• 109
    8 ve 10 numara dışında genç oyuncu transferine yönelmemiz gerekiyor. 8 numara için paraya kıymamız gerekecek. 10 numara için mertens ile dönüşümlü oynayabilecek biri düşünülmeli. bu oyuncu 12. yabancı oyuncu olarak düşünülebilir. böylelikle her bölgede 1 yabancı oyuncu olurken 10 numara bölgesine 2 yabancı oyuncu ayırmış olacağız.

    oğuz aydın - can keleş ikilisinden en az birini kadroya katmalıyız. teknik ekip hangisinin iyi olduğunu belirleyecektir. burada bizim avantajımız şu; fenerde sağ açıkta cengiz ve irfan, beşiktaşta da rachica ve gezzal var. benim gönlümden geçen isim oğuz aydın. fizik olarak barış alper gibi gelişebilir. fransadan ilgilenen kulüpeler olduğunu duymuştum. aslında bu bölgeye yunus da gelecek ama gelelcek yılları düşünerek en azından birini kadroya katmalıyız.

    sağ bek için dinamik ve güçlü bir genç oyuncu almalıyız. scout ekibi iş başına!

    sol bek için yerli bir alternatif aramalıyız. buraya frieburg oyuncusu berkay konuşuluyor. umarım yeterli bir oyuncudur. gençliği bizim için büyük avantaj.

    santrafor bölgesine de icardi'yi yedekleyebilecek bir oyuncu alınmalı. 12 yabancı hakkı diğer bölgelere harcandığı için bu bölgeye ben erencan'ı isterim açíkcası.

    ana çekirdekten kimsenin gitmediği senaryoda 5 transfer eder. bu beş transferin üçünü haziran ayında bitirmemiz gerekiyor.

    gelelim gideceklere.. ndombele, aurier, vinicius ve, tete yolcu. yolları açık olsun. zaha-kerem-barış alper üçlüsünün ayrılığı konuşuluyor. üçü de sol kenarda oynayan oyuncumuz. üçünün de ayrılması durumunda da sol kenara 2 oyuncu almamız gerekecek. nelson ve sanchez ikilisinin ayrılık durumuna göre takviyeler yapılacaktır. okan hoca gibi benim de temennim ayrılmamaları yönünde.

    edit: oliviera da yolcu, atlamışım.
  • 111
    işinin ehli bir futbol aklı yani sportif direktör yoksa yine debelenip dururuz.

    “dururuz” demek de istemiyorum gerçi bu vizyonsuz gruba dahil değilim çünkü ısrarla futbol aklı eksiğinden söz ediyorum ve bunun sportif direktörle “bir miktar” düzeleceğini savunuyorum.

    erden timur da ayrıldıktan sonra sportif akıl eksikliğinin ne demek olduğunu iyice yaşayacağız. o vakit seyredin cümbüşü.
  • 112
    metin öztürk başkan adayıyken futbol aklı olarak levent nazifoğlu ile anlaşmıştı. dursun özbek’in ilk döneminde mehmet özbek bir ara dümene geçmişti. bu yaz da cenk ergün’e bırakılmaz bu işler. ünal aysal gelirse bülent tulun hortlayabilir. albayrak her zaman doğal aday. ismi belki unutuldu ama görev yaptığı sırada bu işi beceremeyen fatih işbecer de yedektedir diye düşünüyorum. üzerine toprak attığımız tek kişi adnan sezgin. onun dışında her an her şey olabilir.
  • 114
    cenk ergün ile olacaksa ayvayı yiyeceğimiz yüklü gereksiz kontratların altında kalacağımız, o sözleşmelere bağlı oyuncuların gitmesini bekleyeceğimiz bir transfer dönemi olacak. eğer erden timur ile girersek bir nebze daha şanslı olacağımız en azından bir vizyon göreceğimiz ve satışlarda kesinlikle daha başarılı olacağımız bir transfer dönemi olacaktır. satış konusundaki amatörlüğünü attı artık erden timur boey ve bilhassa bakambu transferleri ile. ayrıca cenk ergün'ü asla karakterini kişiliğini bilmemekle birlikte sadece maaş ile çalışan bir profesyonel olması kaynaklı transferlerde beni galatasaray'a para bağışlamış türkiye'deki en büyük holdingin veliahtına galatasara için kafa tutmuş erden timur'a karşı dezavantajlı yapıyor benim nazarımda. umarım bir şekilde kendisini geliştirmeye başlamış, transferlerden bir şeyler öğrenen erden timur ile gireriz.
  • 118
    futbol aklımızın kim olacağının oldukça önemli olduğu dönem. erden timur varsa alışta da satışta da kafamız rahat olacak. fakaaaat erden baba yoksa mehmet özbek-cenk ergün ikilisi ile felaket bir transfer dönemi bizi bekliyor demektir. gelsin efecanlar gitsin halil akbunarlar. sergio oliveira gibi birini bulup 4-5 milyon maaş bağlarlar artık. ha bir de serhat özbek reis var. onsuz bir transfer dönemi düşünülemez. hem birkaç senede epey scout yapmıştır eminim. eğer erden timur gidecekse hakikaten benim ümidim kesinlikle biter. seneye küfür edeceğimiz tonla gereksiz transferimiz olacak ve bugünleri mumla arayacağız maalesef.
  • 120
    kiralıklar hariç giden olmadığı durumda 8-10-sağ bek-yedek forvet alıp yolumuza bakmamız gereken dönem. gidenlerin yerlerine ikame topçular alınır.

