• 518
    taraftarın yine gereksiz müdahil olduğu transfer dönemi. bir öğrenemedik şu sonuçlar üzerinden değerlendirme yapıp sürece müdahale etmememiz gerektiğini.

    okan hocayı da hamza hamzaoğlu ile denk görmemek gerek. hoca hem karakter olarak kendini kabullendiren yapıya sahip hem de çok daha başarılı bir şekilde kredi edindi. çıkıp diyorsa en iyisi için uğraşıyoruz, sabırlı olmamız gerek diye sabırlı olacağız.

    günün sonunda transfer dönemi biter, takımın eksikleri giderilmemiş olur ve başarısızlık gelirse o zaman hem yönetime hem hocaya gereken cevap verilir. biraz haddimizi bilip her şeyi bilemeyeceğimizi öğrenmemiz gerek. işlerini yapsınlar, sonucu görelim ona göre davranalım.
  • 519
    bakıyorum günlerden 14 temmuz 2024 olmuş. transfer dönemi açılalı henüz olmuş. yaşadığım ülkeye bakıyorum futbol dünyası için arka sıralarda kalan bir ülke. galatasaray’ın canım kadrosuna bakıyorum sağ bek ve orta saha dışında eksik yok. sonra bir de rakiplere bakıyorum. beşiktaş’a bakıyorum zar üstüne zar atıyor ne olacağı meçhul. hadi diyelim yapılan transferleri tuttu kadro kalitem yine onlardan üstün. fenerbahçe’ye bakıyorum adamların en önemli hücum oyuncularından birini ben almışım ve transferde hala tık yok kendilerinde. sonra galatasaray taraftarına bakıyorum ve gözlerime inanamıyorum. en sonunda kendime bakıyorum, ben hala yazın tadını çıkarıp şampiyonluk kutluyorum. civcivli tarihlere daha çok var. o gün geldiğinde eksiklikler kapanmazsa bizim de edecek iki çift sözümüz olur.
  • 520
    hiç transfer yapılmasa yada bir rotasyon sağ bek alınıp 3-4 futbolcu satılarak kapatılsa bile sorum etmeyeceğim transfer dönemi. takımın iskeleti zaten sağlam orta saha transferi lazim diye ver yansın ediliyor ama suan takimda torreira var ilk onbire ve yanına kerem demirbay ile berkan var, eğer ki takım iskeleti sağlamsa 3 oyuncu o bölgeyi kurtarır 4 oyuncu olmasında bir yanlış yok fakat bu sefer küme ne kadar süre vereceksin. neden mesela bu sene berkanı as ortasahamız yapmıyoruz, gayet tempolu dikine de gidebilen bir oyuncu. hatta aranılan orta saha profiline bakınca bana bariz berkanı yada onun olmuş halini hatırlatıyor, ee elimizde berkan varken onu pişirelim olduralım. sağ bek pozisyonunda illaki bir isim transfer edilmesi lazim ama orası içinde metehanı dene, kaanı kullan. orayı da bana kalsa boey tarzı ucuz bir genç oyuncuyla desteklemek yeterlidir. neden sürekli olmuş yüksek maaşlı oyuncular istiyoruz, oyuncu yetiştiren pişiren bir kulüp olup sürekli cl de olalım ligde şampiyon olalım yeter.
  • 521
    keşke hiç kimseyi alıp satmasak diye iç geçirdiğim dönem. futbolcuyu alırken kalitesine göre değil cenk ergün'ün istediği şartlara uygun çalışan menajerine göre alacağız. satarken de yine kulübün menfaati ön planda olmayacak.

    cavanda gibi bulunduğu takımın kurtulmak için çaresizce debelendiği bir futbolcuyu bile fahiş fiyatla alan bir başkan yine transfer söz sahibi. umutlu olmak çok zor.
  • 522
    önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi için 2 play-off, bu turu geçersek 8 de grup maçı olmak üzere 10 maç oynayacağız. gruplara kalmak 16.8m dolar, grupta her bir galibiyet 3m dolar. sağ beksiz ve kerem demirbay ile molde, kopenhag, prag gibi takımlara bile üstünlük kuramayız. bize şampiyonlar ligi ön elemesinden önce kesinlikle 2 transfer lazım.
    ayrıca elimizdeki top tekniği iyi, şutu ve pası iyi olan ancak statik, defansif olmayan, pres gücü düşük 2 tane orta saha var zaten. böyle bir oyuncuya daha gerek yok, gidip bir tane daha bu profilde oyuncu almamalıyız.
    torreiraya savunma yaparken yardım edebilecek, dikine alan katedebilen, ince pas atabilen bir oyuncu ihtiyacımız var. bu oyuncu 20m euro ise de basıp parasını almamız lazım.
    sağ bek içinse diğer kanatta köhn varken sağ beki defansif yapmamız lazım, en ideal oyuncu bissaka gibi gözüküyor.
  • 524
    arkadaş bi salın ya. hayatımızda kaç defa kampa yetişen transfer gördük? 5 isim sayın kampa temmuzun başında yetişmiş de galatasaray efsanesi olmuş.

    yönetiminde, isimlerinde falan değilim. 2 senedir şampiyon oluyoruz, hiç bu kadar az eksikle başladığımız transfer dönemi aklıma gelmiyor. zaten istenilen transferler yapılırsa şampiyonlar liginde ciddi yarışmacı bir ekip oluşacak. oturalım keyiflenelim, hele okan hoca'ın üzerine gitmeye hiç gerek yok.

    bırakın diğer takım taraftarları endişelensin. şampiyon kadro elimizde duruyor. icardi kampa katılmış. zaha ve ziyech desen kampta. salın ya. hayatın şimdi tadını çıkartmayacaksınız da ne zaman çıkartacaksınız?

    başında olduğumuz transfer dönemi.
  • 525
    yanlış değerlendirilen transfer dönemi. millet transfer yapılmamasına değil; söylenen yalanlara kuruluyor.

    haziran ayı başı itibariyle dursun özbek kontenjanından olan 4-5 muhabire amrabat, fofana, goretzka, hojberg, rabiot, mctominay haberi girdirilip 1 ay arayla önce transferleri kampa yetiştireceğiz ondan sonra euro 2024 var, uefa tepemizde denildi. tabiiki buna tepki gösterilmeli.

    ayrıca bu takımın bal gibi 3 tane transfere ihtiyacı var geçen seneki avrupa maçlarının çoğunda fiziken ezildik.
  • 526
    “takımda çok eksik yok, zaten çok iyi bir kadromuz var” fikri biraz yanılsama. mesela bir numaralı rakibimiz fenerbahçe’nin total kadrosu şu an bile bizden iyi. şampiyon olmamız bu gerçeği değiştirmiyor, teknik direktörümüz rakip teknik direktörden daha iyi olduğu için ve stresi daha iyi yöneten bir camia olduğumuz için şampiyon olduk.

    futbol orta sahalarla oynanır, bizim orta sahada toreira’dan başka sağlam oyuncumuz yok. üstelik adamın yedeği de yok.

    bizde bek namına bir tek derrick köhn var. yine fenerin sağ/sol bek rotasyonuna bakıyorsun; samuel-mert müldür, ferdi, ostervolde. milli maç performansından sonra sadece mert müldür bizde olsa; iyi oldu hiç olmazsa sağ beki yerlileştirdik derdik.

    hücum bölgemizde iyi oyuncular var ama bir karışıklık var. üçer tane ters ayakla çizgide oynamayı seven sağ sol kanat forvet oyuncumuz var tam ortalarında bir tane geçen sene sadece bir buçuk ay çok iyi oynayan 37’lik mertens.

    bunlar pesimist bakış açısı değil olan durumlar. malesef aldığımız oyuncularla sanki nikah kıyıyoruz, bize gelen gitmek bilmiyor. sergio oliviera’dan bile kurtulamadık. o yüzden eldekileri çok irrite etmeden açıklamalar yapmak lazım. ziyech ve tete gitmeden 10 numara almayız burasını kabullendim.

    beşiktaş’ın ve trabzon’un da iyi eklemeler yaptığı bir sezonda, zaten en iyi kadro bizim, iyiyiz koca yaz da iki nokta atış yapıp geçecez iyice süper olacaz yaklaşımı gerçekçi değil.
  • 527
    taraftarın tepkisi yönetimin plansızlık ve beceriksizliğine.

    şampiyonlar ligi elemesine kalmış 1 ay, seri başı da değiliz üstelik, halen “scott’a 10 versek united satar mı? wendell’in maliyeti ne olur? höjbjerg bizi ister mi?” kafasıyla bekliyoruz.

    yönetm o kadar böbürleniyorsa “para var istediğini al hocam” diye bir tane sağ bek indireceksin.
  • 528
    bazı arkadaşların da vurguladığı üzere, taraftarın öfkesi transferlerin yapılıp yapılması değil, yılın başında verilen sözlerle şu anda yaşananlar arasında büyük farklar olması…

    “taraftar müsterih olsun, gereken takviyeler hızla yapılarak kampa yetiştirilecek” denilip transfer tahtası açıldığından beri ortada elle tutulur tek bir transfer haberi olmaması taraftarı çileden çıkarıyor.

    kadro olarak büyük eksiklerimiz yok bizim. gidecekler olacaksa onların ikameleri haricinde sadece orta alana ve sağ beke bir tane sağlam takviye gerekiyor. diğer büyükler bu konuda çok daha sorunlu, ya kadroları belli pozisyonlarda çok şişik, ya da bize nazaran belli pozisyonlarda daha büyük eksikleri mevcut.

    ama gelinen noktada diğer kulüpler taraftarlarını mutlu edebilecek ya da yangını dindirebilecek transfer gelişmelerini yaratabilirken biz “yan yattı, çamura battı” diye gitmeye devam ediyoruz.

    taraftarın kızgınlığı buna. ya dediğini yap, ya da hiç konuşma, insanlar sebepsiz beklentiye girmesin…
  • 531
    bir grup sosyal medya vampirinin senede uc ay ortaliga cikip yangin baslatmasina sebep olan donem. takimin %90'i iki kampa da katildigi halde, ortada bir takim yokmus gibi ortaligi ayaga kaldiran bir sosyal medya orgutu ve bunlara verdikleri bos vaatlerle alan acan dursun ozbek'e engel olamadik maalesef.

    kendini taraftar olarak niteleyen bu guruhun, kulup islerine bu kadar mudahil olma calismasi ile ilgili resmi sitenden dogru bir mesaj yayinlaman gerekir. ona canim buna cicim diyerek kontrol edemezsin artik. 14-15 yasinda ergenlerin oyun bahcesi olmus galatasaray.

    o orta saha olur, bu sag bek olmaz. su tarihte olur, bu paraya olmaz. sen kimsin abi ya? ne vasfin var da orgutlu algi yonetiyorsun sen? ama suc sizde oldugu kadar galatasaray spor kulubu baskaninda ayni zamanda. cok yazik, koca galatasaray kimlerin elinde. surada yazan akli basinda o kadar az adam kaldi ki. ısini yapip bu kitleyle arasina kalin bi duvar cekecek bir baskani da yok camianin. cok uzucu.
  • 532
    bu takımın taraftara göre net eksikleri var. merkez orta saha ve sağ bek. merkez orta sahayı belli bir süre kerem kotardı ama beklenen verimi alamadık. sağ bek bölgesini ise kaan'la idare ettik.

    şu anda merkez orta saha ve sağ bek konusunda hala eksiğiz. kaan sakat, kerem beklenen dinamizmi veremiyor, dubois isteksiz. hal böyleyken bu bölgeler aciliyet içeriyor.

    3 ağustosta beşiktaş ile bir süper kupa maçına çıkacağız. tek maç üzerinden oynanacak. bu transferleri o tarihe kadar yapmak gerekiyor. transferler yapılır yine kaydederiz o başka mesele ama transferler yapılmadan kaybedersek o zaman ortalık daha da karışır. gerçi beşiktaş bizi bir finalde yenecekse o finale de çıkmayalım o da ayrı konu.

    aslına bakarsanız bu dönemde taraftarın tepkisi sadece transfer işi de değil. birçok vaadi var mevcut yönetimin ama hiçbiri gerçekleşmedi. bunun üzerine üç kuruşa aldığımız köhn'ün parası yatmamış. devre arası rekor fiyatla boey satmışken köhn'ün parası dahi ödenmemişse insanlar tepki gösterir.

    bu transfer döneminde taraftarın tepkisini doğru buluyorum. yönetimde erden timur olsa tepki yüksek de olmazdı ona da eminim.
  • 533
    umarım yine en iyisini almak için uğraşıp aurier, ndombele gibi oyunculara kalmayız. zira alınabilecek bazı oyuncular şimdiden gayet makul fiyatlarla başka takımlara transfer olmaya başladı.
    önceden anlaşılıp, ön protokol imzalanan batshuayi dışında hiçbir transfer hareketliliği yok. sağ bek ve orta saha transferi kadar bence önemli olan şişkin ve gereksiz oyuncularla dolu kadronun budanmasına yönelik hiçbir adım da henüz göremedik.

    aşırı yangın yapmaya bence gerek yok ama bazı soruları sormazsak sezon sonunda çok üzülürüz.
    1 yıldır eksik olan orta saha, 6 aydır hiç olmayan sağ bek transferlerine neden daha öncesinde hiç hazırlık yapılmadı? dursun özbek'in bizzat antalya'ya gidip uğraştığı, yöneticilerin bizzat ağzından methiyeler dizilen oğuz aydın transferi neden bitirilemedi? üstelik fb'ye kaptırmamız kuvvetle muhtemel. cenk ergün ve ibrahim hatipoğlu (menajerlerin ikna ettiği ve zaten bize gelmek isteyen oyunculardan bahsetmiyorum) yöneticilik becerileriyle hangi transferi bitirebilir?

    muslera 38 yaşında. kadroda 1 tane sağ bek orijinli oyuncun yok. sol bekte köhn dışında 1 tane alternatifin yok kaldı ki köhn şampiyonlar ligi için ne kadar yeterli olur? torreira haricinde 1 tane galatasaray seviyesinde orta saha merkez oyuncun yok. 37 yaşındaki mertens haricinde 1 tane 10 numara alternatifin yok. zaha ve ziyech gibi oyuncuların yeteneğine söylenecek söz yok fakat gösterecekleri istikrarlı performansa, uzun maratonda sergileyecekleri randımana ne kadar güvenebiliriz? okan hocanın her zaman barış alper, kaan ayhan gibi şapkadan çıkarmasını mı umacağız?

    umarım okan hoca dünkü açıklamaları taraftarın gazını almak, sabretmeye teşvik etmek için yapmıştır. aksi taktirde ben kendisinin gördüğü kadar toz pembe bir tablo göremiyorum. her şeye rağmen okan hocaya güveniyorum. çünkü tutunacak yegane dalımız artık kendisi.
  • 538
    bizzat geçen sene yaşanan olayların kopyasının yaşandığı dönem.

    - geçen sene rashica'yı okan hoca çok istiyordu hatta bir kaç kere basın toplantılarında bahsetmişti. her gün ha geldi ha geliyordu sonra beşiktaş'a gitti.

    - bu sezon oğuz çok istendi. her gün ha geldi ha gelecek diye haberler çıktı. sonuç fenerbahçe'ye gitti.

    - geçen sezon da galatasaray orta sahaya en büyük bütçeyi ayıracaktı. goretzka, guendouzi, gravenberch havada uçuşuyordu. sonunda eylül ayına gelince az kalsın vecino alacaklardı. sıtmaya razı edip kiralık bitik ndombele getirdiler.

    - şimdi de sezon başından beri bütçe var, orta sahaya para harcanacak deniyor. mctominay, ilkay, wendel falan havalarda uçuşuyor ama sonuç gene yok tabi ki.

    bana göre galatasaray daha geçen sezonun başından beri çok yanlış bir transfer politikası izliyor. "en iyisini alacağız, yıldız getireceğiz" gibi söylemlerle taraftarı da bu hayal dünyasına alet ediyor. normal de hiç alamayacakları adamların peşinden koşup taraftara hayal satıyorlar.

    yönetimin başında a ismi varmış, b ismi varmış fark etmiyor. günün sonunda hepsi aynı kafada çalışıyor çünkü. taraftarın da yöneticilerin de hangi ligde oynandığının, türk futbolunun ekonomik durumunun farkına varması lazım. sürekli torreira, icardi örneği veriliyor ama bunlar büyük piyangoydu. bir daha böyle transferleri on yılda bir yaparsın. aynı felipe melo gibi.

    yıllardır şöyle scout ekibimiz var diyorlar. ne hikmetse dibinde ki ülkelerden hiç haberleri olmuyor. sonra sağır sultanın bile duyduğu wonderkidlerin peşinden koşup "scout" diyorlar. onları juve, chelsea vs. falan istiyor ama scouta bak!

    geçen sezon yıldız diye diye hem maaş bütçesini mahvettin hem de avrupa'da senin yarı fiyatına kurulmuş, belki daha da azına kurulmuş takımlara fizik olarak ezildin ve elendin.

    bu saatten sonra bu zihniyet değişmeyecek tabi ki ama elinde çok güzel bir potansiyel vardı. onu sekteye uğrattın. şimdi de aynı mantıkla hareket ediyorsun.
  • 539
    bir türlü anlayamadığım bir konu var; bizim neden transfere ihtiyacımız var ki? bu ihtiyaç nereden hasıl oldu? misal okan hoca 3-4-2-1 oynayacağım dese nerede eksik var?

    muslera
    davinson nelson apo
    barış torreira demirbay köhn
    ziyech mertens
    ıcardi

    hepsinin ikişer yedeği var köhn hariç. ıcardi ye de ikame alındı.

    senaryo buysa yangınınız neden? değilse planlamanın bu olmadığını nereden biliyorsunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın