• 118
    her transfer dönemi gibi bizim için çok kritik olan önümüzdeki ilk transfer dönemidir.
    önümüzdeki sezon uygulanacak (en azından ne olduğu şimdilik belli olan) yerli kuralından dolayı öncelikle yerli rotasyonunun belirlenmesi gerekmektedir. abdülkerim, kaan ayhan, kerem demirbay, berkan gibi kalması çok muhtemel olan 4 adet yerlimiz olucak. bununla birlikte barış alper'in tutulması ve kerem aktürkoğlu'nun gönderilmesi durumunda bu sayı 5 olucak. bu 5'li, ligde herhangi bir maçta ilk 11 oynayabilir diye düşünüyorum, dolayısıyla aslında zengin bir yerli kadromuz mevcut. ek olarak, emin ve yunus'un geri dönüşü ve eyüp bizi yedekten oyuna alınıp sırıtmayacak rotasyon ile toplamda 8 adet iyi yerliye ulaştırır. yerli transferinde ise oğuz aydın ve erencan yardımcı ile bu sayıyı 10'a çıkarabiliriz. yetenekli olduğunu ve geliştiği takdirde önümüzdeki yıllarda kadroda yer alabileceğini düşündüğüm gençlerden ali turap, efe akman ve gökdeniz gürpüz kesinlikle kiraya verilip maç tecrübesi kazanmalı. geriye 4 adet yerli kontenjanı kalıyor (eğer 12 yabancı hakkı kesin olarak kullanılacaksa).
    yabancı tarafı ise biraz muamma gibi. zaniolo'yu yok sayıyorum. şuan kayıtlı 14 yabancımız var. kesin olarak kalmayacağını tahmin ettiğimiz ndombele, aurier ve carlos vinícius ile bu sayı 11'e düşer. nelsson'dan makul bir bonservis kazandığımız, sergio oliveira'dan ise maliyetine çıkacağımız bir durumda sayı 9'a düşer. böylece orta saha-10 numara-sağ bek pozisyonlarına direkt 11 oynayabilecek 3 oyunculuk kontenjan oluşabilir. tete ve zaha'nın durumlarına göre ise, orta sahayı ve kanatları yedekleyecek yabancılar düşünülebilir.

    kadro matematiğinde falan yanılmıyorsam (ki unuttuğum kesin olmuştur, sorry:)) maksimum 7-8 transferle bu dönemi kapatabiliriz gibime geliyor. belki bu sayının üzerine makul yerli takviyeler de olabilir.

    tabi bu kadar şey yazdıktan sonra şöyle bitirmek en makulu: abi bırakın okan hoca halleder yaa:))
App Store'dan indirin Google Play'den alın