    -----------muslera-----
    sağ bek--nelsson-apo-köhn
    --------torreira---8---------
    hakim---10-------barış---
    --------icardi---------

    bu kadroyu kurup kaan-demirbay-berkan-yedek forvet-mertens rotasyonunu kurmamız lazım. gerisi allah kerim.
  • 121
    her transfer dönemi gibi bizim için çok kritik olan önümüzdeki ilk transfer dönemidir.
    önümüzdeki sezon uygulanacak (en azından ne olduğu şimdilik belli olan) yerli kuralından dolayı öncelikle yerli rotasyonunun belirlenmesi gerekmektedir. abdülkerim, kaan ayhan, kerem demirbay, berkan gibi kalması çok muhtemel olan 4 adet yerlimiz olucak. bununla birlikte barış alper'in tutulması ve kerem aktürkoğlu'nun gönderilmesi durumunda bu sayı 5 olucak. bu 5'li, ligde herhangi bir maçta ilk 11 oynayabilir diye düşünüyorum, dolayısıyla aslında zengin bir yerli kadromuz mevcut. ek olarak, emin ve yunus'un geri dönüşü ve eyüp bizi yedekten oyuna alınıp sırıtmayacak rotasyon ile toplamda 8 adet iyi yerliye ulaştırır. yerli transferinde ise oğuz aydın ve erencan yardımcı ile bu sayıyı 10'a çıkarabiliriz. yetenekli olduğunu ve geliştiği takdirde önümüzdeki yıllarda kadroda yer alabileceğini düşündüğüm gençlerden ali turap, efe akman ve gökdeniz gürpüz kesinlikle kiraya verilip maç tecrübesi kazanmalı. geriye 4 adet yerli kontenjanı kalıyor (eğer 12 yabancı hakkı kesin olarak kullanılacaksa).
    yabancı tarafı ise biraz muamma gibi. zaniolo'yu yok sayıyorum. şuan kayıtlı 14 yabancımız var. kesin olarak kalmayacağını tahmin ettiğimiz ndombele, aurier ve carlos vinícius ile bu sayı 11'e düşer. nelsson'dan makul bir bonservis kazandığımız, sergio oliveira'dan ise maliyetine çıkacağımız bir durumda sayı 9'a düşer. böylece orta saha-10 numara-sağ bek pozisyonlarına direkt 11 oynayabilecek 3 oyunculuk kontenjan oluşabilir. tete ve zaha'nın durumlarına göre ise, orta sahayı ve kanatları yedekleyecek yabancılar düşünülebilir.

    kadro matematiğinde falan yanılmıyorsam (ki unuttuğum kesin olmuştur, sorry:)) maksimum 7-8 transferle bu dönemi kapatabiliriz gibime geliyor. belki bu sayının üzerine makul yerli takviyeler de olabilir.

    tabi bu kadar şey yazdıktan sonra şöyle bitirmek en makulu: abi bırakın okan hoca halleder yaa:))
App Store'dan indirin Google Play'den alın