• 426
    halihazırda kaan ayhan, angelino ve halil transferini yapmış bulunmaktayız. görünen o ki icardi, bakambu ve kerem demirbay transferleri de bitti. nelsson, boey ve torreira'nın da kaldığı bir senaryoda yönetim paredes, rashica ve 10 numara pozisyonu transferi için fiyat düşürme politikasını izleyip bekleyecektir. sonrasında da fırsat transferi için opsiyonları değerlendirecektir.
  • 427
    türk kulüplerinin genel bir sorunu vardır. bu sorun ön elemelere transferleri yetiştirememektir. erden timur'un bu konuyla ilgili bir açıklaması mevcuttu, tam olarak hatırlamasamda "ön elemeye transferleri yetiştireceğiz" tarzı bir açıklamaydı. bana o zamanda gerçekci gelmemişti bu konuşma ve beklediğim gibi de oldu, yetişmedi.

    bunda yönetime baskı yapacak bir şey yok ilk rakibimize bakınca daha topa vurmayı dahi bilmiyorlar. fakat lig başlamak üzere. transfer olacak oyuncular açısından antrenman yapmamış olanlar var. ucl ön elemesi haricinde artık transferinin iyi ya da kötü olarak sonuçlanması gerekiyor.
  • 428
    yine akşam oldu ve saat 13.00-18:00 arası alevli emojiler barındıran imalar ve iki futbolcu taşıyan uçaklara dair haberler bıçak gibi kesildi. yine sessizliğe gömüldü ortam :).
    gülüyorum ama çok net bir forvet ve orta saha eksiğimiz mevcut iken, birebir aynı şekilde geçen günlerden rahatsız olmaya başladım. umarım bu sessizlik ve rahatlık bir an önce son bulur.
  • 429
    galatasaray'a ismi geçen oyuncular için (bakambu, kerem demirbay, alexis sanchez, paredes, fred) alev alev yanmalık hiçbir durumun olmadığı transfer dönemidir. bu oyuncuların bazıları yaşını başını almış, bazıları da gelip ne performans vereceği belli olmayan orta sınıf futbolcular.

    bu futbolcuların hiçbiri için heyecanlanmaya veya ortalığı aleve vermeye gerek görmüyorum. kerem demirbay gelecekmiş, bakambu gelecekmiş... yahu bu oyunculara heyecanlanacak kadar düştük mü biz? gelip performans verirlerse haklarını veririz ama gelmeden önce bu kadar yükselen taraftarımızı anlamıyorum. ayrıca transfer vizyonumuzu da beğenmiyorum. bakambu gelip performans verebilir ama sonra ne olacak? bakambu'dan kar edebilecek miyiz? hayır. maaşını ve imza parasını karşılayacak kadar gol de atmazsa tamamen çöpe atılan bir para olacak. bana kalırsa 29-30 yaşına gelmiş futbolcular icardi klasında değilse düşünülmemeli bile. genç oyuncular performans vermese bile zarar ettirmiyor, kar ettiriyorlar. genç isimlere yönelmeliyiz.
  • 430
    hemen her gün aynı isimler dönüyor ya da ortaya bir isim atılıyor ve koca gün onunla oyalanılıyor.

    alevler, emojiler, bitmeye yakınlar havada uçuşuyor. bir de taraftarın her şeye görmemiş gibi saldırması durumu var.

    cidden yorduğunu farkettim, halbuki çok umutluydum transfer sezonu başlarken. bitene kadar takip etmemek en iyisi galiba. artık kanaat getirdim ve daha da bunun ötesinde bir düşünceye sahip olmam diye düşünüyorum. bizim kaderimiz bu.

    (bkz: galatasaray'da transfer bitmez)
  • 432
    açıkçası beklediğimi bulamadığım dönem. kaliteli ve genç oyuncuların birlikte patır patır açıklanmasını bekliyordum mayıs ayında. söylemler o yöndeydi. bu sene neredeyse 60 maç oynayacağız. ne sadece kalite yeterli ne sadece genç oyuncu. ikisi de olmalıydı. beklenti mayıs ayında çok yükselti transferler hazır denilerek ama karşılığı olmadı her zamanki gibi. sonu iyi bitsin diye temenni etmekten başka diyecek bir şey yok ama ağustosun başında lig başlıyor. ilk 10 haftanın 6sı deplasman ve birçok eksiğimiz var. sonumuz iyi olsun.
  • 434
    orta saha ve yedek forvet için oldukça geç kaldığımız sezon.

    oliveira’yı kesebilecek birini beklerden muadili olabilecek birini bile alamadık henüz.

    mertens’in önüne de birini almamız gerekiyor fakat orada da bir hareket yok. morutan, zani, barış vs oranın oyuncusu değil.

    forvet konusu ise şuana kadar fecaat. elimizde gol atamayan bir 3. forvet halil var. icardi işinin uzayacağı belliyken 2. forveti kampa yetiştirememek başarısızlık. resmi maça çıkmamıza 1 haftadan az zaman kaldı.

    sol bek ihtiyacımızı giderdik. henüz ideal 11’den satışı olan oyuncumuzun olmaması da pozitif. takım bozulmadan eksik giderebilirsek sıkıntı yaşamayız fakat şuana kadar başarısız bir dönem geçirdiğimizi söylemek yanlış olmaz.
  • 435
    geçen seneden farkı şudur: geçen sene 13.olmuş bir takıma transfer yapmaya, oyunculara vizyon anlatmaya çalışıyorken bu sene mertensi, zaniolosu, torreira'sı belki icardi'si olan şampiyonlar ligine gidecek takıma transfer yapılacak. ister istemez bu senenin daha temmuz'da bile olsak yavaş geçtiğini düşünüyor insan. geçen sene avrupa da yokken eylül beklendi ama bu sefer pek öyle bir lüks yok. oyuncular daha kolay ikna olmalıyken işler zorlaşıyor. sanırsam tl'nin değer kaybetmesi ve ilk alternatif olan oyuncularda ısrar etmek istenmesi sebebiyle işler ağırdan alınıyor. ama yaratılan beklenti tabii ki bu değildi. işin sonunda olabileceğin en iyisi olsun da. ancak cıkan isimlere ve yaşanan sessizliğe bakınca tam plan program göremiyor taraftar da. paredes konuşuldu, torreira bile yapıştı adama gelinen nokta da olmayacak gibi mesela bu iş. ama ne olacagına ne olmayacagına dair bir işaret yok sessizlik var. bu durumlar ister istemez can sıkıyor. erden beyin en iyisi için uğraştığına inanıyorum ama.
  • 436
    anlaşılan o ki ya akşam pazarını bekler gibi son periyodu bekliyoruz ya da rakiplerimizin son kurşunlarını atmasını. gerçi çok da panik yapmaya gerek yok gibi hem şampiyon kadro büyük ölçüde korundu ve daha oturmuş bir takım var. icardi ve rashica da gelirse daha iyi olacak. oliveira ve mertens' bölgelerini güçlendirecek eklemelerle pek bir eksiğimiz de kalmayacak gibi , forvet rotasyonuna bir isim daha gerekli. bu doğrultuda yönetimin acele etmemesi gayet yerinde gibi. ayrıca nico zaniolo' yu önümüzdeki sezon için de yeni transfer olarak görüyorum. buna mukabil erden timur ve ekibi bize beklediğimize değecek sürprizler yapabilir. bekleyip görelim.
  • 437
    bence bizimkiler bu transfer dönemine pek de iyi çalışmamış. şampiyonluk sonrasına hazırlık yapmaktan ziyade önce hayırlısıyla şampiyon olalım demişiz. bunu anlıyorum ama gönül isterdi ki takımın eksik olduğu bölgelere scouting departmanıyla işbirliği içinde oyuncular transfer edilseydi. pazarda fırsat transferi arıyoruz sürekli. bir yerden sonra da doymuş topçularla muhatap oluyoruz. kariyerinin geri kalanında hayalleri olan isimlere yönelsek daha mutlu olurduk. 29-30 yaşında galatasaray’a gelmeyi kariyerinde gerileme olarak gören ama önerdiğimiz paraya da direkt hayır demeyen isimlerle biraz fazla muhatap oluyoruz. örneğin paredes, ismiyle ve oyuncu profiliyle bu transfer döneminin şu ana kadar özeti olabilir.
  • 439
    kadrodaki eksiklerin giderilmemesinden ziyade, fenerbahçe galibiyetinden sonra yönetim kademesinde başlayan "biz, bizden öncekilerin yaptığı hataları yapmayacağız. biz onlara benzemeyiz" minvalindeki açıklamaların karşılık bulmaması sebebiyle insanların homurdanmaya başladığı bir dönem geçiriyoruz aslında.

    dursun özbek, metin öztürk, dikran gülmezgil, ayhan akman, hatta erden timur. yaklaşık bir buçuk ay önce çok fazla külhanbeyi sözler kullandılar ve beklenti yarattılar. ortada güvenilmesi, itibar edilmesi gereken bir plan olduğu izlenimini verdiler. bir plan dahilinde yapılabilen tek transfer ise sol bek angelino. kendisini kampa getirebilmek yaklaşık bir ay sürdü; bu çok fazla bir süre. kaan ayhan şarta bağlı satın alma opsiyonu maddesi aktifleşmiş ve bonservisini almaktan başka çaremizin olmadığı bir isimdi. biz kaan'ın bonservisini aldık, transfer etmedik. beni de kimse halil dervişoğlu'nun transfer planlamasında yer aldığı, mayıs-haziran aylarında listede olduğu düşüncesine inandıramaz. okan hoca austria wien maçından sonra "barış'a bir şey olacak diye bir yandan da korkuyoruz" dedi, üstüne de beşiktaş halil konusu üzerinden çok fazla hırladı; biz de reaksiyon gösterdik ve 24 saat içerisinde transferi yaptık. halil, okan buruk'un veya galatasaray'da transferle ilgilenen profesyonellerin belirli bir plan-program çerçevesinde yürüttüğü bir transfer değildir, beşiktaş'a karşı gösterilen bir tepkiden ibarettir aslında.

    planlama konusuna geri dönmek gerekirse, plan aslında şu: bekle ve gör. bunu okan buruk da defalarca dile getirdi röportajlarında. avrupa'nın beş büyük liginde yer alan üst düzey kulüplerin ıskartaya çıkartacağı futbolcuları beklemekteyiz. bu gözden çıkartılma süreci de genelde ağustos ayının ikinci yarısında başlar. önümüze ne çıkarsa artık, bakacağız. bu süre zarfında oyalanmamız için elimizde olan ve gerçekten de yavaş ilerleyen bir süreci barındıran "mauro icardi oyuncağımız" var. bir buçuk aydır beklemekteyiz bu transferi ve bir bir buçuk ay daha beklenilmesi gerektiği açıklansa, büyük bir çoğunluk "bekleyelim" der. yönetim de bunu bildiği için çok rahat. ayrıca yaklaşık bir aydır dillendirilen "arapların yaptığı hamleler transfer piyasasını mahvetti" söylemini başından beri gerçekçi bulmuyor, sadece bir oyalama taktiği olarak görüyorum. farklı bir yazar çok güzel ifade etmiş; orta sahaya kante'yi, forvete benzema'yı mı düşünüyorduk ki arap iş adamlarının yaptığı atılım transfer politikamıza zarar verdi? ilgilendiğimiz isimler üç aşağı beş yukarı iki aydır belli; bu isimlerden herhangi bir tanesi ile arap transfer borsası arasında en ufak bir bağ, en ufak bir etkileşim göremiyorum.

    cedric bakambu ve kerem demirbay hakkındaki görüşlerimi ifade ederek bitireyim. transferlerinin gerçekleşmesini istediğim oyuncular bunlar. ama bu isimler de aslında ortada üzerinde ciddi çalışılmış bir liste olmadığının göstergesi. tff, türk pasaportu taşıyan futbolcular hakkında özel bir karar verdi ve kerem bu karar akabinde transfer gündemimize dahil oldu. bakambu üç hafta önce yapmış olduğu transfer tercihinden ötürü pişman oldu, bir arayışa girdi, bununla birlikte gündemimizin bir parçası oldu. belirli bir aşamaya getirilmiş bu transferler bile "bekle ve gör" politikamızın birer kanıtı. bekliyoruz, süreçleri takip ediyoruz, oluşan fırsatlara göre de aksiyon alıyoruz. bu benim mantıklı bulduğum bir anlayış asla değil ama benim mantıklı bulup bulmamamdan çok daha önemli ve kritik olan; bize söylenenin, anlatılanın iki ay önce bu olmamasıdır. bakambu gibi, kerem gibi transfer döneminin kapandığı günün sabahında gündemimize gelseler akşam saatlerine kadar transferlerini bitirmemizi bekleyeceğimiz futbolcuların finalize edilmesinin günler/haftalar sürmesi ise kritize edilmesi gereken bir husustur ayrıca. 20 temmuz sabahı itibarıyla her iki futbolcu özelinde de imzalanmış herhangi bir resmi döküman yok. 15 gündür "bizde, rahat olun" söylemleri ile günleri/haftaları erittiğimiz icardi'de olmadığı gibi...

    bütün bunların bazı hoşnutsuzluklar yaratması ve küçük çaplı da olsa tepki çekmesi çok doğal. bu bir yangın çıkartma çabası asla değil. yönetim veya teknik heyet özelinde bir sataşma veya farklı bir istek de değil. ama eleştiride bulunulması, sitem edilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. bazı insanların yapmaya başladıkları şeyin de bu olduğunu düşünüyorum. farklı artniyetler barındırmadığı ve doğru bir üslup kullanıldığı sürece bunda bir yanlışlık görmüyorum. transfer dönemi bu çerçevede ilerlediği takdirde, ben de bu doğrultuda hareket edeceğim ve yazacağım.
  • 443
    gerçekleşmesi muhtemelden de öte icardi ve bakambu transferleri ile forvet mevkisini tertemiz kapattığımız transfer dönemi. icardi, bakambu ve halil’in yanı sıra gerektiğinde barış’ın da oynayabilmesiyle o bölgede iyi sayılabilecek bir derinlik oluştu. sol bek de tamam olduğuna göre geriye orta saha transferleri kalıyor. midsjö ile yolları ayırıp kalitesi yüksek 2 oyuncu daha almamız gerekir. yabancı sınırından dolayı kerem demirbay hamlesi mantıklı duruyor. on numara bölgesi için yardımcı forvet olarak da oynayabilen bir fırsat transferi düşünülüyor gibi. milot rashica’nın da geleceğini düşünüyorum. bonservis eksisini biraz olsun dengelemek için nessson ile yolları ayırıp nawrocki tarzı bir transferle orayı kapatabiliriz. gelecek orta saha oyuncularının kalitesine göre çok iyi bitirdiğimiz bir transfer dönemi olacak bana kalırsa.
  • 447
    mistik bir dönem olarak devam ediyor bizim adımıza.

    paredes ile başladık. 2 ay “geldi, geliyor, psg de paredes de tamam” dendi. şimdi mevzunun tamamen kapandığı söyleniyor.

    rashica çocuk oyuncağı gibi bir muamele yapıldı. arada artık küsüratlar kaldı, havası estirildi. şimdi norwich çok para istiyor mevzu zora girdi, çekiliyor.

    nelsson’a 22 m verildi, ha gitti ha gidiyor yazıldı. ayrılığa hazırlandık. şimdi bu konuyla ilgili kolpa haber bile yok. adam bizimle kaldı.

    beşiktaş halil’in uçak biletini almıştı. her şey tamamdı. bir uyandık halil’i galatasaray açıkladı.

    icardi arabistan yolcusuydu. milyonlar havada uçuşuyordu. herkes o kara haberi beklemeye başladı. sonra bir anda bize yazılmaya başlandı. romano müjdeyi verdi havaya uçtuk. her şey tamamdı. geçen cuma kap gelecekti, gelmedi. uçak inecekti inmedi. romano’nun haberinden bu yana dahi yaklaşık 2 hafta geçti bir gelişme yok. wanda’nın tahlillerini bekliyoruz 10 gündür.

    kerem demirbay 10 gündür bize geliyor. maliyetleri şusu busu her şeyi tamam. her gün kerem bizde. ortada hiçbir şey yok.

    yine de bunlar bir şey değil. en acayip olanı sanırım bakambu oldu. adam bize de değil, 1 haftadır her gün istanbul’a geliyor sözde muhabirlere göre. her akşam istanbul’a iniyor herif, saat bile veriyorlar. en son dün uçağı kalkacaktı, arıza yaptı. koca evrendeki tek uçak o olduğu için sanırım onu bekliyoruz zira uçak bir arıza yaptı, 24 saat geçti herifle ilgili bir bilgi yok. kayıp malezya uçağına döndü.

    allah hepimize sabır versin.
  • 448
    ligin başlamasına 20 gun kala ayrıca avrupa da maçlar da varken an itibari ile;
    - forvetsiz ( halil'i gol atma becerisi olmadıgı icin forvetten saymıyorum)
    - iki orta sahası hazırlık kampı yapmamıs ve ne zaman oynayacagı belirsiz
    - çalışkan sağ kanadı takımdan ayrılmış
    - sol beke iyi bir transfer yapmış durumdadır.
    buna göre;
    ------- muslera------
    boey nelsson abdulkerim angelino
    ------ berkan ---- miço-------
    ------- mertens(morutan)
    zaniolo--------------- kerem
    ---------- barış----------
    gibi bir kadrosu var.
    defans 4lusu olur da nelsson boey kalırsa gecen yıldan daha iyi
    ortasaha rezalet sezon 2021 den cok farklı degil. cok sıkıntılı bir durumda
    kanatlarda zaniolo rashica yerine oynayacak, hucum acısından avantaj defans olarak kotu.
    forvette barış her ne kadar kendi geliştirmiş olsa da oyun açma, sırtı donuk top alma, tek vuruş ile gol yapma gibi bir forvetin becerilerine sahip degil.

    konuşulan isimler icardi, bakambu. icardi nin durumunun netleşmesi belli ki daha cok uzun surecek, netleşince kendini futbola verebilecek mi? gecen yıl gibi ligin 10. macından sonra mı hazır olacak gorecegiz.
    bakambu'yu yıllardır izlemedim eğer gelirse en önemli yük onun sırtında olacak. basarısız olması deme k bizim de sezonu çöpe atmamız demek.
    ortasaha icin konusulan isimler belli ki gelmeyecek, parades hayali ile 2 ay geçti ama başka aklı basında isim de geçmiyor.
    umuyorum erden timur bizi sasırtır ve acilen bir 10 numara , bir 8 numara getirir.

    özet olarak takım geçen yılın gerisinde, bakambu bile surekli rotar yapıyor kabul etmek lazım su ana kadar kötü giden bir dönem, 1 hafta icerisinde ciddi gelişmeler olmazsa bu sene lig ve avrupada ciddi sorun yasayabiliriz.
  • 450
    22 temmuz 2022'yi referans alırsak, 22 temmuz 2023 tarihinde sahip olduğumuz sözleşmeli futbolcularımızdan oluşan kadromuz kalite olarak önde. ama 4 haziran 2023 akşamı sezonu kapatan takımı referans alırsak, bugün sahip olduğumuz takım o kadrodan kalite olarak geride.

    forvet yok takımda, bunun bence tartışılacak bir tarafı da yok. barış, halil, zaniolo vs. sayılıyor ancak hiçbirinin orijinal pozisyonu forvet değil. seferovic'in sezon ortasında gönderildiği; icardi'nin ve gomis'in bir buçuk ay önce galatasaray ile olan bağınının sona erdiği bir sürecin sonunda bugün forvetsiz olmanın bir izahı yok. halil'i forvet transferi olarak sayamam. "yusuf var, yunus var, morutan var" gibi bahanelerle rashica'nın olmayışı da makul gösterilmeye çalışılıyor ve hatta rashica bir lüks olarak görülüyor. bu da bir illüzyon. rashica sahada vardı geçen sezon, performansını istikrarlı bir şekilde saha içinde gördüğümüz bir futbolcuydu. teoride de vardı, pratikte de vardı. bugün "şu var, bu var sağ kanatta" diye sayılan futbolculardan sahada ne gördük? ne görebildik? yunus, yusuf gibiler kağıt üzerinde varlar ama sahada yoklar. kuru kalabalık oluşturmakan öteye gidemiyorlar. morutan ile rashica arasında da hem kalite hem taktiksel sadakat olarak dağlar kadar fark var. icardi'nin olmayışı kadar, boey-rashica kanadının 50%'sinin olmayışı da önemli bir kayıptır. orta saha ikilimizi oluşturan ve şampiyon kadronun değerli bir bileşeni olan torreira-oliveira ikilisinin sakatlıkları sebebi ile takımla beraber kamp yapmamasına girmiyorum bile.

    özetle insanlara güvenmek güzel, güvendiğimiz insanların yaptığı açıklamalar da güzel ama artık çok hızlı bir şekilde aksiyon alma zamanı. geç kalındığı aşikar ama en azından artık daha fazla geç kalmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın