• 171
    zaha, tete, ndombele, vinicius, aurier bizim göndermemiz gereken oyuncular. nelsson, demirbay, kerem aktürkoğlu, yunus akgün teklif durumuna göre satılabilecek oyuncular. zaniolo kalsa daha iyi olur ama yerine alabileceğimiz bir oyuncu belirlendiyse ve 15 üstü bir teklif varsa satılabilir. bu durumda elimizde muslera-köhn-apo-sanchez-torreira-baris alper-icardi iskeleti kalıyor. ziyech iyi bir teklif varsa bütçe yaratmak için satılabilir çünkü devamlılığı yok, en azından bu sene yoktu. ancak kalırsa da sözleşme şartları -surekli sakatlanmazsa tabi- bu çapta bir adama göre fena değil. katkısı olacaktır.

    çok çok sağlam bir sağ bek en geç temmuz ayında çözülmeli. bu konuda yazılacak tek şey bu.

    torreira kadar güvenilir bir orta saha gereken para neyse verilip alınmalı. begenmedigimiz fred'in fenere katkısı ortada. 22-26 yaş aralığında muazzam bir orta sahaya transfer bütçesinin yarısı gömülse itiraz etmem. hep boey gibi 1 milyona alıp 30 milyona satamayiz, bazen de 15 milyona alıp 30-40 milyona satmayı öğrenmemiz lazım.

    zaniolo kalırsa sağa transfere gerek yok. kalmazsa şimdiden birkac aday belirlenip duruma göre transferleri anında bitirilebilecek noktaya getirilmeli. sol tarafta barış alper'in arkasına genç ve yetenekli bir scout transferi yapılmalı. rakipler barış alper'i durdurmak için tekme atmak gerektiğini fark ettiler, şerefli(!) türk hakemleri sayesinde ayakları paramparça dolaşıyor çocuk, o transfer yapılırken barış'ın uzun süreli sakatlanabilecegi (allah korusun) göz önünde bulundurulmalı.

    mertens'in ikamesi de artık bulunmalı. oralarda iş yapabilecek yığınla oyuncu var, pahalı evet ama var, gerekirse riske girer mertens'i yedekte oturtursun, aldığın oyuncuyu mertens'le yedeklersin.

    dubois mutlaka takımda kalmalı, zırlamadan hem sağı hem solu yedekleyebilen, ligi ve takımı bilen oyuncuyu bulmak çok zor. dubois ve kaan ayhan seneye üç kulvarda ciddi mücadele verecek takımı hem bek hem de kaan'ın orta saha oynayabilmesi itibariyle orta saha olarak rahatlatır.

    icardi'nin arkasına gelmesi gereken forvet kim direkt söyleyeyim: marcao. ligde iş yapar, avrupa'da da sıkıştığımız anlarda oyunu kontraya çevirmeye yardımcı olur, alınabiliyorsa hazır karagümrük de küme düşmüşken çökmek lazım. oyun planını maç icinde değiştirebilmek adına aradığımız az maliyetli forvet kendisidir. galatasaray'a koşa koşa gelir, yedek kulübesinde de zırlamadan oturur. tabi alınabiliyorsa.

    zaha-nelsson-tete-zaniolo dörtlüsü bir aksilik olmazsa 40 milyon civarı bütçe oluşturacaktır. kerem ve yunus da giderse bu bütçe 60 milyona yaklaşacaktır. şimdiden satış planlarını yapıp şampiyonlar ligi elemelerine tam kadro girmemiz çok önemli. şampiyonlar ligine katılmak demek her sene bu dört oyuncunun satışından gelecek para kadar bütçe yaratmak demek.

    biliyorum şampiyon olalı birkaç saat oldu ama karşımızda uyumayan bir kötülük var. iyilerin başarılı olmaya devam edebilmesi için en az kötüler kadar çok çalışması lazım. yönetim tekrar seçildi, okan hoca görevinin başında, erden başkan da ikna edilip 1 hafta sonra bu planlamalara başlamak lazım. kupa 1'e katılamamak demek 3-4 yıllık bütün uzun vadeli planların boşa gitmesi demek olur.

    hedef 25. şampiyonluk ve kupa 1'de son 16. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın