• 9
    (bkz: #2947964)
    melih şendil başlığında yazdığı entryde sorun görmüyorum. türkiye'de futbolun bir erkek oyunu olarak görüldüğü düşüncesi ağırlıktadır ve bir o kadar da futbolun erkeklere daha çok yakıştığı düşüncesi yaygındır. yine de düşünceleriniz farklı olabilir size göre kadınlara futbol yakışıyordur bazılarına göre ise hayır. linç kültürünün kimseye bir katkısı yok aksine ortamı germekten başka bir işe yaramaz. melih beyin düşüncelerinde de abes bir durum yok ifade ediş şekli sıkıntılı. yazar arkadaş da kendi düşüncelerini belirtmiş. bu kadar üstüne gidilmemeli.kadınlar yaşı kaç olursa olsun kırılgandırlar, onları çiçek gibi beslemeliyiz” ifadesinde de bir mantıksızlık veyahut çirkin bir durum göremiyorum. neyin tepkisi anlamış değilim. evde benim annem 50 yaşında olmasına rağmen babamın en küçük bir sözüne dahi trip atıp kırılabiliyor :)
  • 10
    (bkz: #2947964)
    yazdığı entryde hiçbir sorun olmayan yazardır. hatta yazdığı şu cümle ile kadınların hakkını da sonuna kadar vermiştir.
    "bizi ayakta tutan onların varlığıdır , onlar güçlüyse bizde güçlüyüz onlar iyiyse bizde iyiyiz onlar mutluysa bizde mutluyuz."
    nasıl adlandıracağımı bilemediğim bazı tepkiler artık cidden yormaya başladı. şu twit zannedersem ne demek istediğimi anlatır:

    --- alıntı ---
    "bugün yere cüzdanımı düşürmüşüm abinin biri arkadan bağırıyor" kadın bir bakar mısınız" diye ahhshshs feministler insanları ne hale getirdiniz"

    --- alıntı ---
    https://twitter.com/...686361557327872?s=20
  • 11
    kendisini tanımam etmem fakat, tam bir ortadoğulu pespayeliğine maruz kalan yazardır. ilk taşı günahsız olanımız atmış olmalı ki ardından koşup topluca linç edelim diye herhalde... arkadaşlar, bin yıl öncesinden kalma köhne varoluşunuzla insanları linç etmeye kalkışmadan önce güceneceğiniz kelimelerin ve cümlelerin çıktısını alıp bir ara elimize tutuşturun lütfen. biz de kendi aklımız ve fikrimiz olmadan tamamen sizin duygu ve düşüncelerinize, doğru ve yanlışlarınıza göre yazıp çizelim olsun bitsin artık. bu iğrenç linç kültürünüzün bir sonu gelir belki.

    bana göre de rezaletin ve facianın en net tanımı; iyi niyetle yazıldığı her halinden belli olan ifadelerinden linç malzemesi çıkarıp hedef göstermeyi sağlayan motivasyondur. savaşmamız gereken en iğrenç anlayış da budur.
  • 13
    (bkz: #2947964)

    çok değişik bir düşünce ile kurban edilmeye çalışılmış yazar. entrysinde kadınlar özelinde rezalet veya facia olarak tanımlanacak şeyleri geçtim, olumsuz bir düşünce bile bulunmamaktadır.

    sadece şunu eklemek isterim "çünkü bir çiçek gibi kırılgan ve sevgiye ilgiye muhtaçtırlar." kısmında muhtaçtırlar yerine "sevgi ve ilgi göstermeliyiz" gibi bir söylem olabilirdi ama orada bile zaten bunu "düşkün, güçsüz" anlamında kullanmaya çalışmamış entryde çok bariz şekilde anlaşılıyor bu.
  • 14
    --- alıntı ---

    kadınlar yaşı kaç olursa olsun birer çocuk gibi kırılgandırlar, onlara ,anne , baba , kardeş yeri geldi mi bir arkadaş gibi davranmalıyız. 5 yaşında da olsa 90 yaşında da el üstünde tutmalıyız çünkü bir çiçek gibi kırılgan ve sevgiye ilgiye muhtaçtırlar. onlardan ilgimizi sevgimizi eksik etmeyelim. bizi ayakta tutan onların varlığıdır , onlar güçlüyse bizde güçlüyüz onlar iyiyse bizde iyiyiz onlar mutluysa bizde mutluyuz.

    --- alıntı ---

    öncelikle kendisini linç etmek/ettirmek ya da görüşlerinden ötürü susturmak gibi bir amacım yok. farklı fikir belirtenlerin anında linç edilmesine ben de karşıyım. yukarıda alıntıladığım ifadeleri nedeniyle başlığı altında kamusal bir tartışma filizlendiği için ben de fikirlerimi belirtmek isterim.

    kadınlar için kullandığı ifadeler özünde olumlu gözükse de oldukça demode ve sıkıntılı ifadeler. yaptığı önerme -kadınların çiçek gibi kırılgan ve ilgiye muhtaç olması- standart bir genelleme ve genellemelerin hataya müsait oldukları bilinir. kadınlara kırılgan oldukları için pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini öneriyor, fakat kadın hakları savunucuları bunu istemiyor. sadece erkeklerle eşit koşullarda yarışmak, eşit haklara sahip olmak istiyorlar. abd kadın milli takımı futbolcularının argümanı da, kadın futbolunun gelirleri ölçüsünde eşit oranda maaş almak idi. ekstra bir ihtimama, çabaya ihtiyaç yok. kadınlara hak ettiklerini verip taciz etmemek, dışlamamak yeterli aslında.

    keza "çiçek gibi kırılgan, ilgiye muhtaç" gibi ifadeler de sözlüğümüz gibi erkek egemen bir platformda pozitif olarak algılansa da üsten bakan, kadını aşağı gören ifadelerdir. bu ifadelere karşılık kadınlar "çocuk doğurmanın, her ay adet acısı çekmenin acısına katlanıyoruz, grip olsanız 3 gün yataktan çıkamıyorsunuz" diyebilir.

    hülasa, 21. yüzyıl itibarıyle kadınları bu tür genellemelerle değerlendirmek pek çok kamusal ortamda ciddi tepkiyle karşılanır. kişi özel hayatında dilediği gibi davranmakta ve düşüncelerini ifade etmekte de serbesttir, tabii.
  • 15
    (bkz: #2947964)

    adli entrysine ithafen, kadinlarin kimseden korumaya ihtiyaci yoktur ve bir devletin gorevi de bunun saglanmasidir. bu durumu saglayamayan devlet kendisine devlet demeyi haketmiyordur.

    dunyadaki en basarili basbakanlarin kadin oldugu bir donemde, kadinlari korumaliyiz zihniyeti cag disidir. asil yapmamiz gereken kadinlarin kendi ayaklarinda kendi kendilerini koruyabilmesini saglayacak insiyatifler almaktir. bunlari yapan bir devlet ancak kadinlarindan verim alabilir.

    kadinlari korumak onlara kirilgan cicek muamelesin yaparak degil, onlarin kadin olmayanlar kadar hak sahibi olmalarinin saglanmasiyla olur.
  • 16
    (bkz: #2947964)

    melih şendil'in "bence kadınlar futbolda ve basketbolda olmamalı" söyleminin cinsiyetçi olmadığını düşünen yazar. cinsiyetçilik bu değilse ne merak ediyorum gerçekten. ayrıca melih şendil'in fikrinin neredeyse türkiye'de yaşayan tüm erkeklerin ortak fikri olduğunu yazmış. bu fikrin ülkemizdeki çoğu erkeğin ortak fikri olduğunu düşünmüyorum ama; eşine, kız çocuklarına, sevgililerine hatta yolda gördüğü kadına şiddet uygulayan erkeklerin ortak fikri olduğu kesin.

    entry'de benzeri bir söylemi erkekler için kadın bir birey yapsa terfi alırdı cümlesi yer alıyor. toplum her gün kadın cinayeti, tecavüz, kadına şiddet haberleri görmekten sıkıldığı için kadınlar konusunda hassas davranıyor. kadına yapılan cinsiyetçi söylemlerin erkeğe yapılan cinsiyetçi söylemlerden daha çok tepki almasında bu durumun büyük payı var. bırakın tepki orantısız olsun, belki devletin koruyamadığı kadınları yazılı tepkiler korur, mahkemelerin cezalandırmadığı suçluları yazılı tepkiler cezalandırır.

    melih şendil'in söylemlerinin bazı söylemlerden hafif kalması ve bu bazı söylemlerin hiçbir yaptırımla karşılaşmaması konusunda yapabilecek bir şey yok. bu, söylemleri cezalandırabilecek yetkiye sahip olanların ahlaksızlığı. benim elimden tepki göstermek geliyor ben de tepki gösteriyorum.

    entry'nin iyi niyetli olduğundan şüphem yok fakat talihsiz söylemler içeriyor. sözlükte destek de almış gibi gözüküyor. umarım yazar ve kendisine destek veren yazarlar söylemlerin vahametini anlayabilmiştir.

    not: melih şendil'in söylemlerinin cinsiyetçi olmadığını düşünen varsa lütfen benimle bu konuyu tartışmak için mesaj atmasın. günüm boşuna mahvolmasın.
  • 17
    (bkz: #2947964)

    arkadaşımız çok belli tamamen iyi niyetli bir yazı yazmış. onun yazısına bir şey demeyeceğim. kimseyi kırma herkes kırılgan olabilir sonuçta. dediklerinde yanlış yok fakat özü malasef yanlış.

    insan kendi hakkında ne düşünüyorsa karşısındakine de aynı oranda fırsat vermeli. kadın erkek diye ayırınca olay başka yerlere gidiyor. iki insan düşüncede eşittir. farklı fiziki, ruhi yapılarda dolayı kimse işlevde eşit değil. hakkında konuşurken, düşünürken böyle konuşmamak, düşünmemek lazım. biri biraz daha naif, kırılgan (ben eşime göre daha çok böyleyim) olabilir. cinsiyete göre genellemenin mantığını anlayamıyorum.
    bunun aması yok ne yazık ki.

    ha melih şendil meselesinde ne dediklerini duymasak düşüncesini belirtmiş derdik de ... kadın futbolu ben hiç bakmıyorum desem yeri. eksik bir şeyler var kesinlikle. yakışmıyor diyen de çıkabilir, tat vermiyor diyende. yalnız bunu demedi. kadınlar futbolda olmamalı dedi. niye çünkü beğenmiyorum. böyle saçmalık mı olur. biz de seni beğenmiyoruz orada olma madem. eskişehirliler, adanalılar, trabzonlular türkiye’de olmamalı desen vururlar adamı bu ayrımı yapamazsın.

    tekrar söyleyeyim aynı düşünceye sahip olanlar yaşama, hayata, dünyaya yakışmıyor. böyle mantık yok. düşünce özgürlüğü de değil.

    biraz karışık oldu. eklemezsem olmaz. eşime çiçektir, kırılgandır denmesi çok hoşuma gitmiyor. değil çünkü.
  • 18
    (bkz: #2947964)

    (bkz: sen melih şendil'i savundun)

    linç kültürüne katkıda bulunmak istemem, ancak kötü niyetle yazıldığını düşünmesem de ciddi sıkıntıları olan bir entry yazmış yazar.

    melih şendil'in işinden olmasını tasvip etmesem de söylediklerini doğru bulmak, hatta "toplumun genelinde böyle bir izlenim var" demek hoş değil.

    kadınların uzaya çıktığı, boeing indirip kaldırdığı çağda bir meslek-spor grubunda olmamalarını savunmak ve hatta genellemeler, toplumun kabul ettiği her sav doğruymuş gibi desteklemek nereden baksan çağ dışı.
  • 19
    (bkz: #2947964)

    ilgili entry'si kelimenin tam anlamıyla faciadır. bu bakış açısı yüzünden kadınların toplumda bir yerlere gelmeleri hep zor olmuştur. bu bakış açısı yüzünden kadın ne kadar bilgili ve yetenekli olursa olsun "gadın gırılgandır" diyen kafa yüzünden yönetici olamadığı olmuştur. ben bizzat bir erkek olarak buna şahit oldum çalışmış olduğum yerde. bu en basit örnek.

    bu yaklaşımınız aslında kadını öldüren alt yapının tam olarak temeli. yapmayın. bir de o kadar insan desteklemiş.

    yazık size.

    ben ne kadınlar tanıyorum benim diyen erkekleri itin götüne sokup çıkarırlar. gözlerinin yaşına bakmazlar. ne erkekler tanıyorum, bi şakaya bile ağlayabilen, siz neyin otoritesisiniz yahu? hangi hakla çiçek böcek, narin kırılgan vs diyorsunuz?

    maalesef okurken utandıran bir entry yazmış bu arkadaşım. bu kadar desteklenmesi de geleceğe dair hiç umut vermiyor.

    eminim kötü niyetli bir insan değil kendisi, ancak kadına karşı düşüncesi çok kötü ve çok tehlikeli.

    yapmayın arkadaşlar.
  • 21
    (bkz: #2947964)

    o kadar büyük saçmalıklar söylemiştir ki ben utandım okurken. efendim toplumda şöyle deniyormuş da melih şendil de böyle diyebilirmiş. sene 2020 yahu. insaf. söyleyemez kardeşim. köy kahvesinden başka yer görmemiş amcam söyler. ama melih şendil söyleyemez.

    bir de kadınlar birer çiçekmiş, korunmaya ve sevilmeyr her an muhtaç kırılgan varlıklarmış. bunu diyen adamı vereceksin ronda rousey'nin eline, anlatacak o işin öyle olmadığını. ona da gerek yok aslında. herhangi bir dövüş sporuyla uğraşan kadına versen de yeter.

    çok uzatmaya gerek yok. kendi kafasında kadınları bu şekilde konumlamdırmış olabilir. ama bunun sanki türk toplumunun genel anlayışı olarak nitelendirmesi en hafif tabirle hadsizliktir.

    kendini böyle konumlayan kadınlar da var elbette. o da onların tercihi. ama kadın, öpüp koklanması, sarılıp saklanması gereken bir varlık değil, bir insandır. bu kadar. gerisi laf-ı güzaf.
  • 23
    (bkz: #2947964)

    çoğunluğuna katıldığım bir entry girmiş yazar. sözlükteki sjw tayfa tarafından ''sen kadınlara nasıl çiçek dersin'' denerek linç ediliyor. gerçekten şaka gibi tipler bunlar. böyle olunca kadınlar öldürülüyormuş, nedeni buymuş. kim bunlar bilmiyorum ama kullandıkları üslup tam olarak, adını anmak istemediğim sözde liderlerinin posterleri altında eylem yapıp zılgıt çeken tiplerin birebir aynısı.

    bu sözlükte bunlardan var mıydı yahu?
  • 24
    (bkz: #2947964)

    abi gözünü seveyim yapmayın . memlekette her geçen gün kadınlar şiddete, tacize ve devlet tarafından, halk tarafından mobbinge uğruyor. siz hala kırılgan mı diyorsunuz? konuştuğum her bir kadının en az 3 kez tacize uğrama hikayesi var. otobüste, okulda, iş yerinde, aile içinde... siz bu kadınlara kırılgan mı diyorsunuz? bu insanlar bize kırılgan, ilgiye muhtaç olarak değil de yanınızda bir birey olarak bizi görün diyor, siz onu bile yapamıyorsunuz. söyleme kardeşim söyleme, bu insanlar senin bu cümlenden hoşlanmıyor. sonra da bu söylemleri savunup işte buna tepki gösteren toksit düşüncelidir, teröristtir diyorsunuz. ya ben ne diyeyim ki cidden utanıyorum valla bu zihniyetten. hayır burada biri de kalkıp dememiş, üstüne bir de savunulmuş ya bu düşünceler, şaşırdım cidden.

    he ek olarak söyleyeyim sizin etrafınızdaki durumu bilmem ama kadınların bir şeyler yapabildiği, sevginin çoğunluğunu kadınların verdiği, hatta nasıl bu zamana kadar kırılmadılar diye düşündüğüm bir ailede yetiştim. sizin adınıza üzüldüm, açıkçası. iki aptal hakkını savunamayan, özenti tipleri örnek gösterip bunlar böyle diyerek bir yere varamazsınız haberiniz olsun.

    ek: biraz daha düzenleyip sözlük formatına uygun hale getirmek zorunda kaldım. bu kadar sinirlenip tepki göstermemim sebebi burayı bir aile olarak benimsemem ve yanlış gördüğüm şeylerin savunulması, bahsi geçmesi. kimsenin kalbini kırıp rencide etme gibi bir amacım yok. sağlıcakla kalın.
  • 25
    (bkz: #2947964)

    cinsiyetci oldugunu kanitlamis yazar. 2020 yilinda cinsiyetleri ayirarak yorumlayan zihniyetler oldukca, turkiye bir yere gelemez. ben kendi kizlari (eger varsa) ve annesi icin uzuldum. futbol oynamak istediklerinde de, bu size gore degildir cunku siz sevgiye muhtacsiniz ve kirilgansiniz diyecek ve onlari uzecek. kadinlar siz guclu ve mutlu olun diye yoklar hayatta, insan gibi yasamaya calisiyorlar sadece. savunmamasi gereken bir kisiyi ve yaklasimi savunmus yazar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın