• 452
    icardi transferinin işleyişinin normal olduğu transfer dönemi. hatta belli ki psg ve icardi ile beklenenden kolay ve çabuk anlaşılmış. orada wanda'nın sağlık sorunları ile boğuştuğu için daha çok izinde kabul etmek lazım artık.

    fakat asıl mesele şu ki rashica mesela ısrarla alınmıyor. acelesi yok deniyor. bu nasıl bir ciddiyetsizlik. rashica yerinde ben olsam o kadar emeğime karşılık beni geri plana atan bir tavra karşı ben bu defteri kapatırdım. ayrıca rashica olmadan herhalde her maç 2 gol yeriz ortalama. bu hesap ediliyor mu?

    yedek forvet için neden halil alındı ben anlamadım. çok başarılıydı da geçen sezon niye gönderdiniz?

    yine yedek forvet için bakambu bitti deniyor ama bir türlü gelmiyor nedense.

    muslera'nın yedeği yok. çok acil görülmüyor herhalde.

    meşhur orta saha transferinde ise sanki artık öylesine birini sırf transfer yapmak için alacaklar havasına girildi. parades, fred bunlar bulunmaz hint kumaşı mıdır da bu kadar oyalandık bunlarla?
  • 453
    galatasaray adına iyi giden dönem. zaten başarılı büyük operasyon 2022-2023 yaz transfer döneminde yapıldı. bazı eklemeler kaldı, onlar da yapılacaktır.

    temmuz'da oynanacak cl eleme maçına şöyle dolu, rakibi paramparça edecek bir kadro listesi gönderiyoruz.
    https://pbs.twimg.com/...=jpg&name=medium

    her zaman daha iyisini istemek, çabalamak sevdiğim bir felsefe ama rasyonel bir pencerede.
  • 454
    son şampiyonların hepsinin çakılmasına neden olan kadro yapılanmasından ders almamışız gibi gözüken ve beni korkutan transfer dönemi.

    geçen sene şampiyon olan trabzonspor kulüp tarihinde belki de harcamadığı kadar para harcadığı bir yaz dönemi geçirdi. buna rağmen değiştirilmesi gereken parçaları değiştirmediler ve takıma dinamizm katmadılar. üstüne bir de deli dehşet paralar bağladılar oyunculara. stoperleri şampiyon olurken bile fecaatti mesela. takımda çalışan parçaların ayrılmasıyla yerlerini aynı efektiflikteki oyuncularla doldurmadılar. bu ligin gerçeklerine aykırı bir kadro kurdular ve takımda değişmesi gereken parçaları değiştirmediler. kalite, dinamizm ve yaşlılıktan dolayı patladılar. bir önceki sezon beşiktaş'ın da başına aynısı geldi. yanlış eklemeler, kalite adı altında yanlış transferler ve eklemeler vs vs. ile mahvolan bir şampiyon kadro.

    şimdi bize baktığımızda ise önümüzdeki sezon kadromuzu koruyacağız gibi duruyor. bu haliyle bile kadro bir sene yaşlanmış oldu. sol beke çok kaliteli ve uygun bir ekleme yapıldı*. kadroda değişmesi gereken parçaların olduğu ise aşikar. 8 numara ve 10 numaradaki oyuncularda yaşlarından ve fiziksel özelliklerinden dolayı bir düşüş ocak başından beri varken yerlerine 2 transfer dönemi geçmemesine rağmen herhangi bir ekleme yapılmaması bağıra çağıra felaketin gelmesi demek. transferde ismi geçen paredes, fred, demirbay(kerem'i yine yerli olduğu için anlayabiliyorum) gibi isimler de bizim bu eksiğimizi kapatacak nitelikte olan isimler değil. umarım kaliteli oyuncu falan derken bu tuzaklara düşmeyiz. bu işin sonu hem ekonomik olarak hem de saha içi olarak iyi yerlere gitmez. önümüzdeki yaz bu zamanlarda elimizdeki dedeleri kime çakarız diye düşünürüz üstüne de kimseyi de alacak parayı bulamayız. o yüzden fred, paredes kadar üst düzey isimler yerine 1 2 gömlek aşağı kalitede ama bizim daha çok ihtiyacımız olan profilde ve maliyeti daha uygun isimlere yönelmeliyiz. şu takımın 11'ini gençleştirin kardeşim. önümüzdeki yaz gidip etebolara falan kaldığımızda hepimiz üzülürüz. 3 4 senelik planlama içinde üstlerine omurga kurulacak isimler alın. böyle her gördüğümüz yaşı geçkin adama, vaay kalite hemen gelsin falan diyerek koşmayın. seneye araplara yalvarırız lütfen bunları alın diye.
  • 456
    bizim için iyi gitmemekte olan dönem. şampiyon kadrodan icardi ve rashica ayrıldı. liglerin başlamasına 1 aydan daha az bir süre kaldı henüz ikisini de alamadık. 3 gün sonra ön eleme maçımız var ve elimizde forvet orjinli tek isim halil dervişoğlu. en az 2 tane orta saha transferi lazımken paredes ve kerem demirbay'dan başka hiç kimsenin adı geçmiyor. paredes yüksek ihtimalle olmayacak, kerem içinde pazarlıklar devam ediyormuş. oliveira ve torreira'nın takımla kamp yapamadığını ve mertens'in performasını düşünürsek umarım ön eleme maçlarında ve ligin ilk haftalarında problem yaşamayız.
  • 457
    dursun aydın özbek, erden timur ve okan buruk üçlüsünün ilk transfer dönemi 2022 yazıydı. 2023'te şampiyon olan kadronun en önemli isimleri lucas torreira ve dries mertens ağustos ayında, milot rashica ve mauro icardi ise transferin son günlerinde takıma katıldı. 2023 kışında ise yapılan sükseli nicolo zaniolo transferi de yine transferin son günlerine yaklaşırken gelmişti. kısacası bu ekip transferleri son ana kadar bekletiyor. bunu yapmalarının sebebini bilmek için ulema olmaya gerek yok. transferleri ne kadar ucuza bitirebiliyorlarsa, o kadar ucuz bitirmeye ve olursa fırsat transferi kovalamaya çalışıyorlar.

    bu transfer döneminde angelino görece erken bir transfer oldu. aynı 2022 yazındaki sergio oliveira gibi. aşk adamı da gelecek belli. rashica için de fiyat kırılmaya çalışılıyor anlaşılan. halil dervişoğlu görece erken geldi 2022 yazındaki kazımcan karataş transferi gibi. şimdi de günay güvenç transferi konuşuluyor. rotasyona iyi bir ekleme 2023 kışındaki kaan ayhan gibi. daha iyi nasıl geçebilir bir transfer dönemi bilemiyorum. şl ön elemelerinden dolayı bir tedirginlik oluyor ama ben en azından bu turda zorlanmayacağımızı düşünüyorum. ikinci tura kadar da hem aşk adamı hem de yedek forvet takıma katılmış olur.

    takımda iyileştirme gereken bir bölge kalıyor bu transferler sonucunda. o da herkesin bildiği gibi orta saha. ben temmuz ayında yapılacak b sınıfı transfer yerine ağustos sonunda yapılacak aşk adamı tarzında a sınıfı transferi tercih ederim. üstelik şl'ye katılım garantilenirse veya satış yapılırsa da farklı şeyler olur. acele etmemin kimseye faydası yok. takımımız güçlü ve inanmaya değer.
  • 458
    ideal 11'imiz
    muslera
    boey nelsson abdülkerim kazımcan
    torreira oliveira
    rashica mertens kerem
    ıcardi

    idi. normalde şu kadroda 3 noktanın değişmesi gerekiyordu. sol bek, 8 ve 10 numaralar. bu eksikler ile ilgili herkes hem fikirdi. sol beki tamamladık. ama 8 ve 10 numara eksiğimiz devam ediyor. bunun yanında rashica ve icardi henüz kadroda değiller. hasılı eksiklerimizin giderilmesi bir yana ihtiyacımız daha da artmış durumda. zaniolo faktörünü dikkate alırsak kalan 4 ihtiyacımızın en az birini silelim. yine de 8 numara ve icardi eksiğimiz devam ediyor. zaniolo'nun durumuna göre sağ kanat veya 10 numara eksiğimiz de devam ediyor.

    avrupa'da ilk turda zorlansak da turu geçeriz diye düşünüyorum. sonraki turlara kadar bu eksiklerin giderilmesi gerekiyor. akşam pazarına kalırsak kendimizi avrupa liginde bulabiliriz. avrupa ligi daha gerçekçi bir
    kulvar olsa da gelir açısından büyük dezavantaj. şampiyonlar ligine selamünaleyküm dediğin an 30 milyon euro kasaya giriyor. avrupa ligini kazansan da bu kadar kazanılmıyor.

    hasılı yangınla falan alakası yok, bildiğin geç kalıyoruz.
  • 459
    gayet iyi geçmekte olan dönem. as sol bek, yedek santraforlar, yedek kaleci alındı. icardi ile anlaşılmış gibi duruyor. rashica konusu zaniolo'ya bağlı görünüyor. bir takımda 4 sağ açık olmasının bir mantığı olmaz zaten. kaldı ki rashica'yı alalım dediği an alır erden timur. 10 numara ve 8 numara takviyeleri de belli ki sergio ve mertens'ten kaliteli olacaklar ki akşam pazarı bekleniyor. sakin olalım.
  • 461
    erden timur'un lig bittikten sonra katıldığı bir yayında ipuçlarını verdiği süreçtir.

    haziran ayında yapılan mülakatta aşağı yukarı şunları söylemiştir: "önceliğimiz sol bek ve forvet mevkileri, şampiyonlar ligi elemeleri başlamadan önce bu mevkilere öncelik vereceğiz. ağustos ve özellikle eylül ayında da fırsat transferi kollayacağız. transfer dönemi başında almak istediğimiz bir oyuncuyu daha sonraki aylarda alabilmemiz daha avantajlı oluyor."
    bu konuşmadan sonra kendi kendime orta saha transferinin daha elzem olduğunu söylemiştim.

    gelinen noktada icardi ve bakambu transferlerinin bittiğini (en azından bakambu), sol beke angelino gibi bir canavar alındığını kabul edersek erden bey'in verdiği sözü fazlasıyla tuttuğunu rahatça söyleyebiliriz. sol bek dedi çok kaliteli birini aldı, forvet dedi icardi gibi bir ismi son olaylar olmasa istanbul'da görecektik, yedeğini de bu akşam getiriyor.

    bize göre öncelikli olan kısımların ( orta saha) ilk başta düşünülmemesi subjektif olarak eleştiri kabul edebilir ama objektif olarak ne dediyse onu yapan bir kişi var. ha bize şu mevkilere daha elzemdi, neden buralara önem vermediniz diye bir sitem varsa o başka ama bu adam çıkıp 5 oyuncu alacağız, hepsi de ağustos'tan önce gelecek demedi ki! aksine son ay çok daha maliyetli oluyor dedi. önceliklerimiz şunlar şunlar dedi ve o dediklerini yaptı. akşama kadar sosyal medyaya 50 oyuncu ismi düşüyor. sanırım bu futbolcular ile gerçekten görüşüldüğüne inanıyor bazıları. sonra da neden transfer yok diye kızılıyor.

    ama eksik ama fazla gayet profesyonel bir süreç geçiyor. transfer komitesi ve hoca oturmuş bir plan yapmış ve şu ana kadar plana uygun, iyi gidiyor. demekki orta saha için aranılan, beklenilen, listede olan futbolcular temmuz ayında alınamayacak kadar maliyetli. okan hoca'nın da 8 numaraya daha diri birini istediğini tahmin ediyorum.

    sonucunda da kadromuzun geçen seneden çok daha iyi olacağına gerçekten inanıyorum.
  • 463
    sanki para basiyormusuz gibi transferlerin haziran’da bitmesinin hayalini kuruyoruz. arkadaslar yoneticiler bilmiyor mu paredes’e yillik 5 milyon euro verip getirmesini, x futbolcusuna 15 milyon nakit verip satin almasini. sanki turkiye ligi her kaliteli oyuncunun oynamak icin can attigi muthis bir lig, biz de parayi koyacak yer bulamiyormusuz gibi polyannacilik yapmayi birakip gercekleri gormek lazim. en uygun maliyetli, takimin yapisini bozmayan transferler agustos-eylul ayinda yapiliyor, hep boyle oldu ve ulkemizin her yerinden dogalgaz,petrol,altin fiskirmadigi surece sonlarda tercih edilen ulke ve takimlar olacagiz.
  • 464
    kemikleşmiş kadronuz yeterli ise istediğiniz kadar ağırdan alabileceğiniz dönemdir. ancak 2023-2024 hazırlık sezonu öncesinde yapılan kamp ve hazırlık maçları neticesinde sakat ve eksik oyuncular dikkate alındığında kemikleşmiş kadromuz ciddi ciddi yetersiz. ağırdan almak bizim için bu transfer döneminde malesef doğru değil, geç kalıyoruz. çok geç demeden tedbir almamız şart. yönetimimize güveniyorum ancak bu güven eleştiriye mani değil. lütfen elinizi çabuk tutun ve sorun yaşanmadan bu işi çözün.
  • 465
    as forvet icardi, yedek forvet bakambu, yedek forvet / on numara halil, as sol bek angelino, yedek kaleci günay ile devam ettiğimiz sezon. geçen seneki kadro neredeyse korunuyor. bundan sonraki transferler takımdaki gidenlere göre veya çıkabilecek büyük fırsatlara göre şekillenecektir.

    kişisel isteğim sergio ve midtsjö ayrılırsa yerlerine kerem demirbay ve parades ayarlarında topçuların alınması. eğer bir fırsat çıkarsa ve morutan'ı bir sezon daha kiralarsak iyi bir 10 numara transferi. mertens'in takımda çok sevilmesi nedeniyle geçen seneki mata rolünde takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. yunus da iyi teklif gelirse satılmalı veya kiralanmalı. rotasyonda çok geride kaldı ve oynamadıkça daha da geriye gidecek. son olarak rashica tarzı çalışkan kanatlar bu ligin bug'ıdır. kendisi de bir şekilde kadroya katılmalıdır. zaniolo bazen on numaraya geçer sağda rashica ile başlarız. ya da kerem'in formsuz dönemi olursa sol kanata atarız.
  • 470
    bir orta saha transferi hariç bence hiç sıkıntılı durum yok.
    onu da üst düzey bir oyuncu ile tamamlamak istedikleri için gecikme olmuş.
    birisi 5 haziran günü “icardi bonservisiyle gelecek ama 10 ağustos’ta” deseydi herkes şartsız şurtsuz kabul ederdi.
    adamın eşine kanser şüphesiyle testler yapılıyor, bence biraz anlayışlı olmakta fayda var.
    rashica olayı muhtemelen ağustos sonunu bulacak, çünkü araya girenler var:)
    bence asıl sıkıntı torreira ve sergio’nun sakatlanması oldu.
    onlar sağlıklı olsa bu kadar karamsarlık olmazdı.
    onun dışında sol beke mükemmel bir takviye yaptık.
    bakambu bitti, kerem demirbay da bitecektir.
    nasıl ki angelino’yu beklediysek, aynı süreç kerem’de de olacaktır.
    rashica harici şampiyon takımı koruduk. icardi’nin artık bizim futbolcumuz olduğunu söylemeye gerek yok.
    gereksiz yangın yapıldığını düşünüyorum, naçizane:)
  • 471
    satışsız tamamlanacağını düşünmediğim transfer dönemi.

    zaniolo, nelsson, sacha üçlüsünün en az iksinin gideceğini düşünüyorum. kış transferde zaniolo için ödenen 15m, bu transfer döneminde icardi'ye verilecek 8-10m ve halihazırda konuşulan paredes, fred, demirbay transferleri var. bunca bonservis+maaş ödemesi yaparken satış yapmama şansımız yok.

    şampiyon kadronun korunma ihtimali yok bence. 23-23 sezonunun kaderini de bu üçlüden gidecek olanların yerine alınacak oyuncuların belirleyeceğini düşünüyorum.

    bu üçlüden birini tut ikisini sat deseler hiç şüphesiz sacha'yı tutarım şahsen.
  • 472
    kadro korundu diyen taraftarların transferin son günlerinde nelson, boey ya da zaniolo'nun satılabileceğini ve bir anda alternatifsiz kalabileceğimizi hiç hesaba katmıyorlar. geçmişimizde örnekleri çok. umarım hiçbiri gitmez. hepsini şampiyonlar ligi'nde izlemek istiyorum.

    bunun dışında ben icardi ve günay transferlerinin gelecek haftaya kadar bitmiş olacağını, zalgiris sonrasındaki rakibimizle oynadığımız sıralarda (ağustos) orta sahanın geleceğini, eylül başında da rashica ve bir 10 numara alınacağını tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın