• 450
    22 temmuz 2022'yi referans alırsak, 22 temmuz 2023 tarihinde sahip olduğumuz sözleşmeli futbolcularımızdan oluşan kadromuz kalite olarak önde. ama 4 haziran 2023 akşamı sezonu kapatan takımı referans alırsak, bugün sahip olduğumuz takım o kadrodan kalite olarak geride.

    forvet yok takımda, bunun bence tartışılacak bir tarafı da yok. barış, halil, zaniolo vs. sayılıyor ancak hiçbirinin orijinal pozisyonu forvet değil. seferovic'in sezon ortasında gönderildiği; icardi'nin ve gomis'in bir buçuk ay önce galatasaray ile olan bağınının sona erdiği bir sürecin sonunda bugün forvetsiz olmanın bir izahı yok. halil'i forvet transferi olarak sayamam. "yusuf var, yunus var, morutan var" gibi bahanelerle rashica'nın olmayışı da makul gösterilmeye çalışılıyor ve hatta rashica bir lüks olarak görülüyor. bu da bir illüzyon. rashica sahada vardı geçen sezon, performansını istikrarlı bir şekilde saha içinde gördüğümüz bir futbolcuydu. teoride de vardı, pratikte de vardı. bugün "şu var, bu var sağ kanatta" diye sayılan futbolculardan sahada ne gördük? ne görebildik? yunus, yusuf gibiler kağıt üzerinde varlar ama sahada yoklar. kuru kalabalık oluşturmakan öteye gidemiyorlar. morutan ile rashica arasında da hem kalite hem taktiksel sadakat olarak dağlar kadar fark var. icardi'nin olmayışı kadar, boey-rashica kanadının 50%'sinin olmayışı da önemli bir kayıptır. orta saha ikilimizi oluşturan ve şampiyon kadronun değerli bir bileşeni olan torreira-oliveira ikilisinin sakatlıkları sebebi ile takımla beraber kamp yapmamasına girmiyorum bile.

    özetle insanlara güvenmek güzel, güvendiğimiz insanların yaptığı açıklamalar da güzel ama artık çok hızlı bir şekilde aksiyon alma zamanı. geç kalındığı aşikar ama en azından artık daha fazla geç kalmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın