• 27
    sergio gibi tecrübeli ve oyun aklı yüksek oyuncu alınmış. mertens gibi pozisyon bilgisi yüksek oyuncu alınmış. nelsson gibi genç ve yetenekli oyuncu var. demek istediğim tam bir karma takımız.

    nicolo zaniolo. transfer dediğin bu arkadaştır. bundan sonra yaşı genç, direkt ilk 11 çıkacak, potansiyeli çok yüksek, takıma seviye atlatacak oyuncu alınmalı. seviyeyi en kötü ihtimalle korumalıyız.

    az transfer, öz transfer. kaliteden ödün vermeden vizyonumuzu korumalıyız. hatta bizimle adı geçen yıldız adaylarından birini de en azından gelecek için alınıp hazırlamalı.
  • 720
    o kadar beklentiyi yuksek tuttu ki yonetim orta saha transferi icin artik veratti’ye bile burun kiviranlar var. o kadar buyuk bir isim gelecek ki beklemeye deyecek lafi ile hata yapmistir. ustelik gecen sezon sampiyon olan takimin en onemli eksigi mertens ve oliveira yerine gelecek iki orta saha idi. biz hala 3 eleme ve 2 lig macinda hala indiremedik o ismi. molde macinda orta sahada torreria olmayinca elek olduk. allahtan icardi vardi da skor lehimize dondu. ya istenmeyen bir skor olsa ne olacakti? hadi elenmeyi gectim ama 30 kusur milyon bekledigin yerden elensek bence kapanmayacak bir yara acilir.
  • 675
    ne kadar yangıncı taraftarımızın olduğunu gösteren dönem. icardi bu kadar erken geldi, üst düzey yunanistan'da gol kralı olmuş adamı yedeği yaptık ve milli olmuş yerli oyuncu üçüncü alternatif olarak katıldı takıma.

    orta sahaya yerli oyuncu derinliği açısından demirbay eklendi. zaha ve tete için bonservis verilmedi. zaniolo zaten kar etmek için alınmıştı. 12 maç oynayan oyuncuyu en az %100'lük kar ile türk futbol tarihinin en pahalı satışını yapıyorsun ve bu süreçte 14 yabancı oyuncu kadrosundaki belirsizlikten dolayı rasicha işini uzatıyorsun (bence şu aşamada bu kadar kanat oyuncusu varken gereksiz) ve birden ortalık yangın yeri oluyor.

    ihtiyacımız olan sol bek, kalburüstü bir oyuncu ile tolere ediliyor. kaan gibi bir joker kadroya dahil ediliyor. yedek en iyi yerli kalecilerden biri alınıyor. nelson ve boey'i ve hatta o kadar teklife rağmen torreira'yı takımda tutma becerisi gösteriyorsun ama transfer obezi taraftar memnun olmuyor. bu iş bilgisayar oyunu değil ki. bütün bunlar yapılırken transfer sezonunun bitmesine hala bir ay var üstelik. hem de yapılan tüm transferler çok makul fiyatlarda yapılmış iken ne oluyor renktaşlar. ligin ilk maçında berabere kalmak mı sorun? yüklemeler yeni yapılıyor, oyuncular birbirine alışıyor. sakatlıktan dönenler de var. geçen sene ligin ilk yedi haftası sonunda size göre okan hoca bir dakika daha durmamalıydı değil mi? bir sakin olun. herşey çok güzel gidiyor. ensesi karartmayın.
  • 108
    çok yoğun geçmesi beklenen sezon..

    genelde şampiyon olunan sezonlar sonunda takıma birkaç takviye yapılırken ne yazık ki bu yıl böyle olmayacak. oldukça fazla giden-gelen olacak. yükselmiş olan piyasaları yüzünden icardi ve rashica’nın bile gidebileceğini göz önünde bulundurmalıyız. ama geçen yıl izlenen futbol ve transfer stratejisi aklını gördüğümüz için açıkçası ben endişelenmiyorum. amaca hedefe uygun bir kadro oluşacaktır.

    bu yıl başında 13. bitirmiş bir takımı, sadece türkiye ligi maçları oynayacağı için, seçilen yol hali hazırdaki kadronun ile yarar kısmına tecrübeli yaşlı yıldızlar+düşüşteki potansiyel yabancılar+patlama öncesi gençler + ilk 11’de 4 yerli sağlayacak minimum sağlam yerli takviyesi ile şampiyonluğa ulaşacak bir kadro kurmaktı. bunu başardılar.

    bu yılki hedef avrupa’da, sona kadar gidemese bile turlar atlayacak bir kadro, ligde ilk iki ve bu yılki zararın karşılanıp borcun kısmi olarak ödenebileceği transfer satış geliri elde etmek. mutlaka şampiyonluk diyemiyorum çünkü siyasal ortamın aynı kaldığı bu düzende “her yıl değişik takım’ın” şampiyon olması gibi bir görüntü var elimizde. bu yüzden avrupa’da kalmak şartıyla , ilk 3 + türkiye kupası gibi beklenti gerçekçidir. tabii ki galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar ve mayıs başı potada kaldıysa şampiyon olur. ama önümüzdeli yıl, türkiye’de saha dışı faktörler bizi daha çok zorlayacak.

    boey, nelllson, zaniolo, kerem dörtlüsünden en az ikisi iyi miktarlara satılacak ki garanti 45 milyon euro seviyesi aşılmalı. yunus, mohammed, morutan, cicaldau gibi çıtır satışlarda mümkün.

    icardi, kendi çok istese bile kalamayabilir çünkü 10 milyon euro/yıl bedelli 1 yıllık kontratı katarlılarda ki kendileri bir şekilde sportif sebepler dışında da etki altına girmeye meyilli. ayrıca her başka takıma gidişinde komisyon alan wanda gerçeği de var. ama şu da belli oldu ki önümüzdeki yıl gelemese bile ilerde gene gelecektir galatasaray’a.

    ali koç’un icardi’den daha ziyade rashica transferine gireceğini zannediyorum. kosova asıllı arnavutlar ağırlıklı olarak galatasaraylı olmasına rağmen, muriqi transferinde gördüğümüz bir fenerbahçe etki alanı da mevcut. avrupa’ya geri de dönebilir. en sonu kestirilemez transfer bu.

    8 numarada efor olarak zorlanan oliveira, rahat ettiği mertens’in pozisyonuna, mertens’inde bu pozisyonun mata gibi yedeğine kayabilir.

    çok transfer çok tercih edilir birşey olmasa da on taneden fazla oyuncu gelecek. pozisyonlarını kesinkes bilemesekte zamanlama olarak hemen yaz başı 3-5 tane zaten işi bitmiş, 1-2 tanesi ortalarda ama çoğunluğu gene transfer’in son zamanlarında olacak gibi görünüyor. o zaman herkese biraz sabır ve sağduyu dilerim.
  • 515
    zaniolo da zaha da kerem de forvet arkası için ideal isim değiller. oraya daha çok oynatacak adam lazım. bununla birlikte 3'ü de yedek kalacak adam değil. bu nedenle bence zaniolo ile vedalaşıp sağlam bir forvet arkası almak daha mantıklı. en azından okan hocanın oynattığı sisteme daha uygun.

    en önemli eksiğimiz 8 numara. buraya tam olarak lemina istiyorum. sağlamı, topla gideni, basanı, ara pas yapanı, top kapanı...

    kalanı iyilik güzellik.
  • 676
    mertens yerine on bire ziyech takviyesi yapılsa dahi orta saha yetersiz olacak.
    iki adet orta saha şart oğlu şart. berkan-torreira-oliveira-kerem 60 maçı bırak, 30 maç geçince bile sövdürür bize. biri ciğersiz box to box, biri tempolu 6 olmak üzere 2 orta saha alınabilirse takımın majör bir eksiği kalmayacak. yangın yok yangın yok, çıkar onu aklından.
    we believe in erden baba.
  • 185
    gecen sezonun altin 11'i su sekildeydi ve gbkz'lar kuvvetle muhtemel seneye bizimle olmayacak ya da dogrudan 11 oyuncumuz olarak dusunulmeyecek oyuncular:

    ------------muslera------------
    boey---nelsson--apo---kazim?
    ------torreira--oliviera--------
    rashica----mertens-----kerem
    ------------icardi---------------

    mertens'i soru isaretli olarak dusunuyorum, cunku yasi cok ilerledi ancak orada canavar bir zaniolo bekliyor. peki bu durum isiginda bizi nasil bir yaz transfer donemi bekliyor ona bakalim.

    --> rashica'nin cok onemli oldugunu dusunmekle birlikte ne yazik ki bize yedireceklerini dusunmuyorum.
    --> icardi muhtesem bir ruyaydi, yasandi ve ne yazik ki bitti. bu sezonun ardindan ne yazik ki bize yar olmayacaktir. eylul basina kadar bu transfer sarkarsa ki imkansiz, bu durumda da biz ve bu transfer hikayesi cok yipranmis olacak. dolayisiyla bu bir ruyaydi ve bitti gozuyle bakiyorum.

    peki, erden bey'in de dedigi uzere gecen seneden de iyi bir kadro kuracagiz mesajindan yola cikarak bu yaz doneminden ne beklemeliyiz.

    - no name bir sag bek ve dubois eger ayriliacaksa bir sag bek transferi daha elzem.
    - stoper, ross kenarda yatirim olarak duruyor, bir tane daha avrupa'da mac sayisi yuksek olan potansiyelli bir yabanci stoper takviyesi sart.
    - sol bek alinacak, adekugbe hatay'a donecek ve biz de oraya bir canavar sol bek cozecegiz.
    - torreira'nin yanina cigerli ve ayagi bir merkez orta saha da alinacak.
    - rashica olmaz ise, rashica profiline cok yakin bir kanat sart.
    - ve forvet... iki tane ilk 11'e gozumuz kapali yazabilecegimiz oyuncuya ihtiyacimiz olacak. birini derhal kadroya katarken, diger icin icardi formulunu uygulayarak bekleyebiliriz.

    kiraliktan donecek oyunculardan kadroya ya bir yaz kampi gorsun ona gore karar verelim diyebilecegim tek isim morutan, onun disinda yerlisi yabancisi herkesin yolu acik olsun.

    yerli transferi icin de bir kaleci, bir ya da iki orta saha, bir de forvet yedeklemek cok mantikli olacaktir.

    al, parlat, sat modeli yillardir hayalini kurdugumuz ve ilk kez gercekten elimizdeki yerli yabanci isimleri bu dogrultuda kullandigimiz bir donemi geride biraktik. ne yazik ki ne ligimiz bir avrupa ligi kadar cezbedici ne de biz real madrid'iz, dolayisiyla degerini bulan oyuncular satilacak ve yeri en az gecen seneki gibi bir yaklasimla catir catir doldurulacak.

    biz son 10 ayda taraftar olarak elimizden geleni yaptik, simdi yeniden arkamiza yaslanip mevcut yonetime guvenme zamani.

    allah transfer sansi konusunda yanimizda olsun, onumuzdeki sezonun sonu da sampiyonluk olsun!
  • 618
    bu entry mevcut duruma bakarak yangin cikarmak, yapilan transferleri kotulemek ve yonetimi desteksiz elestirmek adina yazilmamistir, gectigimiz sezon oncesi ve devre arasi yapilan basarili ve yapici transferler ve sezon icerisindeki soylemlerden dolayi; ufak capli hayal kirikligi ve kandirilmis hissi olusmaya basladigi icin yazilmistir. bunun en buyuk sebebi de gectigimiz sezon surekli olarak bahsedilen 2023-2024 ve sonraki transfer donemlerini kapsayan ciddi bir transfer planimiz olduguna dair inancimin maalesef baltalamis olan bir transfer sezonu gecirmemizdir. oncelikle lig baslamis, elemeler baslamis ve halen takimdan gidecekler, takima gelecekler netlesmemistir. icardi ve angelino disinda yaptigimiz transferler belirli bir plan dahilinden ziyade rakiplerin almamasi icin yapilmis gibi duran surprize acik transferler gibi duruyor. bu kadar sure gecmesine ragmen ihtiyacimizin en fazla oldugu ortasaha bolgesine ilk 11 de oynayacak bir transfer yapilmamistir. hadi ortasaha icin bir "dunya yildizi" bekliyoruz, diger mevkiiler icin ne bekliyoruz merak ediyorum. alacagimiz tum oyuncular bizi bekleten (kim bilir daha kac hafta) dunya yildizi mi olacak, orta sahamizda yer alan diger oyuncular ile yola devam edeceksek neden surekli kadromuz avrupa icin yeterli olmadigi asikar, cok daha iyi kadro kuracagiz denildi / deniliyor (soylemler bu yonde oldugu icin bu soru sorulmustur, tabii ki tum kadro yenilenmesi gibi bir beklenti yoktur), hic potansiyelli genc transfer yapmayacak miyiz, yapacaksak bunlarin listemizde yer aliyor olmasi gerekmez miydi neden trasferlerini bekletiyoruz, yapmayacaksak da planlamadan ziyade gunluk basari hedefleniyor gibi duruyor. planlama benim anladigim kapsamda, transfer donemi oncesinde yapilan calismalar sonucunda istenilen bolgeye istenilen profilde birden fazla alternatif dahilinde yapilan listeler uzerinden olur, hatta bazen anlasabildigin oyuncular ve takimlarla transfer donemi oncesinde anlasir ve transfer sezonu acildiginda da resmiyete kavusturursun. su anda gectigimiz doneme baktigimizda, ayni mevki icin adi bizimle anilan isimlerin birbirinin oyun tarzi ile neredeyse alakasi yok. kimi, neyi, neden bekledigimiz belli degil. transfer beklerken ki tek sikinti zaman gecmesi, puan kayiplari veya elenme riski degil, takim icersinde huzursuzluklarin da baslamasi. kadrodaki yeri, takimdaki gelecegi belli olmayan futbolcularda, takimda olusan sikintilar da gun yuzune net sekilde cikmaya basladi, gecen seneki basariyi getiren takim dayanismasi, pozitiflik, nese, futbolculardaki ozveri de kayboluyor gibi. lig icin dunya yildizi beklemeyecegimiz net, sampiyonlar ligi icin bekliyorsak eger hicbir sey garanti degil, elemeleri gecip buraya katilman icin net bir ortasaha performansina ihtiyacin var ve elindeki ortalama oyuncularin takimdaki gelecegi belli degilken zaten yetersiz gordugumuz performansin yarisini bile alamiyoruz. umarim transfer donemi bir an once biter, ayaklarimiz yere basar ve teknik ekip, traftar olarak bizler, futbolcular artik rahatlar.
  • 876
    ekim ayı itibari ile yorumlamaya yetecek kadar süre alan yeni oyuncularımız; mateus cardoso lemos martins tete, zaha, davinson sanchez mina ve angelino.

    performanslarından ne denli memnunuz görmek istediğim için açtığım anket(bkz: #3759539) sonucuna göre;

    davinson sanchez mina'ten neredeyse taraftarın tamamı memnun.
    angelino'dan neredeyse taraftarın tamamı memnun değil.
    zaha'dan yüzde 82 gibi bir oranla çoğunluk memnun değil.
    mateus cardoso lemos martins tete'den de yüzde 63 memnun değil.

    bu sonuçlar şimdilik ne kadar başarısız bir transfer dönemi geçirdiğimize işaret ediyor. buna rağmen bu denli başarılı olmamızın da sebebi bana göre teknik heyet ve takımın geri kalanının özverisi.
  • 558
    artık bazı taraftarların iyice transfer obezi haline geldiği periyot.

    zaha ve tete alınıyor zaniolo var, halen rashica isteniyor. kerem'e filan gelemedik daha.

    kerem demirbay alındı. diyelim ki kendisi rotasyon için düşünüldü. yaz başından beri orta saha bekleniyor ki ben de bekliyorum. şimdi bir de o beklenti ikiye çıkmış bir 6, bir 8 numara şart deniyor. hadi oliveira'yı geçtim, torreira varken hem 6 hem 8 numarayı ne yapacaksınız? nerede oynatacaksınız ikisini birden?

    kalan sürede tete yerine parades ve rashica alınıp transfer dönemini bitirsek benim için daha güzel olurdu. şimdi tete gelince rashica olmayacak gibi. zaniolo, boey, nelsson gitsin istemiyorum. tete ve zaha gerekli miydi bilmiyorum. bunu zaman gösterecek.
  • 356
    transfer penceresi açıldığından bugüne kadar kötü geçen bir dönem. en azından iki oyuncu satışı bekliyordum. (bkz: sacha boey) (bkz: victor nelsson) bu iki oyuncuya ya az para teklif ettiler. ya da her zaman ki gibi biz uçup kaçtık. rakibimize en gıpta ettiğim olay açıkçası bu. oyuncu satmakta yönetimler değişse de fıtrat aynı kalıyor gibi. serbest kalma bedeli 25 milyon euro (bkz: victor nelsson) olan oyuncuyu mükemmel performans göstermesi rağmen satamıyoruz.

    satış olmadan, bonservisli oyuncu alamayacak durumdayız. (her zaman ki gibi) aslında yangın yapılması gereken durum sadece bu. almaktan ziyade satmak daha çok önemli. (bkz: fatih terim)

    bu olay yetmezmiş gibi kulübe yakın olan sözde gazeteciler, her gün yalan haber pompalıyor. zaten bu en can sıkıcı olay. sırf bu vb. gibi olaylar yüzünden transfer dönemini sevemedim gitti. gazetecilerin olayı içerden bilgi almaktır doğrudur. ara sıra tutmayan bilgi de alabilirler ama sürekli aynı şeyleri söylemek, hocanın ve yönetimin gündemimizde yok dediği adama haber girmekle olmuyor bu işler. kimseye işini öğretmeye kalktığımız yokta her gün yalan sıkmayın o bize yeter.
  • 507
    victor nelsson’un satıldığı senaryoda ozan muhammed kabak veya merih demiral ikilisinden birinin derhal fleoya’ya indirilmesi gereken transfer dönemi.

    çift stoperin ikisinin de yerli olması demek yabancı sınırına tersten takla attırmamız demektir. bizim bu meseleyi stoperlerden çözmemiz khalkedon’da pek çok sarı lacivertliyi paniğe sevk edecektir. her takım oturmuş harıl harıl yerlileri nereye yerleştireceğini hesap ediyor. iki iyi türk stoperle sorunu çözmek harika olur.
  • 577
    verratti, ramos ve rashica (zaniolo giderse) ile kapatmamızı gönülden dilediğim transfer dönemidir. hali hazırda ligin çok üzerinde olan kadromuz bu eklemelerle avrupa kupalarında da iddialı hale gelecektir. avrupa ligini tekrar kazanmak hayal olmaktan çıkacaktır.

    şu ana dek yaptıkları harika transferler, zamanlama olarak bitirilen hamleler göz önüne alındığında başta erden timur olmak üzere tüm yönetimimizi gönülden tebrik ettiğim dönemdir.
  • 416
    euro olmuş 30, sezon içerisinde 40 lirayı görmeyeceğinin garantisi yok.
    buna rağmen şampiyon kadronun en büyük eksiği görülen solbeke uluslararası çapta oyuncu getirilmiş, kendisini çok beğenmesem de yedek forvet için 15 kez milli olmuş santrafor neredeyse bedavaya takıma katılmış.
    son yıllarda formamızı giymiş en büyük yıldız için ise büyük fedakarlıklar yapılarak imza aşamasına gelinmiş, ölümcül bir hastalık ihtimali sebebiyle süreç biraz uzamış.
    buna rağmen inanılmaz eleştiriler geliyor yönetime, bir de çok seviyorum ama şeklinde başlayarak.
    gerçekten böyle bir coğrafyada elmas kadar değerli galatasaray.
  • 500
    bana göre şu transferler ile alışı bitirmeli;
    1 tane hızlı scout stoperi.
    1 tane b2b orta saha.
    1 tane satışa bağlı olarak 10 numara fırsat transferi.
    zaniolo satışı olursa eğer rashica takviyesi.

    bu süreç içerisinde ise satış veya kiralık olarak göndereceğimiz oyunculara odaklanmalıyız.
    yunus-yusuf-morutan üçlüsünden biri kiralık biri satılık olarak gönderilmeli.
    zaniolo için serbest kalma bedeline yakın teklif beklenmeli.
    midtsjö-cicaldau-taylan-emre kılınç satılmalı.
  • 960
    https://gss.gs/SAf.jpeg
    transfer edilmiş tüm isimler kağıt üzerinde sorunsuz görünüyor,
    ama gelin görün ki futbol kağıt üzerinde oynanmıyor.

    gelecekte uzak durmamız gereken isimler;
    1- 30 yaş civarı veya üzeri hazırlık kampı görmemiş, fiziksel olarak düşüşte futbolcular.
    2- büyük sakatlık atlatmış 30 yaş üzeri futbolcular.
    3- savaşçı olmayan, hırsı olmayan antrenman yapmayı extra çalışmayı sevmeyen oyuncular.
  • 417
    cok iyi bir transfer donemi geciriyoruz. sampiyonlar ligine kalacagimiz garanti degil niye gidip yuksek maliyetli oyuncular alalim? elimizdeki oyunculari tutmak da mantikli cunku bu sene avrupada oynayacaklar ve en kotu ihtimalle bugunden daha degerlenecekler.

    icardi ile anlasildi, durumundan dolayi bekleniyor. sadece orta saha transferi kaldi ancak orada da oliviera var, torreira var bu sebeple acele edilmesinin de bir anlami yok. zaten gelen oyuncunun katki vermeye baslamasi 2 ayi bulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın