• 22
    (bkz: hakan ünsal)
    (bkz: suat kaya)
    (bkz: ergün penbe)
    (bkz: arif erdem)
    (bkz: ümit davala)
    (bkz: hakan şükür)
    (bkz: hasan şaş)
    (bkz: ümit karan)
    (bkz: mehmet topal)
    (bkz: necati ateş)
    (bkz: hakan balta)
    (bkz: engin baytar)
    (bkz: selçuk inan)
    (bkz: burak yılmaz)
    (bkz: yasin öztekin)
    (bkz: serdar aziz)
    (bkz: badou n'diaye)
    (bkz: taylan antalyalı)
    (bkz: emre kılınç)
  • 13
    eskiden de karşıydım bu duruma, çünkü anadolu takımları büyük takımlar futbolcularını istediklerinde saçma sapan fiyat çekebiliyorlar.

    şu an geldiğimiz durumda ise, istesek de yapamadığımız transfer çeşidi haline gelmiştir.

    galatasaray karşısında paranın ve hükümetin desteği çevresinde birleşen kitle, takımın yapacağı her hamleye çomak sokuyor ve bunu aleni yapabiliyorlar.

    vedat muriç transferi gibi, başkanın çıkıp biz fenere vericez anlamına gelen açıklamaları olsun deniz türüçteki durum mu olsun mevlütte bizden para isteniz fenere bedavaya verilmesi mi olsun..

    her geçen gün ülkeme olan inancım azalıyor, son dayanağım futbol da sanırım elden gitmiş bir kaç sene önce. normalleşen durumların normal olmadığını söyleyen insanların televizyondan uzaklaştırıldığı ya da cezalar aldığı bir ortam sunuyor futbol an itibari ile bize.
  • 1
    bir kaç tane sözümüz vardır ya, mesela türk türkü yurtdışında şeeder gibi. işte aslında türk türkü nerde bulsa şeetmeye çalışır bana göre.

    anadolu takımlarından transferler de bana bunu hatırlatıyor.

    mesela zamanında 26yaşındaki danyi 3.3milyon euro karşılığında almışız, buna karşılık aslan parçası marcao 22 yaşında 4milyona alındı. mesela marcao portekizden değil de türkiyedeki bir takımdan alınmaya çalışılmış olsa bonservisi 8-10milyon euroların altına inmezdi. bu durumu ndiayede de diagnede de sözleşmesinin son senesindeki emre akbabada da gördük. şu anda da vedat muriç transferinde bir kez daha görüyoruz.

    oysaki aynı anadolu takımları, yurtdışından gelen teklifler karşısında daha akla yatkın tekliflere evet diyebiliyorlar. ertuğrul ersoyun italyaya transferinde konuşulan rakamlar gibi.

    demem odur ki bizim insanlarımızda bu aç gözlülük bu doyumsuzluk, bu hemşeri ayağına arkasından iş çevirmecilik olduğu sürece sadece futbolda değil, hiç bir alanda bizden bir yol olmaz.

    önce bir kendimizi sınırlayalım, etik neymiş ahlak neymiş öğrenelim sonra yabancı sınırıymış, hakmış hukukmuş konuşalım.
  • 15
    https://seyler.ekstat.com/...5899349316949042.jpg

    - hasan şaş ankaragücü'nden geldi

    - suat kaya zeytinburnu'ndan tranfer edildi

    - ergün penbe gençlerbirliği'nden getirildi

    - kral sakarya çıkışlı ve bursa'dan getirildi

    - bu fotoğrafa girmeden önce satılan tugay trabzon'dan alındı ve daha niceleri...

    galatasaray'ın şu an yetenekli yerli oyuncuya sahip olamama sıkıntısı var. istediğiniz kadar yabancı oyuncu romantizmine girin bu takım yine çok büyük başarılara ulaşacaksa hem kendi altyapısından hem anadoludan çıkan yeteneklere büyük yabancı oyuncuların eklenmesiyle ulaşacak.

    yerli veya yabancı oyuncu yoktur iyi veya kötü futbolcu vardır. öğrenmeniz çok geç olacak ama öğreneceksiniz
  • 20
    ali koç’un başkan olduğu tarihden* bu yana( toplam 6 transfer sezonu ) kulüpleriyle sözleşmeleri devam etmesine rağmen transfer edebildiğimiz yerli futbolcular:
    ömer bayram
    emre akbaba
    taylan antalyalı
    okan kocuk

    ülke içindeki transferlerde yabancı futbolcuları siyasi baskı vb şeyler etkilemez diye düşündüğüm için yazmadım ama o da sadece 13 milyon euro karşılığında mbaye diagne oldu zaten.

    peşin not: jesse sekidika’nin alacaklarına karşılık sözleşme fesih hakkı olduğu için* ve fatih öztürk‘ün başka bir transfere yol olması için bırakıldığından dolayı bu listeye yazılmadı.
  • 12
    aslında herhangi bir takımdan transfer yapmaktan çok farkı olmayan durumdur. anadolu takımlarından transferler gerçekleştirerek şöyle bir kadro da oluşturabilirdik:

    mert

    zeki, çağlar, merih, umut

    deniz, dorukhan, irfan, ömer ali

    güven, enes

    eskiden iyi isimler seçerdik, ama özellikle son dönemlerde yanlış adımlar atarak gidip ahmet çalık'ı, cavanda'yı, muğdat'ı aldık. bu durum anadolu takımlarından ziyade bizle alakalı gibi geliyor bana.
  • 9
    tutma olasiligi epeyce düsük olandir. düsündügümüzde de son yillarda anadoludan büyük takima gecmis ve basarili olmus cok fazla futbolcu olmadigini görmekteyiz.

    sanirim bunun biraz psikolojik boyutu var. kücük sehirlerde yasayan, o sehrin takiminin yildizi olmayi basarmis oyuncular kendilerini tekrar büyük takimda kanitlmak zorunda kaliyorlar. ödenen bonservislerin de ciddi miktarlar olmasi sebebiyle, üzerlerindeki baskinin da artmasiyla isleri daha da zorlasiyor.

    yildiz olmadan gelen futbolcularda durumun daha farkli oldugunu görüyoruz. gökhan gönül gibi dorukhan toköz gibi yedek olmasi icin alinan ve ciddi bonservis ödenmeyen oyuncularin basari sansi daha yüksek oluyor.

    anadolu kulüplerinin de büyük takimlara futbolcu satma konusunda etikten cok uzakta duran yaklasimlari da göz önüne alindiginda, sahsim adina olaya yaklasimim, istisnalar haricinde ilk 11 icin anadoludan, özellikle de kendi takiminda yildiz olmus isimlerden uzak durulmasi gerektigidir. hem ekonomik olarak hem de performans olarak hayal kirikligina ugrama ihtimalimiz epeyce fazla. kulüp olarak yetistirici olmaliyiz. yurtici translerlerde genc oyunclari hedeflemeliyiz.

    dip not: bu yazimin ciddi bir genellemeye dayandiginin farkindayim. ancak bu yazdiklarimin sosyal psikoloji alaninda daha uzman kisiler tarafindan daha detayli analizinin yapilip dogrulunun daha bilimsel degerlerle aciklanabilecegine inaniyorum.

    edit: son 5 sezonda anadoludan galatasaraya transfer olan futbolcular:
    salih dursun-2,75m, oguzhan kayar-0,75m, veysel sari-0,7m, umut gündogan-0,55m, erman kilic-0, yasin öztekin-2,5m, olcan adin-4m,tarik camdal-4,75m,bilal kisa-0,ryan donk-2,5m,emrah bassan-0,ahmet calik-2,5m, eren derdiyok-4m,serdar aziz-4,5m, iasmin latovlevici-0,55m, badou ndiaye-7,5m, mugdat celik-0, emre tasdemir-0, ömer bayram-0,4m, emre akbaba-4m, mbaye diagne-13m. bu oyunculara verdigimiz toplam bonservis ücreti bonuslar vs haric 50 milyon euro (kaynak transfermarkt).
  • 4
    hastalıklı bir takıntı haline gelmektedir. seneler öncesinde ciddi yabancı sınırlaması varken oldukça fazla - zorunluluk nedeni ile - yapılan bir transfer yöntemi olsa da artık en az seviyeye indirgenmesi gerekmektedir.
    bunun en büyük nedeni, bugün genç nüfus olarak tabir edeceğimiz 25 yaş ve altındaki her birey gibi genç futbolcular da eğitimsiz, şımarık disipline gelemeyen, sahte dindar ya da en uçta dinsiz zihniyete bürünmüş durumdalar. değerli renktaşlar bir toplumun kalitesini, o toplumun aldığı eğitim belirler, ülkemizde bırakın eğitim kalitesini, eğitim dengesi bile yok. bu olumsuz durum da sporculara yansıyor, biliyorsunuz ülke şartlarında bir çocuk sporcu olmak istiyorsa eğitimden uzak kalıyor ve dolayısı ile yoz bir şekilde yetişiyor - sonradan görmelik, gece hayatı ve kumar bağımlılığı vs gibi olaylarda sporcu ve mankenleri çok fazla görürüz - ve disiplin edilmiş bir zihniyet ile ufuk sahibi olamıyorlar.
    gelelim anadolu takımından yabancı oyuncu almaya; eğer amaç yabancı oyuncu almaksa yurt içi en son çare olmalı çünkü global ekonomide - futbol sadece spor değil aynı zamanda büyük bir endüstridir - arz edilen emtia ne kadar fazlaysa global anlamda talep maliyeti düşer ama tutup yurt içinden yabancı oyuncu almaya kalkınca, ligi biliyor çok iyi parlatıp satarız bahaneleri ile ederinden fazlasına yabancılar transfer ediliyor.
    bence yapılacak yerli transferlerde öncelik almanya, belçika, hollanda ve fransada top koşturan en fazla 21 yaşına gelmiş gençlere yönelmek gerekiyor. yabancılar için ise zaten dünya kocaman bir havuz.
    sözün özü, transfer için profesyonel ve sağduyulu bakmak lazım, hatır gönül, komisyon işlerinden kurtulmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın