• 12
    6. turda açık kategoride kanada ile, kadınlarda da slovenya ile 2-2 berabere kaldığımız olimpiyatlardır. erkeklerde müsabakaların hemen başlarında siyahlarla oynayan mustafa yılmaz ve yağız kaan erdoğmuş kayıp konumda kalırken tam tersine beyazlarda oynayan ediz gürel ve emre can üstün konumlarda kaldı. mustafa ve yağız kaan net şekilde kaybettiler fakat sonrasında sırasıyla ediz ve emre beyazlarla kazanınca turnuvanın flaş ekiplerinden olan kanada karşısında 2-2'yi bulabildik. kağıt üzerinde kanada'yı en azından 2.5-1.5 yenmemiz gerekiyor gibi gözüküyordu fakat kanadalı oyuncular kağıt üzerindeki elolarından daha kaliteli oyuncular. nitekim 50. başladıkları bu olimpiyatlarda şu anda son beraberliklerine rağmen 40. sıradalar. muhtemelen ilk 20'ler civarını zorlayarak olimpiyatları tamamlayacaklar.

    kadınlarda ise 4 maçın 4'ünde de bir ara üstün konumda olmamıza rağmen önce kübra öztürk blunder ile yenik konuma düştü. ardından ekaterina atalık hafif üstün konumu beraberlik ile noktalandırdı. işin en kötüsü ise betül cemre kadıoğlu'nun müsabakasında geldi. bir ara +4 konumda olmasına rağmen süresinin de azalmasıyla o avantajını yitirdi ve berabere kaldı. bunlar olurken kübra öztürk de terk edince bir anda beraberliği kurtarmak gülenay aydın'a kaldı. neyse ki maçın genelindeki hafif üstün konumunu maçın sonlarında net üstünlüğe çevirip kazandı ve en azından beraberliği kurtardık. açıkçası slovenya ile kadınlarda 2-2 kalmak biraz kötü oldu.

    6. tur sonunda açık kategoride 37. sırada, kadınlarda ise 26. sırada bulunuyoruz. bugün olimpiyatların dinlenme günü ve 7. tur yarın yapılacak. açık kategoride şili ile, kadınlarda ise estonya ile karşılaşacağız. iki ülke de genel ortalamada bizim seviyemizin altında fakat ilk masa bazında ise oldukça güçlü ekipler. ilk masada olası bir yenilgiyi üstlenerek 3-1'lik galibiyetler en ideal senaryomuz olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın