• 715
    bircok hatali hamlelere ragmen (emin bayram kalabilirdi, ya da oguz aydin kaptirilmayabilirdi gibi), suana kadar cok dogru profilleri takimimiza kattigimizi dusundugum transfer donemi. hatta bu donemde, tarihte daha onceki donemlere gore daha yuksek oranda cok temel dogrulari yaptigimizi dusunuyorum.

    3 transfer yapildi, en yaslisi 30 yasinda, ve bu isim batshuayi. 30 yasinda adam alicaksaniz cok net bir oyuncu olmasi lazim ki bence batshuayi ihtiyacimiz dogrultusunda cok net ve ne verecegi belli olan bir isim. yedek/rotasyon forvet icin gercekten ideal profil.

    onun disindaki 2 isim jelert ve sara. cok temel dogrular dedim cunku bu iki isim de genc ve kariyerlerinde cikista olan isimler. ayrica profil olarak galatasaray bu oyuncularin bir ust seviyeye cikmak icin gorebilecegi bir basamak olabilir. genc -> kariyer olarak cikista -> galatasray ve sampiyonlar ligi -> daha buyuk transfer... yani sadece takimimizin hedefi degil, bizden bagimsiz olarak bu profiller basarili olmak isteyecek, oynamak ve gelismek isteyecek profiller. tutar, tutmaz ayri konu. ayrica burada bahsettigim bu oyunculardan yuksek bonservisler kazaniriz da degil. illaha ki ticari olarak buyuk kar etmek zorunda degiliz. aldigin fiyata bile satmak maddi olarak hicbirsey kaybettirmez. genc, dinamik futbolcunu oynatir, ondan verim alir, yeri geldiginde de gonderirsin. tutmazsa, yine kucuk bir zararla gonderebilirsin. gondermekte zorluk yasayacagin 30 yas ustu-basariya doymus oyuncularla takimi doldurmaktansa transferde yas limiti koyup yuksek bonservis-gorece dusuk maas uzun vadede maddi olarak takimi duzluge cikaracak formul.

    hic mi 30 yas ustu oyuncu olmaz? tabii ki olacak. ve ne sansliyiz ki icardi, muslera gibi 30 yas ustundeki oyunculara sahibiz. misal, rafa silva gibi bir oyuncuya 6 milyon euro maas baglayarak net bir orta saha, ne verecegi belli bir isim alinabilir. fakat biz zaten o kotamizi zaha, ziyech, icardi, mertens ile doldurmus durumdayiz.

    sara'nin bonservisine gelecek olursak... bu profilde bir isim almak istiyorsaniz bu bonservisi vereceksiniz. en basitinden kerem akturkoglu'nun gol-asist sayilarinda turkiye liginde cift haneye ulastigi formda oldugu bir sezon sonunda satildigini dusunun, 15 milyondan asagi biraksak kaziklandigimizi dusunurduk. sara'nin da formda bir sezon sonrasi dusuk butcelerle alinmasini bekleyemeyiz. alinmali mi o baska konu. ayrica ben sara'nin galatasaray'a gelmeye ikna edilmesinin bile bir nebze basari oldugunu dusunuyorum. 25 yasinda championship'te cikis yakalamis bir brezilyali, orta sira premier lig ekiplerine cok rahat transfer yapabilirdi. cogu zaman da sadece para ile bu profilleri ikna edemezsiniz.

    jelert'e ekstra bir sey demeye gerek yok. sonuc olarak dogru transfer hamleleri, umarim benzer transfer politikasina devam ederiz, populizme yenik dusmeden benzer profillerde israrci oluruz. ben bu profildeki transferlerin taraftarca daha cok alkislanip tesvik edilmesi gerektigini dusunuyorum. sadece ziyech'lere zaha'lara prim vererek her sey basa sariyor cunku.
  • 718
    geçen yaza göre çok iyi ilerleyen dönem.

    -zaniolo, tete, zaha, hakim ziyech gibi hem parasal hem de oyun karakteri olarak tamamen yük oyunculardan kurtulmak üzereyiz. bu yazın en büyük sorunu buydu.

    -bonservisler tartışılır ama jelert, gabriel sara 25 yaş altı belli kalitesi olan başarıya aç oyuncular alındı. maaşları 5 milyon euro üstü olacak yaşlı oyuncu alınmadı 2 ve 8 numaraya.

    -kadroda muslera nelsson davinsson torreira barış icardi gibi sağlam oyuncular kaldı, acı bir kaybımız yok.

    daha yapılacak çok iş var da hazirandan beri yapılan eleştirilerin linçlerin düzeyini haketmeyen bir ivmeyle gidiyor şu an.
  • 719
    muslera, davinson, torreira ve icardi omurgasına sahibiz. kaliteli bir omurga demek şampiyonluğun yarısı demektir.

    nelsson, kerem demirbay, kerem aktürkoğlu, ziyech, mertens ve barış alper gibi ligin üzerinde kaliteye sahip yan parçalarımız da var. bunlara jelert ve sara gibi 2 genç yetenek ekledik.

    yalnız sol bek ve orta sahada nicelik olarak halen eksiğiz. sağ kanatta ise ziyech ile yunus akgün güven vermemeye devam ediyor. ana kadrodan kimsenin ayrılmadığı senaryoda minimum bu 3 mevkiye transfer gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın