• 163
    altın noktanın iskeleti korumak olduğu transfer dönemi. iskeletin üzerine eksik kalan noktalara takımın kalitesi seviyesinde oyuncular, kulübeye ise bize yedekten gelip katkı verebilecek oyuncularla transfer dönemini geçirmeliyiz.

    muslera-abdülkerim-torreira-barış-icardi değişmemesi gereken iskelet kısmı. 10 numara, 8 numara ve sağ bek nokta transferleri ile bu iskelet perçinlenip sapasağlam hale getirilmeli. ektra olarak ziyech'i elden çıkarırsak daha güvenilir, ne vereceği belli bir kanat alınabilir. ayrıca icardi'ye bir yedek forvet gerekiyor, bence bir özelliği elit seviyede olan bir oyuncu lazım, örneğin hava üstünlüğü, sıkışan maçlarda oyuna alıp o özelliğinden faydalanmalıyız. trabzon'daki onuachu veya karagümrük'deki marcao gibi bir oyuncu bence iyi olur.

    muslera
    sağ bek - davinson(28)-abdulkerim(29) - köhn(25)
    torreira (28) - 8 numara
    ziyech(31) -10 numara - barış (23)
    icardi (31)

    muslera'yı yaş ortalamasına katmıyorum, yaşı bir şey ifade etmiyor bence. ilk 11'de yazdığım 7 oyuncunun yaş ortalaması 27.8 oluyor. bunu 27 veya biraz daha altına indirebilmek için de alınacak 3 oyuncunun 2si 25 yaş altı olması iyi olacak. takımın atletizm seviyesini de bir tık arttırmalı bu transferler.

    yedekler: günay, emin, kazımcan, kaan, berkan, demirbay, mertens, dubois, yedek snt

    gidenler ;
    nelsson >15m euro
    zaniolo - 13-15m euro
    zaha,ndombele,aurier,vinicius,midstjö
    eyüp, tete, yusuf demir, ross kiralık

    25-30m euro'luk bir bonservis girişi olur bu durumda. 30 da boey'den geldi. bankalar birliği anlaşmasından da kurtulmuş bir galatasaray 3 ilk on bir oyuncusu için 30 civarı parayı harcamalı.

    khephren thuram , youssouf fofana, sofyan amrabat, kumbedi, valentin gendrey, rafa, sambi lokonga, oğuz aydın, yusuf yazıcı, salih özcan, atakan karazor, yasin özcan gibi oyuncuların isimlerini yazın sık sık duyacağız bence.
  • 171
    1 temmuz 2024 tarihinden önce tamamlanması gereken transfer donemidir.

    sen beride 1-2 milyon euro kar edeyim diye pazarlik uzatirken, gelen vatandaslar takima uyum saglayana kadar 5-10 milyon euro çöpe gidiyor.

    kimler mesela?

    ndombele
    aurier
    vinicius
    zaha
    ziyech

    bunların maaslarinin ama tamamı ama bir kısmı tamamen çöpe gitti.

    lutfen üç kuruş kar edecegiz diye, takima uyum surecini uzatan, lig basladiktan sonra form tutmaya calisan futbolcu mezarlığına donmeyelim.

    baskanlik secimi de oldu bitti.

    sampiyonluk da geldi.

    artik yok kupayı bekleyelim, yok tahta acilsin da pazarlik edelim bu isleri gecelim.

    buyuk takimlar 6 ay onceden protokol yapiyor. lig bitmeden transferleri bitiriyor. bazi elit kuluplerin 3 sezon sonra takimin basina gececek teknik direktoru bile belli simdiden.

    lutfen ama lutfen bari 1 transfer donemini karin agrisi olmadan bitirelim.
  • 172
    a planı ilkay gündoğan (8 - 10 numara bölgesi için)
    a planı olmazsa stratejiyi değiştirip ya da ek olarak, öncelikli olarak thomas partey ya da sofyan amrabat profilinde bir isim.
    sağ beke mutlak suretle mariano, eboue kalibresinde tecrübeli fakat 30'larında bir isim. sol bek için iyi bir alternatif varsa kesinlikle alınmalı. scout transferi cl için handikaplı olabilir. o nedenle tecrübe.
    yedek forvet için weghorst profilinde bir isim olabilirse direkt kendisi.
    stoper hattında olası ayrılıklar düşünüldüğünde transfere ek olarak emin bayram mutlaka tutulmalı.
  • 173
    zaha, tete, ndombele, vinicius, aurier bizim göndermemiz gereken oyuncular. nelsson, demirbay, kerem aktürkoğlu, yunus akgün teklif durumuna göre satılabilecek oyuncular. zaniolo kalsa daha iyi olur ama yerine alabileceğimiz bir oyuncu belirlendiyse ve 15 üstü bir teklif varsa satılabilir. bu durumda elimizde muslera-köhn-apo-sanchez-torreira-baris alper-icardi iskeleti kalıyor. ziyech iyi bir teklif varsa bütçe yaratmak için satılabilir çünkü devamlılığı yok, en azından bu sene yoktu. ancak kalırsa da sözleşme şartları -surekli sakatlanmazsa tabi- bu çapta bir adama göre fena değil. katkısı olacaktır.

    çok çok sağlam bir sağ bek en geç temmuz ayında çözülmeli. bu konuda yazılacak tek şey bu.

    torreira kadar güvenilir bir orta saha gereken para neyse verilip alınmalı. begenmedigimiz fred'in fenere katkısı ortada. 22-26 yaş aralığında muazzam bir orta sahaya transfer bütçesinin yarısı gömülse itiraz etmem. hep boey gibi 1 milyona alıp 30 milyona satamayiz, bazen de 15 milyona alıp 30-40 milyona satmayı öğrenmemiz lazım.

    zaniolo kalırsa sağa transfere gerek yok. kalmazsa şimdiden birkac aday belirlenip duruma göre transferleri anında bitirilebilecek noktaya getirilmeli. sol tarafta barış alper'in arkasına genç ve yetenekli bir scout transferi yapılmalı. rakipler barış alper'i durdurmak için tekme atmak gerektiğini fark ettiler, şerefli(!) türk hakemleri sayesinde ayakları paramparça dolaşıyor çocuk, o transfer yapılırken barış'ın uzun süreli sakatlanabilecegi (allah korusun) göz önünde bulundurulmalı.

    mertens'in ikamesi de artık bulunmalı. oralarda iş yapabilecek yığınla oyuncu var, pahalı evet ama var, gerekirse riske girer mertens'i yedekte oturtursun, aldığın oyuncuyu mertens'le yedeklersin.

    dubois mutlaka takımda kalmalı, zırlamadan hem sağı hem solu yedekleyebilen, ligi ve takımı bilen oyuncuyu bulmak çok zor. dubois ve kaan ayhan seneye üç kulvarda ciddi mücadele verecek takımı hem bek hem de kaan'ın orta saha oynayabilmesi itibariyle orta saha olarak rahatlatır.

    icardi'nin arkasına gelmesi gereken forvet kim direkt söyleyeyim: marcao. ligde iş yapar, avrupa'da da sıkıştığımız anlarda oyunu kontraya çevirmeye yardımcı olur, alınabiliyorsa hazır karagümrük de küme düşmüşken çökmek lazım. oyun planını maç icinde değiştirebilmek adına aradığımız az maliyetli forvet kendisidir. galatasaray'a koşa koşa gelir, yedek kulübesinde de zırlamadan oturur. tabi alınabiliyorsa.

    zaha-nelsson-tete-zaniolo dörtlüsü bir aksilik olmazsa 40 milyon civarı bütçe oluşturacaktır. kerem ve yunus da giderse bu bütçe 60 milyona yaklaşacaktır. şimdiden satış planlarını yapıp şampiyonlar ligi elemelerine tam kadro girmemiz çok önemli. şampiyonlar ligine katılmak demek her sene bu dört oyuncunun satışından gelecek para kadar bütçe yaratmak demek.

    biliyorum şampiyon olalı birkaç saat oldu ama karşımızda uyumayan bir kötülük var. iyilerin başarılı olmaya devam edebilmesi için en az kötüler kadar çok çalışması lazım. yönetim tekrar seçildi, okan hoca görevinin başında, erden başkan da ikna edilip 1 hafta sonra bu planlamalara başlamak lazım. kupa 1'e katılamamak demek 3-4 yıllık bütün uzun vadeli planların boşa gitmesi demek olur.

    hedef 25. şampiyonluk ve kupa 1'de son 16. allah yardımcımız olsun.
  • 177
    artık bayern-vari bir takım olduğumuza göre ne biliyim bir fred-gedson filan çekebiliriz. sol bek'e ferdi'yi de alabiliriz. haha

    neyse bu kez ilk 8 transferi yapılır umarım. gerisi zaten az çok hallolur. kerem demirbay-berkan ve hatta taylan ile iyi bir yedek orta sahamız olmuş olur. sadece as bir 8 lazım. mertens'in durumu ne olacak bilmiyorum ama her halükarda ince işleri yapacak presi seven 8 10 karışımı bir adam da lazım.

    sağ bek'e hızlı ve güçlü bir adam şart. şöyle bol bol bindireninden bir tane.

    kanatlarda aşırı şişkinlik var kiradan dönecekler sebebiyle. zaniolo'nun bir şekilde yine gönderilmesinden yanayım. yunus akgün'ün ondan daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. zaha'yı da maalesef çok yetenekli olsa da göndermemiz şart. çok bencil çünkü. yine tete'nin galatasaray kalibresinde olmadığı bariz. bu isimler yerine can keleş denenebilir. ziyech çok yetenekli ama ne gücü ne hızı var. güzel maçlar çözdü ama sezon başı antrenmanlarıyla değişik bir ziyech izletir mi emin değilim.

    kadrom:
    muslera
    transfer-davidson-apo-köhn

    yunus-torreira-transfer-barış

    transfer

    icardi
  • 178
    günay/jankat
    kaan/ali emin abdülkerim kazımcan
    berkan demirbay
    yunus eyüp aktürkoğlu
    barış

    yerli rotasyonu korunmalıdır. kazımcan yerine türkiye'de yetişmemiş bir sol bek alınırsa, günay yerine türkiye'de yetişmiş bir kaleci alınabilir.

    muslera
    transfer transfer (boş) köhn
    torreira transfer
    transfer mertens/transfer transfer
    icardi/transfer

    yabancı rotasyonu korunmalıdır. davinson veya nelsson'dan biri kalırsa stoper transferine ihtiyaç yok. ziyech veya zaha ya da ikisi birden kalmak isterse de oralara transfere gerek yok. hatta ziyech veya zaha'dan biri kaldı ve zaniolo da kalmak istedi yine transfere ihtiyaç olmaz.

    jankat, ali, emin yunus altyapı oyuncusu kontenjanını oluşturur. abdülkerim, kazımcan, aktürkoğlu ve barış türkiye'de yetişmiş oyuncu kontenjanını oluşturur. günay, kaan, berkan, demirbay ve eyüp de yurt dışında yetişmiş oyuncularımız olur. yabancı olarak da 12 oyuncu ile taş gibi rotasyon kurmuş oluruz.
  • 179
    önem sırasına göre;

    -en az torreira kalitesinde 8 numara
    -köhn ile devam edeceksek savunma yönü baskın atletik sağ bek
    -mertens'i yedek kulübesine gönderecek kalibrede forvet arkası
    -icardi'nin arkasına bir sprinter bir de target man oynayabilecek yedek forvet. bu tek değişiklikle farklı oyun tarzlarına geçebilmek için.

    gerisi kiradan dönenler ve ilk 11'den yedek durumuna kayanlar ile halledilir.
  • 182
    12 yabancı sınırı ile başlayacak ve sonunda 11'e düşecek sezon öncesi transfer dönemi.

    muslera
    sanchez
    nelsson
    köhn
    torrerira
    ziyech
    mertens
    icardi

    bu 8 oyuncu ne olursa olsun kalmalı. aralarında en zayıf olan köhn yerine acayip iyi bir fırsat transferi olursa köhn de gidebilir. kendisi süper lig için yeterli ama avrupa'da maalesef çok zayıf kalıyor.

    aurier
    ndombele
    oliveira
    zaha
    tete
    vinicius

    buradaki 6 arkadaştan 3ü zaten kiralık. diğer 3ünü de bir şekilde yollamamız gerekiyor. birisinin çıkıp sacha boey performansı göstemesini beklemek büyük hayalperestlik olur.
    galatasaray zaha-tete-oliveira 3lüsünden lig-cl-ztk 3lüsünde 15 gol 13 asist verim alabildi. oliveira sakattı ama diğer ikili 42-45 maça çıktılar.

    galatasaray'da başarısızlığın bedeli bellidir, sabır skalası çok düşük olduğu için başarılıdır.

    zaniolo
    ross
    cicaldau
    dubois

    bu arkadaşlar da kiralık gidenler. herkesin prime zaniolo hayali var ama tıpkı zaha gibi zaniolo da galatasaray'ın oyununa uygun bir futbolcu değil. mevkisi yok bir kere. dolayısıyla hepsinin ya tekrar kiralık ya da satılık gitmesi gerekiyor.

    gelelim yerlilere. yerli isimleri yazmıyorum. satış kesinlikle olmamalı. kiralıktan dönen emin ve yunus da takımda tutulmalı.

    benim ideal kadrom
    ---------------muslera-----------

    transfer sanchez apokerim köhn

    ----------torreira transfer-------

    ziyech-------mertens-------barış

    ----------------icardi-------------

    bu tabi şimdilik ideal 11. öyle bir 10 numara transferi yapılır ki mertens yedek kalır. dediğim gibi bir fırsat transferi olur, köhn yedek kalır. sürekliliği çok yüksek bir sağ kanat oyuncusu olur ziyech yedek kalır. kerem kendini bulur, barış alper sağ kanat olur.

    transfer döneminde asıl olay kilit yabancı transferlerini halletmek kadar doğru yerli oyuncuları almak. geçtiğimiz sene yerli olarak aldığımız isim halil dervişoğlu idi. (kerem demirbay türkiye'de yetişmediği veya milli takımda oynamadığı için yerli olarak sayılmıyor).

    oğuz aydın, can uzun, rıdvan yılmaz, bertuğ yıldırım gibi oyuncular almak gerekiyor. şampiyonlar ligi statüsü değiştiği ve en az 8 maç yapılacağı için yedeklerimiz bu seneki gibi olmamalı. galatasaray ligin ilk yarısını solbeksiz, ikinci yarısını sağbeksiz, torreira ve icardi ikilisi yedeksiz bir şekilde sezonu tamamladı. önümüzdeki sene bu şekilde mahvoluruz. şampiyonlar ligi statüsü öyle bir hale geldi ki fikstür bayern münih - tr deplasman - tr içeride - real madrid - tr deplasman - tr deplasman - manchester city şeklinde olabilir. yukarıda tr yazan yerlerde çok ciddi rotasyon yapılmazsa 3 maçta 15 gol yiyebilirsin. bu yediğin 15 golün üzerine de kaybedeceğin puanlardan süper ligi de kaybedersin. 2023-2024 sezonunda fenerbahçe sadece 1 maç kaybettiği için 2. oldu kimse bunu unutmasın.

    artık isim transferi yapmamıza gerek yok. takımın kendi içindeki güveni ve teknik direktörlerine güveni yeterli. yıldız oyuncuya değil verimli oyuncuya ihtiyacımız var. özellikle 11-12 km'nin altında koşu mesafesi olmayan oyunculara yönelmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın