• 98
    çarkı döndürmek için satış yapmamızın elzem olduğu sezon. nellson 25, sacha 25, kerem 20, mohammed, morutan, cica vs ile 80 milyon euroluk potansiyel bir gelir ihtimali ortada. bunun 30 milyon eurosunu borçlara ayırıp 50 milyon liraya da eksikleri çok rahat tamamlayabiliriz. başarılı olmayı ben de çok isterim ama ekonomik olarak bağımsız olmadan başarılı olman çok mümkün değil. scout işini iyi yaparken, transfer komitesi de iş bilenlerden oluşurken bu fırsatları tepmemiz gerektiğini düşünüyorum.
  • 148
    once ıcardi ve rashica bonservisleriyle,
    sonra cok net, guerrero seviyesinde, kazimcan'in bir seyler ogrenebilecegi yildiz bir sol bek,
    youri tielemans veya muadili yine cok net bir 8 numara,
    sacha gidecekse, dubois'la forma rekabetine girebilecek, daha genc ve atlet bir sag bek,
    (burada turk oyuncu havuzu icin mert muldur de iyi bir secenek olur)
    bizi cok daha iyi bir sampiyonlar ligi takimi yapar.

    edit: ve golcu bir yedek forvet. pirpir forvet icin baris cok iyi bir alternatif.
  • 482
    zaha ve angelino'nun transferleriyle birlikte ortasahaya alınacak oyuncunun önemi hayati seviyeye ulaştı. bu oyuncu torreira ile 4-2-3-1'de çift pivotu oynayabilecek savunma özellikleri olmalı. 4-3-3 dizilişlerde sağ ve sol içleri oynayabilmeli. oyun kurucu sergio oliveira'nın takımda kalacağını düşünürsek bu oyuncu atletizmiyle öne çıkan; top taşıyabilme meziyeti olan, iki cezasahası arasında mekik dokuyabilecek tempolu biri olmalı. bu tarz hamle hem formasyonda esneklik sağlar hem de farklı oyunları oynamaya imkan tanır, geçtiğimiz sezon hiç denemediğimiz üçlü ortasaha işi bu sene fazlasıyla gerekebilir. angelino'nun transferiyle birlikte bekleri set oyununda daha yüksekte göreceğiz, zaha'nın da katılımıyla beraber ön taraf oyuncularına serbestliği sağlamak için 8 numaranın defansif aksiyonları kritik öneme sahip. paredes bu tanıma uymuyor. fred, sabitzer, gravenberch gibi oyuncular daha doğru olabilir.
  • 927
    transfer döneminin çok iyi geçirilmediği aşikâr ancak neden bu kadar kötümser bir tabloyla değerlendirildiğini anlamıyorum. bu dönem yapılan transferlerin 10 üzerinden naçizane bir değerlendirmesini yapalım;

    mauro icardi; 8/10

    geçen seneki fiziksel hâlini henüz göremesek de yaptığı tabelayla ve transferin zorluğuyla 8 puanı hakediyor. diri hale gelirse başka şeyler de izletecek.

    wilfried zaha; 8/10

    ligin çok üstünde bir oyuncu olduğunu yavaş yavaş görmeye başladık. ilk geldiğinde çekincelerim vardı, bundaki en önemli faktör dinamizmini kaybedecek olmasıydı. arkasında bek yokken ve takım içi istenilen paslar gelmiyorken şu ana kadar yaptıkları 8 puanı hakediyor. şimdiden 8 gol katkısında bulunmuş sezon genelinde.

    hakim ziyech; 7/10

    eski ziyech’i göremeyeğimiz belliydi. ona rağmen harikulade yetenekli bir oyuncu. oyun zekası ligin çok üzerinde. sıfıra yakın maliyetini de hesaba katarsak henüz sezon genelinde istediğimizi bulamasak da 7 puanı rahatlıkla alır.

    davinson sanchez; 9/10

    pek anlatmaya gerek yok, oyun yapımıza mükemmel uyum sağlayan elit bir stoper. 9 milyon euro’ya alınmış olması transfer başarısıdır. takoz becaoya fener aynı parayı verdi yanılmıyorsam. her şeyiyle çok iyi bir stoper ve müthiş bir profesyonel.

    tete; 6/10

    kopenhag maçı attığı gol olmasa şu an cl’ye veda etmiştik. ligde beklenilen performansı veremedi. ancak mali olarak bonservissiz alındı ve yaşı henüz 23. ileride başka şeyler izletme ihtimali fazlasıyla var.

    kaan ayhan; 9/10

    tam bir joker. müthiş profesyonel. kendisinden beklenilen minimum seviyedeyken çıktığı her maç çok güven veriyor. çok önemli bir transfer.

    angelino; 4/10

    maalesef oyun yapımıza uygun bir sol bek değil. kötü bir oyuncu asla değil ama bizde olacak gibi de gözükmüyor.

    kerem demirbay; 5/10

    kötü bir oyuncu değil ancak oyun yapımıza uyan bir oyuncu da değil. 3’lü orta saha oynayan takımlarda yüksek performans verebilir. bizim gibi torreira + x oyuncu 2’li merkezinde olmuyor. yine de yabancı sınırı varken çok da mantıksız transfer görünmüyordu.

    tanguy ndombele; 2/10

    aslında puan olarak daha düşüğünü hakediyor ancak cl’deki tek galibiyetimiz olan manu maçında oyuna girdikten sonraki pozitif oyunu galibiyette önemli rol oynamıştı. kiralık bir transfer ve kiralama bedeli ödenmedi. denedik, olmadı.

    halil dervişoğlu; 6/10

    minimum maliyetle alınan 3. forvet. transferinin neye göre eleştirildiğini anlamadım çünkü şans bile bulamadı doğru dürüst. az bulduğu şansı ön elemelerde zalgiris ve olimpija’ya attığı gollerle iyi değerlendirdi. ligde oyuna sonradan girince fena işler yapmadı. kötü bir transfer diyemem.

    cedric bakambu; 6/10

    geldiğinde yunan ligi gol kralını 2. forvet olarak getirdik. düşük bir maliyetle geldi. bir türlü alması gereken süreyi alamadı. ıcardi sakatken süre bulmalıydı. kendisinin transferi için yönetimi gereğinden fazla eleştirmek bence haksızlık olur çünkü teknik ekip kendisini kullanmak istemiyor. icardi’den fizik olarak bitik olduğu dönemler bile vazgeçemiyor.

    bilançoyu değerlendirirken ortalamayı aldığımız zaman 6,36/10 gibi bir bilanço çıkıyor ortaya. yani öyle denildiği gibi ahlar vahlar edeceğimiz bir durum yok ortada. benim nezdimde bu transfer dönemi eleştirilmesi gereken ilk konu fiziksel olarak soru işaretleri barındıran oyunculara gitmemiz. daha çift yönlü, topsuz oyunu kuvvetli ve caydırıcılığı yüksek birkaç profil eklemesi yapılabilirdi. umarım ara transfer dönemi buna göre profiller alınır. onun dışında bu yaz transfer dönemi ortada felaket tablosu gibi bir şey yok.

    edit; bir ekleme yapıp yeni transferlerin cl maçlarındaki skorlara etkisine bakalım;

    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı
    yeni transferlerden zaha’nın asist tete’nin gol attığı maç.

    3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı
    yeni transferlerden icardi ve zaha’nın 1’er gol, davinson sanchez’in 2 asist yaptığı maç.

    24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı
    icardi’nin penaltıdan gol attığı maç.

    8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçı
    yeni transferlerden bakambu’nun gol attığı maç.

    29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı
    yeni transferlerden hakim ziyech’in 2 gol 1 asist yaptığı maç.

    artık millet olarak olayları değerlendirirken parçaları birleştirme ve tümevarım gibi olguları hatırlamalıyız.
  • 754
    kötü gittiğini düşünmediğim dönem.

    birincisi bence bir takımın bir bölgesinin kurgusu netse orada yedek bekleyen oyuncu genç olmalı. gençten kastım u21 seviyesinde. ki hem bizim o bölgedeki yıldız oyuncularla 10 dakika da olsa sahayı paylaşmak ona bir şey katsın, hem de futbol ömründen yemesin. efe akman, baran özsaka, gökdeniz gürbüz, sıraçhan nas bence bu duruma uygun genç oyuncular. gerçi siraçhan nas gitti sanırım.

    ikinci olarak o bölge aslında şu anda çok da boş değil. kaan ayhan, sergio oliveira ve lucas toreira var. iyi bir -örneğin- çift taraflı 8 alınırsa kaan ve oliveira geçen seneki berkan ve midtsjö pozisyonunda olacaklar, ki geçen seneye göre oyun kurulumu açısından çok daha iyi bence. dinamizm açısından ise soru işareti. bu durumda da dinamik, geçişte faydası olacak bir 6-8 daha alınırsa yeterli olacaktır.

    özetle biri oyun kurabilen ve gol atabilen, diğeri top taşıyabilen iki 6-8 ve bir de genç türk'e ben tamamım. saul niguez, emil breivik ve eyüp aydın'a ben tamamım. bence yaşları itibarı ile de sürdürülebilir bir ortasaha olmuş olur. partey martey uzak olsun.
  • 372
    şampiyonluk daha 1-2 gün önce alınmıştı dursun başkan bi' yayında mülakat verirken şu minvalde cümleler etmişti -muhtemelen ostersunds maçlarını kastederek- '' bu kampa yetişmeyen geç transferlerin acı faturasını en iyi ben bilirim. böyle olunca astarı yüzünden pahalıya mal oluyor.'' demişti.

    o zamanda ostersunds için köy takımı kasaba takımı stadı 3000 kişilik vs yakıştırmalar olmuştu sonuçta adamlar her iki maçta da rahat oynayarak, zorlanmadan bizi elemişti. he, belki tam kadro çıksak da elenecektik orasını bilemem ama sen üzerine düşeni yap , her rakibi küçümsemeden ciddiye al, transferini yap kadronu hazır tut gerisi biraz da şans. ama sen çıkacak takım kasaba takımı vs dersen her an şamar yiyebilirsin. santraforsuz ş. ligi ön eleme maçlarına mı çıkılır yahu?
  • 95
    beni en çok geren, korkutan transfer dönemi bu.

    elimizde kerem, boey, torreira, nelsson gibi avrupa'nın herhangi bir takımda rahatlıkla oynabilecek 4 tane cevher var. eminim bir çok kulüp bu oyunculara talip olacak.

    oyuncular tabi ki büyük ligde oynamak ister, buna saygı duymak zorundayım ama bu adamların yerini doldurmak çok zor. en azından kısa sürede.

    bu dört oyuncuya sahip çıkabilecek miyiz, onlar elimizden giderse onların yerini kimlerle dolduracağınız, gelen oyuncuların takıma alışması, uyum süreci ne kadar sürecek.

    gelen ya da giden adamlar şampiyonlar ligi elemelerinde nasıl performans gösterecek. yıllardır beklediğimiz şampiyonlar ligine katılabilecek miyiz.

    rashica'yı, icardi'yi tekrar kiralayabilecek miyiz, alabilecek miyiz?

    6 oyuncunun durumu çok kritik ve transfer durumları en kısa sürede netleşmeli.

    nelsson şampiyonlar ligi'nde de başarılı olmak istiyoruz diyor, gözlerimin içi gülüyor, adam seneye de burada diyorum ama bu adama arsenal, tottenham falan talip olsa gitmek ister.

    ilk onbirin altı oyuncusunu da kaybetme riskimiz var. her ne kadar para kazanacak olsak da başarıyı sürekli kılmak için bu oyuncuları mutlaka elimizde tutmalı, sol bek, 10 numara, ortasaha merkez gibi zayıf olduğumuz bölgelere takviyede bulunmalıyız.

    6 oyuncunun 3ü gitse geçen seneki gibi 13.lük kovalarız.

    avrupa'da başarılı olmak için bu adamları kaybedip yeni gelecek adamların tutmama stresini yaşamak istemiyorum.

    hedefimiz avrupada istikrarı yakalayıp başarılı olmak olmalı. gelen, gelecek oyuncular burayı basamak olarak görmemeli, hedef olarak görmeli.
  • 118
    orta sahada elimizde mata ayrılacak diye saymazsak torreira, oliveria, mertens, midtsjo ve berkan derken 5 orta sahamız bulunuyor. transfer döneminde en az 3 orta saha kesin alacağımız + 1-2 tane genç oyuncu ekleyeceğimiz söyleniyor. kimse nasıl olacak diye düşünmüyor. bana baya garip geldi bu durum.

    mesela sağ bek, sol bek ve stoper için çıkan isim sayısı baya az. keza yine kanat ve forvet içine durum aynı şekilde öyle 1-2 üfürme isim dolanıyor. sanırım biraz orta saha isimleri oyalama taktiği gibi duruyor. diğer isimlerin gizlilikle yürütülmesi için zaten transferi zor olabilecek oyuncular servis edildi. rakiplerimiz avrupa fırsatı bizim kadar yok diye hani bu transferi yapabilirsek sadece biz yaparız modunda o yüzden rahat takılıyoruz. sanırım diğer bölgelere düşündüğümüz isimler daha genç ve potansiyelli rakiplerimizin aklını çelip fiyat yükseltebileceği tipte olarak görülüyor. o yüzden bu isimlerle gündemi oyalayıp arka planda diğer transferleri bitirmek.

    bu senaryonun doğruluğunu zamanla öğreneceğiz gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın