• 16
    (bkz: #2947964)

    melih şendil'in "bence kadınlar futbolda ve basketbolda olmamalı" söyleminin cinsiyetçi olmadığını düşünen yazar. cinsiyetçilik bu değilse ne merak ediyorum gerçekten. ayrıca melih şendil'in fikrinin neredeyse türkiye'de yaşayan tüm erkeklerin ortak fikri olduğunu yazmış. bu fikrin ülkemizdeki çoğu erkeğin ortak fikri olduğunu düşünmüyorum ama; eşine, kız çocuklarına, sevgililerine hatta yolda gördüğü kadına şiddet uygulayan erkeklerin ortak fikri olduğu kesin.

    entry'de benzeri bir söylemi erkekler için kadın bir birey yapsa terfi alırdı cümlesi yer alıyor. toplum her gün kadın cinayeti, tecavüz, kadına şiddet haberleri görmekten sıkıldığı için kadınlar konusunda hassas davranıyor. kadına yapılan cinsiyetçi söylemlerin erkeğe yapılan cinsiyetçi söylemlerden daha çok tepki almasında bu durumun büyük payı var. bırakın tepki orantısız olsun, belki devletin koruyamadığı kadınları yazılı tepkiler korur, mahkemelerin cezalandırmadığı suçluları yazılı tepkiler cezalandırır.

    melih şendil'in söylemlerinin bazı söylemlerden hafif kalması ve bu bazı söylemlerin hiçbir yaptırımla karşılaşmaması konusunda yapabilecek bir şey yok. bu, söylemleri cezalandırabilecek yetkiye sahip olanların ahlaksızlığı. benim elimden tepki göstermek geliyor ben de tepki gösteriyorum.

    entry'nin iyi niyetli olduğundan şüphem yok fakat talihsiz söylemler içeriyor. sözlükte destek de almış gibi gözüküyor. umarım yazar ve kendisine destek veren yazarlar söylemlerin vahametini anlayabilmiştir.

    not: melih şendil'in söylemlerinin cinsiyetçi olmadığını düşünen varsa lütfen benimle bu konuyu tartışmak için mesaj atmasın. günüm boşuna mahvolmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın