• 61
    24-25 sezonunda transfer döneminin kapanması ile birlikte kadroda skor üretecek icardi - osimhen haricinde kimse yok diyen galatasaray taraftarına bu sezonu hatırlatmak gerekiyor.

    kadroya bakıldığında ne saf bir golcü ne de kanattan skor katkısı verecek kimse yok gibi görünüyor. fakat bu dönemde takım öyle bir kompakt futbol oynadı, öyle büyük bir enerji ile rakip takımı boğdu ki selçuk-melo orta saha ikilisi bile 10'ar golün üzerine çıktı.

    yani futbolda skor, sadece skor yapan özellikte futbolcular sayesinde gelmiyor. birlikte oynama, taktiksel bütünlük ve yüksek enerjinin kaliteli isimlerle birleşmesiyle de aslında istediğiniz skorları elde ediyorsunuz. ki bu sezondan farklı olarak 24-25 sezonunda forvetimizde dünya çapında iki isim var.

    o efsane kadroyu hatırlayalım:

    ------------------------muslera-------------------------
    eboue-------semih-------ujfalusi------riera
    engin--------melo---------selçuk--------emre ç.
    -------------elmander------necati-------------
  • 62
    sezona başlayan kadro ile bitirilen kadronun hiçbir alakası yoktu bu sezonun.

    ilk maçımız olan 11 eylül 2011 istanbul bb spor galatasaray maçında sahaya çıkan kadro hiç oturmamış, alışkanlık kazanmamış bir kadroydu, neredeyse kimse kendi bölgesinde oynamıyordu.

    11 eylül 2011 istanbul bb spor galatasaray maçı kadrosu:

    ----------------------muslera-------------------------
    ujfalusi-------gökhan zan-------servet çetin------çağlar birinci
    -------------melo---------sabri sarıoğlu-----------
    --------------------selçuk inan-------------
    -kazım----------------------------------------eboue
    ----------------------baros-------------

    sezon içinde kadroyu oturtana kadar ilk 11 haftada tam 6 maçta puan kaybetmiştik, 6 farklı dizilişle oynamış ve durmadan denemeler yapmıştık. elmander-sercan, elmander tek forvet, baros tek forvet gibi denemeler yapmıştık. bu sezon başarılı olmamızı sağlayan 4-4-2 elmas ilk fenerbahçe maçında fatih hoca'nın birden emre çolak'ı orta saha başlatıp alex'i kitletme rolünü vermesiyle başladı ve 11 maçlık mağlup olmama serimiz devam etti. o zaman için müthiş bir şeydi üst üste 9 maç falan kazandık.

    sezonu bitiren ve en iyi kadromuz da böyleydi:

    ------------------------muslera-------------------------
    eboue-------semih-------ujfalusi------h.balta
    ---------------melo---------selçuk--------
    ------engin--------------------------emre çolak-------
    -------------elmander------necati-------------

    galatasaray tarihinin en iyi futbol oynayan takımlarından biriydi bu kadro ve 34 maçta 69 gol ile bitirdi ligi, maç başı 2.03 gol ortalaması ile oynadık. çok az yiyip kapattık açığı ama yine de skor üretme konusunda ekstra adam bulsak bile zorlandığımız dönemler oldu. o sezon da net şekilde sezon içinde nasıl gol atacağız fikri aklıma geliyordu ama takım bir şekilde çoğunlukla çözüm üretiyordu.

    galatasaray'ı müthiş şekilde hissettiğim, fenerbahçe süper final maçında hüngür hüngür ağladığımız bir sezon, en çok zevk aldığım, takım oturduktan sonra izlemekten en çok zevk aldığım sezon bu sezon. 12-13 kadrosu daha kaliteliydi ama 11-12 galatasaray oyunuyla hiç alakası olmayan bir oyun oynuyorduk, 11-12 kadrosuyla avrupada oynayabilmek, avrupa takımlarını nasıl bayılttığını görmek isterdim. 12-13 kadrosu da tatmin etse de benim hayallerim hep 11-12 ana kadrosuyla oynamakta kaldı.

    sıfırdan kurulmuş bir takım olan bu kadroya yapılan neredeyse her ekleme müthişti. eboue-ujfa-melo-selçuk-engin-muslera-elmander-devre arası necati neredeyse ıska geçilen transfer yoktu. riera başta tutmamış öteki sezon ise sol beke geçince müthiş performans vermişti yine. keşke şu kalitede futbol oynayabilen bir galatasaray'ı tekrar izleyebilsek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın