikisi fatih hoca. bu benim terim'i sevmedigim, saymadigim anlamına gelmiyor. aynı şekilde eleştiremeyeceğim anlamına gelmediği gibi.

    artık şu ülkede her sıkışan mağduru oynamasın yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın