• 900
    kötü geçirdik, 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında ikinci yarıdan itibaren hep bunu düşündüm. ndombele diye bi tane obez almışız grupta 4. maç hala ortalıkta yok. zaha'yı aldık geldiğinde koparılan gümbürtü çok gereksizmiş olabileceği en iyi seviye keita ki gelin kabul edelim abdel kader keita gibi de skorer değil.

    zaha'nın gelmesiyle kerem'den de mahrumuz, adamı 10 numaraya attık. kerem'in 10 numara oynadığı hiçbir maçta kötü oynarsa kızmam. hadi koyalım bakalım ziyech'i, zaha'yı 10 numaraya nasıl oynuyor, kerem'e niye bu kadar kızıyoruz? zaten top kontrolü, attığı paslar top seviyede değil biliyoruz niye bu çocuğu 10 numaraya attık. korkum o ki icardi'yle arasındaki uyum da kaybolacak.

    ziyech ve tete'de şu an için sıfır. tete kopenhag maçında sinan gümüş'ün konya'ya attığı golü attı o kadar. yunus akgün için kesinlikle galatasaray'da olmayacak çünkü finalize edemiyor demiştim allah tete'yi gönderdi.

    bakambu için ideal bir yedek diye düşünmüştüm yunan ligindeki gol krallığını görünce ama hasbelkader `8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında attı bir tane. yedek olduğu için çok bir şey söyleyemiyorum. ama icardi'ye allah korusun bir şey olsa mahvoluruz.

    angelinho en iyi maçını bu gece oynadı onda da yine çıktı apo'yu beke attık nelson girdi defans hattımız bozuldu, koca bir hiç transfer etmişiz.

    burdan bir davidson sanchez tuttu ki ramos'un peşinden koşarken totenham-nelson ilişkisinde piyango çıktı valla.

    bunları 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında sonra niye yazıyorum. ben bu gece oyundan, mücadeleden, teknik heyetten memnunum allah razı olsun hepsinden hakem şerefsizlik yapmasa tarih yazıyorduk ancak takımı geçen senenin oyuncuları taşıyor ve gelen transferler artık katkı vermezse elimizdeki sağlam oyunculardan da olacağız. kerem patlamak üzere taraftarın stres topu olmuş, icardi ve toreira her maç oynuyor allah korusun fener'in durumuna düşeriz.
  • 529
    gk: muslera/günay/berk
    rcb: nelsson/kaan
    lcb: abdülkerim/emin
    rb: boey/dubois
    lb: angelino/kazımcan
    cdm: torreira/berkan
    cm: demirbay/oliveira/midtsjö
    rm: zaniolo/yunus/morutan
    lm: aktürkoğlu/barış
    cf: zaha/mertens/yusuf
    st: icardi/bakambu/halil

    6 ağustos 2023 günü itibari ile gelen ve gidenlerle bu şekilde bir takım olduk. 27 kişilik takımda 14 yabancı oyuncu, 3 altyapı oyuncusu, 4 türkiye'de yetişmiş oyuncu ve 6 türkiye'de yetişmemiş oyuncu bulunmakta. tüm yabancı oyuncuları cl listesine yazması durumunda türkiye'de yetişmemiş oyunculardan 3 tanesini yazamayacak.
  • 785
    https://x.com/...bsVEG8kbINtUaolOa3jQ

    galatasaray için en heyecanlı döneme girdiğimiz zaman dilimidir. yukarıda verdiğim linkten 2 tane futbolcu çekip bitireceğimiz transfer sezonudur.

    duyum, tanıdık, hissiyat falan değil. yalnızca erden timur’un açıklamalarını dinledim, okudum ve anladım. aksi olmadan da kimseyi eleştirmem…

    ha, bu futbolculardan biri için: (bkz: berkay özcan)
  • 300
    "transfere ihtiyac yok." diyenlerin buyuk bir bolumunun transfer sezonu bittiginde transfer goremedikleri zaman yonetime sallayacagina o kadar eminim ki. mertens sezonun sonunu zor gordu ve yas aldi. oliveira desen ha keza oyle zor gordu. umarim hayirli biter ve eminim yonetim amacinin lig olmadigini belirttigi sekilde sampiyonlar liginde en azindan ceyrek gorebilecek bir kadro planlamasi yapar.
  • 340
    güvenilirlik konusunda cv'si çok da sağlam olmayan burhan can terzi'ye göre erden timur ingiltere'ye sol bek ve 2. forvet transferleri için gitmiş.

    yine terzi'ye göre timur hırvatistan'a borna sosa'nın menajeri ile görüşmek için gidecekmiş ama son anda rotayı londra'ya doğru kırmış.

    https://twitter.com/.../1676250530450997249

    eğer dediklerinde bir doğruluk payı var ise, sosa için görüşme yapmak yerine londra'ya bir çıkarma yapıyorsa erden timur, nuno tavares, tottenham'lı regulion ya da leicester'lı kristiansen için bir gelişme olabilir belki. ingiltere'den başka sol bek aklıma gelmiyor.
  • 217
    açık alan patlayıcılığı olan bir kanat eklemesi yapmak galatasaray’ın avrupa’da rakiplerine ne kadar tehdit oluşturabileceğinin sinyali olacak. dolayısıyla bu transfer döneminden açık alanda hızlı bir hücumcu eklemesi bekliyorum.

    sacha boey (satılması muhtemel) ve barış alper dışında açık alanda hızlı futbolcumuz yok. dar alan çabukluğuyla iş kotarmaya çalışan kısa hücumcularımız var genelde. burada üst seviye bir atlet eklemesi olmazsa özellikle avrupa’da oynanacak maçlarda sıkıntı çekeceğiz.

    icardi’nin de topla birlikte dikine gidemediğini de belirtmek lazım. dolayısıyla geçiş hücumlarında opsiyonlarımız daralıyor.

    edit: haklı olarak zaniolo’yu unuttuğumu belirten arkadaşlar mesaj atmış. ben zaniolo’yu takımdan ayrıldı olarak kodlamışım kafamda. kalırsa elbette zaniolo’muz da var.
  • 192
    yavaş yavaş vaziyet almamız gereken dönem.

    önemli olan bağlantı noktalarında yapılacak oyuncu değişimleri. hem seviye atlayıp hem de uyumu yakalamak gerekiyor. ayrıca bizim ligin bug'ı olan atletik oyunculara yönelmekte fayda var. takım iskeletini fazla bozmadan cl kuralları doğrultusunda 25 kişilik kadro kurmamız lazım.

    tabi bunu yaparken biraz kıpırdanmak gerekiyor. 10 gün sonra takım sezonu açıyor.

    **takımdan ayrılacak oyuncular (ranked). juan matayı bu listeye eklemiyorum çünkü teknik ekibe geçeceği konuşuluyor. matayı da sayarsak 8 oyuncu ayrılmış oluyor.
    -okan kocuk (sözleşme sonu)
    -emre taşdemir (sözleşme sonu)
    -sam adekugbe (sözleşme sonu)
    -taylan antalyalı
    -emre kılınç
    -oğulcan caglayan
    -bafetimbi gomis (sözleşme sonu)

    **ayrıca mathias ross, baran aksaka, yusuf demir ve efe akmanı kiralık gönderirim. burada en önemli kıstas oynama garantili gönderebilmek. özellikle yusuf ve ross'un süre bulmaları lazım.

    **satış yapacağımız oyuncular da net durumda.
    -mohamed satışından kazandık zaten (5.75m euro)
    -victor nelsson (25m euro)
    -sacha boey (21m euro)
    -leo dubois (3m euro)
    -fredrik midjsto (2.75m euro)
    -alexandru cicaldau (4m euro)
    -olimpiu morutan (3.5m euro)
    toplam: 65m euro

    bonservis olarak güzel para geçiyor elimize. o zaman yabancı oyuncularda seçici davranmamız elzem. cl ve ligi ele alırsak 14 yabancı yeterli olacaktır. önemli kısım yerli kontenjanını doldurmakta olacak.

    **şimdi yabancı oyuncu seçimlerini kurala göre ayarlamamız lazım.
    -fernando muslera
    -noussair mazraoui / tiago santos (boey'den gelecek parayla birini tercih ederim)
    -stefan de vrij / nehuen perez / zeno debast (nelsson'un satılması halinde ikamesi)
    -borna sosa / romain perraud (kazımcan ile sol beki kotarırlar)
    -lucas torreira
    -leandro paredes (yaklaşıyor yaklaşmakta olan)
    -sergio oliveira
    -yves bissouma / conor gallagher (sergio'nun önüne adam lazım)
    -milot rashica (bonservisinin alınması gerekiyor)
    -nicolo zaniolo (takımda kalması lazım)
    -ludovic blas (mertens'in önüne adam lazım)
    -dries mertens
    -mauro icardi (ne pahasına olursa olsun takımda olmalı, ikamesi zor)
    -david datro fofana (kiralık+opsiyonlu olarak kadroya katmamız lazım)

    **yerli kadromuzda ise 11 kişilik bir rotasyon yeterli olacaktır.
    -batuhan şen (akademi çıkışlı oyuncu)
    -mert müldür (joker oyuncu. kadroda olması lazım)
    -abdulkerim bardakçı
    -kaan ayhan
    -emin bayram (akademi çıkışlı oyuncu)
    -kazımcan karataş
    -berkan kutlu
    -hamza akman (akademi çıkışlı oyuncu)
    -yunus akgün (akademi çıkışlı oyuncu)
    -kerem aktürkoğlu
    -barış alper

    **2023-24 galatasaray kadrosu**
    -kale: fernando muslera / batuhan sen
    -defans: noussair mazraoui / mert müldür / stefan de vrij / kaan ayhan / abdulkerim bardakcı / emin bayram / borna sosa / kazımcan karatas
    -orta saha: lucas torreira / leandro paredes / yves bissouma / sergio oliveria / berkan kutlu / ludovic blas / dries mertens / hamza akman
    -kanat: milot rashica / nicolo zaniolo / yunus akgün / kerem aktürkoglu / barış alper
    -forvet: mauro icardi / david datro fofana

    böylelikle elimizde kullanışlı bir oyuncu grubumuz olacak. herkesten hemen hemen verim aldığımız, cl kurallarına uygun bir kadro. gelecek bonservis ücretleri ile bunu sağlayabiliriz.

    --- alıntı ---

    erden timur: "bu kadro, avrupa için yeterli olmayabilir. çok değerli bir kadro kuracağız. galatasaray bir şampiyonluktan bahsediyorsa bu avrupa şampiyonluğu olur."

    --- alıntı ---

    son olarak erden timur'un şampiyonluk gecesinde söylediği sözleri paylaşmak istedim. bu yüzden transfer dönemini kendi adıma çok rahat geçireceğim. herkese de tavsiye ederim.

    hayırlısı olsun.
  • 427
    türk kulüplerinin genel bir sorunu vardır. bu sorun ön elemelere transferleri yetiştirememektir. erden timur'un bu konuyla ilgili bir açıklaması mevcuttu, tam olarak hatırlamasamda "ön elemeye transferleri yetiştireceğiz" tarzı bir açıklamaydı. bana o zamanda gerçekci gelmemişti bu konuşma ve beklediğim gibi de oldu, yetişmedi.

    bunda yönetime baskı yapacak bir şey yok ilk rakibimize bakınca daha topa vurmayı dahi bilmiyorlar. fakat lig başlamak üzere. transfer olacak oyuncular açısından antrenman yapmamış olanlar var. ucl ön elemesi haricinde artık transferinin iyi ya da kötü olarak sonuçlanması gerekiyor.
  • 302
    sanki okan buruk bilmiyor takımın transfere ihtiyaç olduğunu. hatta en çok o istiyordur çünkü başakşehir ile şampiyonlar ligi oynamanın ve orada oynamanın ligde nelere mal olduğunu en yakından gören o. başta ben olmak üzere bizim herbokolog taraftar biliyor sadece. x oyuncunun adı mı çıktı gelsin bonservis de ver maaş da ver hatta bol keseden ver yaşına bakma kalitesi varsa gelsin. oldu canım başka isteğiniz var mı? biraz ülkenin ve takımın gerçeklerinden haberiniz olsun. şartlar belli, kulübün durumu belli. alacağın oyuncunun bonservisini de en düşük seviyeye getireceksin, maaşını da düşüreceksin. şampiyon olamadıktan sonra etebolarla oynamak istemiyorum ben. şampiyon olamasan bile takımında hem kaliteli oyuncu olmalı hem de sonraki satışını yapabileceğin genç oyuncular olmalı. bunun yolu da ince eleyip sık dokumaktan geçer.

    kimse de merak etmesin eldeki mevcut kadro şampiyonlar ligi 2. ön elemesini rahat geçer. östersunds maçındaki berbat kadroyla alakası yok elimizdeki kadronun. o takımda selçuk-tolga orta sahası, stoperde maicon-ahmet vardı. yasin, sinan, carole falan vardı o takımda. şampiyonlar ligi 3. ön eleme maçı da zaten ağustos'ta o döneme kadar da en kötü yedek forveti getiririz rahat olun yani.
  • 979
    2022-2023 sezonundaki makineleşen kadronun dibine dinamitlerin döşendiği bir transfer dönemi.

    kadroyu yüksek maaşlarla, verimsiz oyuncularla o kadar şişirdiler ki takım yine 2022-23 takımı sayesinde ayakta duruyor. zaten iyi oynadığımız maçlara bakın neredeyse tamamı şampiyon olmuş kadronun parçaları. ne zaman ki tete, zaha, ndombele zart zurt giriyor takım asla akıcı bir oyun oynayamıyor.

    2024-2025 yaz transfer sezonunda buradan alınmış topçuların neredeyse tamamı ile yolları ayırmalı, takımı bol maaş bol egolu işlevsizlerden arındırmalıyız.
  • 902
    takım bu sezon sadece iki maç bayerne yenildi ki onda da ezilmedi, hatta hakkı yendi. bizim taraftar da hala transfer eleştiriyor. ben yoruldum, onun için sadece bu başlığa yazacağım, başka yerlerde kavga etmeyeceğim. sadece ndombele'den hiç katkı alamadık, geri kalanları öyle ya da böyle fena katkı vermiyor, hatta angelinho dahil 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında harika oynadı. evet, daha iyi bir 8 alınabilirdi ama takım bu transfer sezonunu eleştireceğimiz durumda değil. geçen sezon aralığa kadar anca alışmıştı, bu sezon çok daha erken katkı alıyoruz transferlerden.
  • 522
    şu ana kadar kadro koruma anlamında da takviye anlamında da kaliteli işler yaptığımız bir sezon oldu. eleştirilebilecek noktalardan ilki boey, nelsson, marcao benzeri potansiyelli ve genç oyuncu transferlerinden uzak durulması, ikincisi ise kadro şişkinliğini hafifletmek ve ekonomik gelir elde etmek adına oyuncu satışının yeterince yapılamaması oldu. avrupa’da çabuk başarı ve kalkınma için daha çok günü kurtaracak ve çabuk sonuç verecek bir stratejiye gidilmesi anlayışla karşılanabilir ancak bu felsefeyi sonraki transfer sezonlarında görmemeyi tercih ederim.
  • 951
    yaptığımız ve yapmadığımız transferlerle takımın dengesiniz bozduğumuz transfer sezonudur.

    1- rashica transferi: kiralık olan ve takımla dokusu tutmuş oyuncuyu almadık. popülist davranarak yerine tete, ziyech transferleri yaptık.
    2- zaha transferi: kendisinin transferi, aktürkoğlu'na kadro içinde yer bulmaya itti. ne zaha takıma ait olabildi, ne de kerem'e yer bulabildik. sol açık ile forvet uyumunu da bozduk.
    3- ortasaha transferi: n'dombele transferi ya tutarsa transferiydi ve maalesef tutmadı. sezona ya tutarsa transferi ile başlamak resmen ayağımıza sıkmak oldu. neyse ki imdadımıza kaan yetişti.
    4- davinson sanchez transferi: en çok tutan ve içimize sinen transfer oldu. bonservisine ve kendisine verilen para ilk başta tepki çekse de, performansı ile bu tepkileri dindirdi.

    özet olarak rashica, 10 numara, 6-8 numara ve davinson sanchez transferleri yapsaydık, takımın görüntüsü bugüne göre daha iyi olurdu kanısındayım.

    bütün olumsuzluklara rağmen takımın avrupa ve lig performansı kötü değil. devre arası bazı sorunlarımızı çözeceğimizi düşünüyorum.
  • 949
    ligde derbilerini bitirmiş takım sadece 3 maçta 7 puan kaybetmiş takım bu transfer döneminde kurulmuştur, üstelik şampiyonlar ligini de oynarken. maksimum toplayabileceği puandan sadece 7 puan eksikte bu takım. şu lige real madrid'i koysan zaten rehavete kapılıp en az bir maçta puan kaybederdi. tüm maçlarını kazanarak şampiyon olamazsın, fm'de bile olamazsın.

    uzun yıllar sonra çekişmeli bir lig izliyoruz, sadece puan olarak değil oyun olarak da çekişmeli ve kafa kafaya. şu durumun keyfini sürmek yerine transferlere sarmak tırt bi durum maalesef. yok yaz dönemiymiş yok kış dönemiymiş, bunlar boş işler. yeri geldi zaha da ziyech de maç almasını bildi. bugün şampiyonlar ligi gruplarından manu çıkamadıysa buna en büyük katkıyı golleriyle zaha ziyech tete ve kerem aktürkoğlu verdi. istikrarsız oyun konusunda haklısınız ama şu an kimseden vazgeçilecek bir dönemde değiliz.
  • 867
    sadece sanchez transferini isabetli yaptığımız dönem. zaha ve tete bir var bir yok. ndombele ve ziyech zaten hiç yok. angelino aradığımız bek değil. bir tek sanchez iyi ama nelsson nedeniyle öncelikli ihtiyaç değildi. sonuç olarak verimsiz bir sezon geçirmiş olduğumuz ortaya çıkıyor. icardi olmasa bu takımın defoları çok daha net ortaya çıkar ama tek başına çok farklı işler yaptığı için yine bazı eksiklerimiz o kadar göze batmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın