• 454
    son şampiyonların hepsinin çakılmasına neden olan kadro yapılanmasından ders almamışız gibi gözüken ve beni korkutan transfer dönemi.

    geçen sene şampiyon olan trabzonspor kulüp tarihinde belki de harcamadığı kadar para harcadığı bir yaz dönemi geçirdi. buna rağmen değiştirilmesi gereken parçaları değiştirmediler ve takıma dinamizm katmadılar. üstüne bir de deli dehşet paralar bağladılar oyunculara. stoperleri şampiyon olurken bile fecaatti mesela. takımda çalışan parçaların ayrılmasıyla yerlerini aynı efektiflikteki oyuncularla doldurmadılar. bu ligin gerçeklerine aykırı bir kadro kurdular ve takımda değişmesi gereken parçaları değiştirmediler. kalite, dinamizm ve yaşlılıktan dolayı patladılar. bir önceki sezon beşiktaş'ın da başına aynısı geldi. yanlış eklemeler, kalite adı altında yanlış transferler ve eklemeler vs vs. ile mahvolan bir şampiyon kadro.

    şimdi bize baktığımızda ise önümüzdeki sezon kadromuzu koruyacağız gibi duruyor. bu haliyle bile kadro bir sene yaşlanmış oldu. sol beke çok kaliteli ve uygun bir ekleme yapıldı*. kadroda değişmesi gereken parçaların olduğu ise aşikar. 8 numara ve 10 numaradaki oyuncularda yaşlarından ve fiziksel özelliklerinden dolayı bir düşüş ocak başından beri varken yerlerine 2 transfer dönemi geçmemesine rağmen herhangi bir ekleme yapılmaması bağıra çağıra felaketin gelmesi demek. transferde ismi geçen paredes, fred, demirbay(kerem'i yine yerli olduğu için anlayabiliyorum) gibi isimler de bizim bu eksiğimizi kapatacak nitelikte olan isimler değil. umarım kaliteli oyuncu falan derken bu tuzaklara düşmeyiz. bu işin sonu hem ekonomik olarak hem de saha içi olarak iyi yerlere gitmez. önümüzdeki yaz bu zamanlarda elimizdeki dedeleri kime çakarız diye düşünürüz üstüne de kimseyi de alacak parayı bulamayız. o yüzden fred, paredes kadar üst düzey isimler yerine 1 2 gömlek aşağı kalitede ama bizim daha çok ihtiyacımız olan profilde ve maliyeti daha uygun isimlere yönelmeliyiz. şu takımın 11'ini gençleştirin kardeşim. önümüzdeki yaz gidip etebolara falan kaldığımızda hepimiz üzülürüz. 3 4 senelik planlama içinde üstlerine omurga kurulacak isimler alın. böyle her gördüğümüz yaşı geçkin adama, vaay kalite hemen gelsin falan diyerek koşmayın. seneye araplara yalvarırız lütfen bunları alın diye.
App Store'dan indirin Google Play'den alın