• 4
    hastalıklı bir takıntı haline gelmektedir. seneler öncesinde ciddi yabancı sınırlaması varken oldukça fazla - zorunluluk nedeni ile - yapılan bir transfer yöntemi olsa da artık en az seviyeye indirgenmesi gerekmektedir.
    bunun en büyük nedeni, bugün genç nüfus olarak tabir edeceğimiz 25 yaş ve altındaki her birey gibi genç futbolcular da eğitimsiz, şımarık disipline gelemeyen, sahte dindar ya da en uçta dinsiz zihniyete bürünmüş durumdalar. değerli renktaşlar bir toplumun kalitesini, o toplumun aldığı eğitim belirler, ülkemizde bırakın eğitim kalitesini, eğitim dengesi bile yok. bu olumsuz durum da sporculara yansıyor, biliyorsunuz ülke şartlarında bir çocuk sporcu olmak istiyorsa eğitimden uzak kalıyor ve dolayısı ile yoz bir şekilde yetişiyor - sonradan görmelik, gece hayatı ve kumar bağımlılığı vs gibi olaylarda sporcu ve mankenleri çok fazla görürüz - ve disiplin edilmiş bir zihniyet ile ufuk sahibi olamıyorlar.
    gelelim anadolu takımından yabancı oyuncu almaya; eğer amaç yabancı oyuncu almaksa yurt içi en son çare olmalı çünkü global ekonomide - futbol sadece spor değil aynı zamanda büyük bir endüstridir - arz edilen emtia ne kadar fazlaysa global anlamda talep maliyeti düşer ama tutup yurt içinden yabancı oyuncu almaya kalkınca, ligi biliyor çok iyi parlatıp satarız bahaneleri ile ederinden fazlasına yabancılar transfer ediliyor.
    bence yapılacak yerli transferlerde öncelik almanya, belçika, hollanda ve fransada top koşturan en fazla 21 yaşına gelmiş gençlere yönelmek gerekiyor. yabancılar için ise zaten dünya kocaman bir havuz.
    sözün özü, transfer için profesyonel ve sağduyulu bakmak lazım, hatır gönül, komisyon işlerinden kurtulmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın